Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Három Mikulás is kevés?

Olvasói üzenet: Várták a Mikulást vasárnap délután a gyerekek Téten a Széchenyi utcában, de hiába! Szégyen, gyalázat, Mikulás! Téti szülő


– Sokszor nagyon nehéz örömet szerezni, főleg Téten – kezdte válaszát a téti Mikulás-járás egyik szervezője, Böröczki Kálmán. Elmondta, hogy vasárnap a városban délután két órától fél hatig egyszerre három Mikulás járta az utcákat, azaz három lovas kocsiról osztották az ajándékokat. A Széchenyi utcába is eljutottak, de lehet, hogy ezt nem vette észre a panaszos.

A szervező elmondta, hogy útiránytervet készítettek ugyan, de pontos időrendet nem, mivel azt előre nem lehetséges, ugyanis haladásuk üteme attól is függ, hol mennyi gyermek kíváncsi a téti Mikulás-járásra.

Kéri, hogy ezt a lakosok vegyék figyelembe. Saját tapasztalata alapján Böröczki Kálmán elmondta, volt, ahol ki se lehetett csalogatni a kicsiket a házból, csak az ablakból integettek a piros ruhás nagyszakállúnak. Előfordult, hogy a szülők futottak a fogat után, hogy a Mikulás forduljon vissza újra utcájukba, mert kisgyermekük felébredt. Emiatt más utcasarkokon hosszabb ideig kellett várakozniuk a diákoknak.

A kivilágított lovas kocsik csengettyűzve járták a várost, így lehetett nyomon követni útjukat. A Mikulás-szerepet vállalók a házakhoz csak külön kérésre mentek be a Mikulás-járást követően, késő délután, hat óra után.

Emellett az önkéntesek az óvodába külön elmentek, hogy a december 6-i ünnepséget jelmezbe öltözve tegyék még élvezetesebbé a gyerekeknek. Remélik, hogy sokaknak azért sikerült örömet szerezniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyeszékhely Európa légitérképén

Mától Győrbe is naponta közlekednek a Malév buszjáratai. Az év elején több városban bevezetett új… Tovább olvasom