Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Három órán át új bérlet nélkül maradtak az utasok Marcalvárosban, jobb híján jegyet vettek a sofőrnél - fotók

Három órán át új bérlet nélkül maradtak az utasok Marcalvárosban, jobb híján jegyet vettek a sofőrnél - fotók
Több utas újra pórul járt azzal a győri jegyautomatával, amely sokak életét megkeserítette már.
Nyolcan vettek jegyet a buszon

"Győrben Marcalváros II-n minden hónap elején lehetetlen bérletet, vagy jegyet vásárolni automatából, mivel nem működik a rendszer. Minden hónapban telefonálok, de nem történik semmi. Vegyek egy jegyet a sofőrnél, meg keressek a városban működő automatát, hogy tudjak közlekedni a hónapban? Csak a szóban forgó megállóban legalább nyolcan kényszerültünk a buszon jegyet venni" - írta Olvasónk érthetően indulatosan hétfő reggel. Győrben 440 forint egy jegy ára a buszvezetőknél, 250 forint elővételben. A jelentős különbségnek az az oka, hogy tudják tartani a menetidőt, így inkább vásároljanak elővételben jegyet az utasok. 

Három órás üzemzavar

A panaszt továbbítottuk az ÉNYKK-nak, most kaptunk választ. "Marcalváros II-n a Kovács Margit utcai megállóhelyen található jegykiadó automata működésével kapcsolatos utaspanaszt cáfoljuk. A kérdéses jegykiadó automata október 1-től október 8-án 6 óra 32 percig folyamatoson működött, a vásárlások rendben zajlottak" - kezdte Hegedüs-Kuti Piroska. "Hétfő reggel 6 óra 32 perckor ugyan meghibásodás történt, de azt az automaták működését felügyelő cég még aznap, néhány órán belül, 9 óra 58 percre sikeresen javította" - folytatta az ÉNYKK kommunikációs csoportvezetője.
 
Fotók: Olvasó
Fotók: Olvasó

Megérdemelnék a kárpótlást

"Az automaták működésének közvetlen, akár helyszíni felügyelete hétfőtől péntekig munkaidőben biztosított. Munkaidőn kívül és hétvégén külön ügyelet rögzíti a bejelentéseket. Az informatikai jellegű és alkatrész-pótlást nem igénylő hibákat lehetőség szerint mielőbb hárítják" - tette hozzá Hegedüs-Kuti Piroska. A jegy- és bérletautomaták átadása 2012 februárjában volt Győrben. Nem először és vélhetően nem utoljára foglalkozunk a témával.

2017 november végén a Zechmeister utcai megállóban nyelte el Olvasónk pénzét az automata - az 5000 Ft-ot pár nappal később visszakapta -, 2016 szeptemberében 3600 Ft-ot "tüntetett el" az az automata, amellyel most hétfőn több utasnak gondja akadt. A tavalyi év végi cikkünkben azt írtuk: havonta 30-40 győri utas küzd azért, hogy visszaszerezze az elnyelt pénzét. Őket aligha vigasztalja, hogy havi 50-55 ezer tranzakció sikeresen zajlik a városban. Egy biztos: a pórul járt vagy jegy, bérlet nélkül maradt utasok valamilyen formában megérdemelnék a kárpótlást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászol az Egyetem - Elhunyt dr. Németh Viktor, a kapcsolatépítő

Temetése október 15-én, hétfőn 15 órakor lesz a győr-révfalui temetőben. Tovább olvasom