Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Három perccel rekorder lehet

Győr - Ilyen még nem volt: karaoke Guinness-rekordra készülnek az éneklés győri szerelmesei. A maratoni, négynapos nonstop éneklésen bárki részt vehet, aki – legalább a zuhany alatt – eresztette már ki a hangját.

Négy napon, azaz 106 órán keresztül zeng majd a dal a győri Matáv-klubban, az ötletgazda Karaoke Team kezdeményezésének helyszínén, ahol minden héten összejönnek a karaokerajongók, hogy néhány percre színpadra állhassanak s kipróbálják, milyen közönség előtt, profi dallamokra énekelni.

Mert a karaoke erről szól: népszerű slágerek zenei alapjára énekelhetnek a vállalkozó kedvűek, miközben a képernyőn „ritmusra futó" dalszöveg segíti őket.

Ahol komolyan veszik ezt a hobbit, ott modern keverőpult, s mögötte szakember gondoskodik az optimális hangzásról, egyelőre azonban, bár karaokézni Győrben közel tíz helyen lehet, ezt csak kevés vendéglátóhely nyújtja. (Arról nem beszélve, hogy sok helyen „elfeledkeznek" a jogdíjakról is... Ez minden egyes számra 460 forint, ami, ha figyelembe vesszük, hogy több száz dalos választék nélkül elindulni sem érdemes, komoly befektetés.)

Egy biztos: a december 9. és 13. között, vasárnaptól csütörtökig tartó győri rekordkísérlet résztvevői nem panaszkodhatnak majd a technikai háttérre.

A decemberi rekordkísérletre baráti társaságok jelentkezését is várják.


– Hogy a tervezett 106 órába hány szám fér bele, azt persze előre nem tudjuk, de átlagosan három perccel számolva több mint kétezer. Köztük egy-egy perc szünetet engedélyez a szigorú szabályzat, aminek betartására négy ellenőr ügyel, s ipari kamerákkal is vesszük az eseményeket – avatott be a részletekbe Fódi Antal főszervező.
A Guinness-rekordnak bárki részese lehet, aki szeretné egy kicsit magáénak érezni a Magyarországon egyedülálló „produkciót". Még énekelni sem feltétlenül kell hozzá tudni, legalábbis messze nem profiszinten.

– Aki legalább a zuhany alatt kieresztette már a hangját, s úgy érzi, vállalható, élvezhető lehet másoknak is, ne habozzon! Eddig közel félszázan jelentkeztek, de a négy nap alatt bőven jut lehetőség háromszor ennyi embernek is. Mindenki annyi dalt vállal, amennyihez kedve van: lesz, aki csak három percre áll majd színpadra, de olyan is, aki – részletekben persze – több órára – mondja Fódi Antal, aki társaival korhatár nélkül várja a jelentkezőket; az eddigi legfiatalabb mindössze ötéves. A lényeg, hogy sose legyen üres a színpad.

Mivel mindenki szabadon választhat a több mint ezerdalos repertoárból, a műsor egészen biztosan színes lesz. A közönségkedvencek biztosan felbukkannak majd; rockzenében az Edda, rock and rollban a könnyen énekelhető Hungária verhetetlen, s persze az örökzöldek – Máté Péter, Széchy Pál, Zalatnay Cini dalai – is gyakran pörögnek. Kedvelt a Kozmix és a duettek is, mint például Gáspár Laci és Szekeres Adrienn „Kikötők" című dala.

A páros dalokat kifejezetten szeretik azok, akik először állnak mikrofon mögött, ilyenkor ugyanis nem egyedül kell kiállni a közönség elé. Pedig aki veszi a bátorságot, az valószínűleg nem utoljára próbálja ki magát.
A lényeg ugyanis nem a művészi produkció – bár, tanúsíthatjuk, akad abból is jó néhány hétről hétre a klub színpadán –, hanem a buli és a jó hangulat, az pedig már hagyomány, hogy a közönség az alaposan eltévedt hangokat sem (ki)nevetéssel, sokkal inkább bátorítással honorálja.

Vegyen részt a rekordkísérletben!
A szervezők a 70/516-6504-es telefonszámon várják a vállalkozó szellemű jelentkezőket – nekik ajándék frissítővel is kedveskednek –, akik szívesen adnak néhány önfeledt percet az életükből a különleges rekordért. A „Nagy Éneklésen" természetesen ott lesz a Kisalföld is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sani Singers – dalok negyedszázada

Győr - Követelmény ide, továbbtanulás oda, a nagy múltú Révai-gimnáziumban mindig hagyománynak… Tovább olvasom