Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Három százaléknyi álláskereső a megyében

A regisztrált álláskeresők száma a megyében még tavasszal három százalék alá csökkenhet – hangzott el egy szerdai sajtótájékoztatón. Győr–Moson–Sopron büszkélkedhet már most is a legalacsonyabb álláskeresési rátával.

A megye és Győr munkaerő piacának elmúlt egy évi helyzetéről tartott szerdai sajtótájékoztatón Széles Sándor megyei kormánymegbízott elmondta: az adatok helytállók, az uniós elvárásoknak megfelelőek. Azt mutatják, hogy a megyében és a megyeszékhelyen a foglalkoztatottság nő, míg a munkanélküliek száma csökken. Ennek oka, hogy a vállalkozások egyre több embert képesek foglalkoztatni, jó az együttműködés a települések, a hatóságok és közöttük.

Számokkal is kiegészítette mondanivalóját Simon Róbert Balázs győri alpolgármester. Eszerint míg a megyében 2013 márciusában 5,8 százalék volt a regisztrált álláskeresők száma, 2014. február végén ez a szám 3,2 százalék lett. Győrben és környékén egy év alatt 6,7 százalékról 3,8 százalékra csökkent. A megye büszkélkedhet a legalacsonyabb álláskeresési rátával. Major Ernő a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője szerint mindez a versenyszféra és a foglalkoztatáspolitikai eszközrendszernek köszönhető. Úgy látja: az álláskeresők száma a megyében még tavasszal három százalék alá csökkenhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schobert Norbert és 12 ország macskái Győrben ápr. 5-6.

De mit keres majd Schobert Norbert a kopasz-csupasz szfinx, a hatalmas szőrrel bíró perzsa és a… Tovább olvasom