Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Háromcsillagos hotel a faluban

Abda - Alig pár hete nyílt meg, máris vendégeket fogad és szilveszteri bált rendezett Abdán a Bavaria Hotel és étterme. A falu örülhet, mert így megszépült a nyugati vége is.

A községet átszelő főút mellett nyílt hotel egy régebb óta ott álló épületbe került, ami hajdan Fekete Rigó Panzióként működött még akkor, amikor fénykorát élte a településen a bazársor. Aztán sokáig nem üzemelt a kissé rossz hírűnek számító részen, a gyakrabban átutazók már nem is fordították arra a fejüket, de most érdemes. Mintegy egy éve megújult a benzinkút, most pedig a közelében lévő épületben háromcsillagos hotel és étterem nyílt. Ezzel megszépült a falu nyugati vége.

Az abdai hotel az évváltáshoz közeli időpontban kezdett üzemelni, így vezetői – Ackermann Tamás és Sárdi Zsuzsanna – a sikeres nyitásra is koccinthattak. Fotó: Krizsán Csaba


– Eddig ilyen színvonalú szálloda nem volt Abdán – szögezte le Szabó Zsolt polgármester, aki azért is örül a Bavariának, mert komoly cég a beruházó. Ez pedig szerinte garancia arra, hogy nem tiszavirág-életű vendéglátóhelyről van szó. Munkahelyet teremt, adót fizet az új hotel, ezen túl pedig rendezvényekkel és olyan színfolttal gazdagítja a községet, ami a jó hírét növeli – fejezte ki elégedettségét a faluvezető.
A működtető cég ügyvezetője, Ackermann Tamás elmondta: a külföldi befektető, amelyik megvásárolta az ingatlant, eredetileg munkásszállót akart kialakítani benne. Aztán a helyreállító munkálatok során megváltoztatta szándékát. Ehhez az is hozzájárult, hogy kiderült, nemcsak a tető cseréje szükséges, a szigetelésre és a nyílászárókra is költeni kell. Összesen több mint százmillió forintba került a felújítás. A beruházás a helyi legnagyobb üzemhez, a Flieglhez kötődik, amely itt a partnereit vendégül láthatja. De Sárdi Zsuzsanna üzletvezető a helybelieknek is szívesen megmutatja a vendéglátóhelyet, amelyet Bajorország latin nevére kereszteltek. Az étteremben akár ötvenen is le tudnak ülni, a hotelrész tizenöt szobából áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társastánc tanfolyamok a báli szezonra!

Kezdő társastánc tanfolyamra várjuk az ifjúsági és felnőtt korosztályt január 13-án vasárnap 14.30… Tovább olvasom