Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Három pályázat, kétmillió forint

Abda - Három pályázaton összesen csaknem kétmillió forintot nyert Abda. Így munkagépeket vásárolhatott, felújíthatja a sportöltözőket, valamint az ifjúsági klubot.
A Győri Többcélú Kistérségi Társulás által kiírt pályázatokra Abda három megvalósításra váró tervét adta be. Mindegyiket sikeresen, így összesen 1,8 millió forintot nyert.

Az egyik projekt keretében parkfenntartó gépeinek számát tudta gyarapítani a község. Egy új, erős fűnyíró traktort is vásároltak, ugyanis a régit már tizenhat éve használják, emiatt gyakran meghibásodik. Emellett egy önjáró fűnyírót és egy motoros kaszát szereztek be.

A másik pályázat a helyi sportlétesítmény öltözőinek, vizesblokkjainak felújítását segíti, amit a nyári leállás alatt be is akarnak fejezni. Ezzel egy időben szeretnének a rétből még egy kisebb részt a sportlétesítmény területéhez kapcsolódóan oszlopsorral elkeríteni arra az esetre, ha más jellegű sporttevékenységhez helyre, pályákra lenne szükség.

Már dolgoznak a kultúrház helyiségének felújításán is. A munkálatokat az önkormányzat sikeres pályázat révén tudja elvégeztetni.
Már dolgoznak a kultúrház helyiségének felújításán is. A munkálatokat az önkormányzat sikeres pályázat révén tudja elvégeztetni.

A harmadik pályázatban a kultúrházban található ifjúsági klub felújításához kért a falu támogatást, amely Szabó Zsolt polgármester tájékoztatása szerint szinte kihasználatlan volt eddig, ezért az önkormányzat azt tervezi, más célokra teszi alkalmassá. Már tart a felújítás, a járólapok lerakása, a gipszkarton álmennyezet elkészítése, az új világítótestek felhelyezése, a festés, az új pult kivitelezése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségből erényt

Kajárpéc - A kispéci és a kajári dombok lankáin több műemléki védelem alatt álló nádfedeles pince… Tovább olvasom