Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Három teleknél nagy verseny lehet

Legalább 1,8 milliárd forint bevételt remél a győri önkormányzat hat – marcalvárosi, adyvárosi, ménfőcsanaki és révfalui – telek eladásától.
A holnapi győri közgyűlés legnagyobb horderejű napirendi pontja hat ingatlan eladásáról szól. Ezek együttes területe csaknem eléri a 70 ezer négyzetmétert, és szakvélemények szerint bruttó 1 milliárd 814 millió forintot érnek. Közülük a legdrágábbért legalább 880 millió, a legolcsóbbért minimum 90 millió forintot kell kifizetni a vevőnek.
Az értékesítendő telkek között szerepel Adyvárosban a Praktiker barkács- áruháztól a Győr Plaza felé eső, illetve Marcalváros II-n az autóbusz-végállomás melletti, egy Mécs László utcai és a győrújbaráti leágazásnál található terület. Ugyancsak eladnák Ménfőcsanakon az Új élet útnál lévő és Révfaluban egy Bácsához közeli részt.

Az önkormányzat valamennyi ingatlant liciten értékesíti és jellemzően kétéves beépítési kötelezettséget ír elő. Révfaluban lakások, a többi helyen inkább kereskedelmi célú épületek létesülhetnek, a győrújbaráti úttal szemben akár nagy bevásárlóközpont is.

A tranzakció érdekessége, hogy a város idén februárban elfogadott költségvetésében „mindössze" 1 milliárd 12 millió 431 ezer forintos ingatlan-eladási bevétellel kalkuláltak. Kun András alpolgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: a büdzsé tervezésekor óvatosnak kellett lenni, egyebek mellett azért is, mert nem lehetett tudni, milyen lesz az idei ingatlanpiaci helyzet a városban. A politikus három ingatlan esetében számít nagy versenyre, de csak a révfalui terület olyan, amelyre eddig nem jelentkezett be érdeklődő. A közgyűlés döntésétől függően az értékesítésről szóló hirdetmény akár már a jövő héten megjelenhet, és 21 nappal később a licitre is sor kerülhet.

Az alpolgármester megjegyezte: az esetek zömében azért kétéves beépítési kötelezettséget írnak elő, mert „a városnak nemcsak az a célja, hogy egy telken más kaszálja a gazt, hanem hogy a fejlesztések gyorsan végbemenjenek, ami a kínálat és az adóbevételek növekedését, valamint új munkahelyeket jelent".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a zsúfoltság a bölcsődékben

A győri bölcsődék a múlt héten tettek kísérletet arra, hogy felmérjék, jövőre hány új gyermekkel számolhatnak. Az igények igazolták a várakozásokat, a város tizenhárom intézményében nem enyhül a zsúfoltság. Április és május az év két olyan hónapja, amikor a legtöbb apróság jár bölcsődébe. Az 580 győri férőhelyre a legfrissebb adatok szerint 802 gyermeket vettek fel. Tovább olvasom