Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Három utcát újítottak fel Dél-Nádorvárosban

Győr - Nádorváros déli részén három utca felújítása fejeződött be, ezeket pénteken adták át ünnepélyesen a környék lakóinak.
Dél-Nádorvárosban a Gomba, a Hajdú és a Leiningen utca fontos lakóutcai forgalommal bír, ám az úttest már nem felel meg a korszerű igényeknek. Az utcák burkolata 30–40 évvel ezelőtt készült, az akkori „pormentesítési" technológiával, s az akkori forgalomra. Fenntartásuk már igen költségessé vált az évi többszöri kátyúzással, s nem volt megoldott csapadékvíz-elvezetésük sem. A Hajdú utca már tavaly új aszfaltburkolatot kapott, mert a Szauter úti építés miatt, a torlódások elkerülésére a Szent Imre és nagy Imre utca között fontos átkötő szereppel bírt. A burkolatfelújítás után sebességcsökkentő elemeket is beépítettek. A Hajdú utcában a járdafelújításra ebben az évben került sor.

A Közlekedésfejlesztés 2008 program keretében újíttatta fel a város útkezelő szervezete a Gomba és a Leiningen utcát. Az utóbbi volt a nagyobb feladat, mert ott az úttest teljes pályaszerkezetét át kellett építeni, felújítani az ivóvízvezetéket és a járdát, kiépíteni a csapadékvíz-elvezető rendszert. Úgymond faltól-falig új utca épült. A tegnap átadott három utca építtetője az útkezelő szervezet, kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft. volt, a munkák összesen 41 millió forintba kerültek.

A tegnap átadott három utcában elvégzett munkálatok 41 millió forintba kerültek

Olvasóink írták

 • 9. betula 2008. október 20. 17:57
  „Remélem ezt háromutcát ténylg felújították, nem úgy ,mint a csanaki Veres Péter utcát, mertannak csak egy részét, talán egy harmadát, a többi részén megmaradtaka gödrök, toldozások, foldozások, de a hordót már gurították. Kíváncsi lennék a Gangl képviselő merre jár munkába ,mert akkor neki is döcög az autója az biztos. Akkor kellet volna hordót gurítani, ha az egész utcát felújították volna!!!!!!!! Megy az emberek etetése évek óta.”
 • 8. győri nagyi 2008. október 19. 18:39
  „nagy marhák vagytok drágáim! (bojtos, karambo, sappy). Az a röhej, hogy sohasem címzem a hozzászólásomat egyik marhának sem, mégis mindegyik ökör engem b@szogat. Soha ne legyen jobb dolguk! Pusszantlak bennetek.”
 • 7. bojtos 2008. október 19. 14:56
  „Gagyi nagyi, az ugye nem számít, hogy idegenforgalmi szempontból nem rossz, ha a prosikon van egy szép Városháza előtte egy szép térrel? Néha az az érzésem, hogy sokan Észak-Koreát akarnak ide. Nem kell ide semmi szép, semmi jó.”
 • 6. karambo 2008. október 19. 13:23
  „Demagóg nagyi! A 13. havi nyugdíjadból egy hónapig jól fog lakni vagy 10 árva. Remélem, nekik adod majd.”
 • 5. sappy 2008. október 19. 13:11
  „mér nem mentek a csodálatos egyetemi csarnokba? az asztán jó olcsó volt, és mennyi mindenre használható. mondjuk sakkozásra. a ti régi szocialista ízléseteknek nehéz ám a kedvébe járni. ha lenne egy-két sztálin szobor, akkor biztos örülnétek.

  nagyi, nyugi, nyugdíjemelésed meglesz.”
 • 4. Korrekt 2008. október 19. 11:50
  „Kedves NAGYI!
  ...majd ha a ballosok tették volna ezt a nevetséges beruházást, akkor lett volna hadd el hadd. Arról nem is beszélve, hogy a tér mint egy modern sirkert, siralmas.
  Pl:....piszkos komcsik tönkreteszik az országot stb:)

  Igaz az ugynevezett jobboldal szintén komcsi gyülekezet, az nem számit. Söt, komcsiból hittéritö, ez már kemény nem?

  De jó ez igy, mert igy van felforgatva az ország igazán, az ujszülöttnek meg minden új:)”
 • 3. Karesz 2008. október 18. 22:34
  „Kedves Nagyi!
  Vedd már észre, hogy az uraknak jár a platz. A Viktornalk is van ott már feljáró, majd ott jár be a mercijével a köztársasági őrezred sofőrje. Remélem eljön látogatóba miniszterelnökként és majd köztársasági elnökként is. A szobrát majd jobbra javaslom a korábbi ruszki szobor helyére.”
 • 2. opiá 2008. október 18. 17:34
  „csak ugyebár ha a városháza tér nem lenne felújítva akkor azért hőzöngenétek... semmi sem jó?”
 • 1. győri nagyi 2008. október 18. 16:57
  „A tegnap átadott utcák 41 millió Ft-ja durván a negyede a városháza előtti tér felújításának. Lehet, hogy demagóg amit most írok, de a 151 millából 12 lakóutca felújítható lett volna!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi különdíj az országos versenyben

Győr . A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a városok kategóriájában Győr… Tovább olvasom