Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Három megyei a százas listán

Megyei körkép - Három megyei hotel is felkerült egy internetes utazási oldal száz legjobb hazai szálláshelyének listájára, melynek szavazói a színvonal mellett a megfizethetőséget is előtérbe helyezték.


Külföldi és magyar szavazatok alapján állt össze az a régiókra bontott lista, mely a száz legjobb hazai szálláshelyet mutatja be. A booking.com internetes oldalon leadott voksok a legtöbb esetben a színvonal mellett a megfizethetőséget is előtérbe helyezik. A fővárosi létesítmények között található például a Léda apartmanház, mely – egy csendes utcában, az Andrássy út és az operaház közelében – nemcsak szolgáltatásainak, hanem vélhetően árainak is köszönheti a látogatók ajánlását. Összehasonlításként: a hónapban már nincs szabad szobájuk, kétszobás apartman két főre 74 euró (mintegy 20 ezer forint), négy főre 94 euróba (több mint 25 ezer forintba) kerül. A budapesti régiós rangsorban szerepel az elegáns New York Palace Boscolo Hotel, ahol a bezenyei Euro Vegas befektetői néhány hete sajtótájékoztatót tartottak. Itt már drágább a tarifa: egy éjszaka 159 euróba (mintegy 44 ezer forintba) kerül.

Három megyei szálláshely is található a százas listán: egyikük főként a ˝fogturistákra˝, másik a fürdővendégekre, a harmadik a külföldiekre ˝épít˝.

Hotel Isabell – Győr. Fotó: H. Baranyai
Hotel Isabell – Győr. Fotó: H. Baranyai

A nyugat-dunántúli ˝top 10-ben˝ szerepel a mosonmagyaróvári négycsillagos Hotel Lajta Park. A ˝fogturizmusra˝ is szakosodott létesítményben az egyágyas szoba éjszakánként reggelivel együtt 70 euróba (19 ezer forintba), a kétágyas 83 euróba (22 ezer 700 forintba) kerül. Husz Szilvia, a hotel vezetője szerint nem panaszkodhatnak a vendégszámra.

– Az adottságaink mellett kiszolgáljuk az idelátogatókat: hétköznap a vendégeink zöme fogászati kezelésre érkezik a városba, hétvégén pedig az átutazók adják a bejelentkezők zömét – mondta.

Hotel Lajta Park- - Mosonmagyaróvár
Hotel Lajta Park- - Mosonmagyaróvár

Külföldi és magyar szavazatok alapján állt össze az a régiókra bontott lista, mely a száz legjobb hazai szálláshelyet mutatja be.
A listán található a győri Hotel Isabell, mely az élményfürdőtől kétszáz méterre található. A négycsillagos szálláshely reggelivel 60, illetve 70 euróért (16 ezer 400, illetve 19 ezer forintért) kínálja egy- és kétágyas szobáit. A hotel – a fürdő közelségét is kihasználva – vendégei közel ötödét szlovákok, elsősorban fürdőzők adják. Mátis Aranka tulajdonos elmondta: az országos lista hozta hírnév a náluk éjszakázók számában csak később ˝csapódhat le˝.

Hotel Wollner - Fotó: Magasi Dávid
Hotel Wollner - Fotó: Magasi Dávid


A rangsorban szerepel a soproni Hotel Wollner is. A Tűztorony közelében lévő létesítmény egy 300 éves, barokk stílusú belvárosi palota korhű rekonstrukciója. Itt egy kétágyas szoba reggelivel egy vendégnek 17 ezer, kettőnek 20 ezer forintot kóstál éjszakánként főszezonban. Tavaly ˝A régió turizmusáért˝ díjat kapott tulajdonosa a különleges miliő kialakításáért, az anyagi áldozatokat követelő, igényes műemléki rekonstrukcióért. Kis Nikoletta, a hotel vezetője elmondta: öröm és megtiszteltetés számukra, hogy felkerültek a százas listára. A Kisalföld kérdésére hozzátette: a többi soproni szállodához képest náluk magasabb a külföldi vendégek aránya, magyar turisták nagyobb számban főként hosszú hétvégékre foglalnak szállást a hotelben.

Turisztikai portál indult

Elindult a www.kisalfold.hu gondozásában a megye legátfogóbb turisztikai portálja, a http://istenhozta.kisalfold.hu. Az oldalon páratlan adatbázist találhatnak a látogatók Győr-Moson-Sopron megye szállásadóiból, vendéglátóhelyeiből, látnivalóiból és programjaiból.

Olvasóink írták

 • 6. shanty 2009. november 25. 17:30
  „Kedves PrettyWoman! Mi, szállodatulajdonosok tényleg nem panaszkodunk a forgalomra, de azt sem mondjuk, hogy nem lehetne jobb. Amikor szerelemről és elhivatottságról beszélünk, akkor azt a szakmára értjük, amit hivatásul választottunk. Sajnos e két legfontosabb tulajdonság - ami egyébként minden más szakmában ajánlatos lenne - még nyomokban sem lelhető fel a pl. hozzánk is érkező recepciós jelentkezőkben. Nem beszélve arról, hogy egy-egy ilyen szinte már kényszerből alkalmazott, magát inkább a celeb világban elképzelni tudó recepciós hölgy milyen károkat tud okozni a saját maga által oly´ nagyra becsült munkájával. És hogy miért "kényszerből alkalmazott"? Megyénk közelsége Ausztriához ez esetben sajnos rettentő negatívan hat, mivel a minimum német és angol nyelven beszélő, a vendéglátást emeltebb szinten végző munkaerő odaát keres és természetesen talál is munkát.
  Az pedig, aki 70ezer forintért éjjel-nappal 12 órázik, és heti egy szabadnapot kap... hát nem tudom.
  Van olyan hely, ahol havi 200 óráért (12 óra/nap), 100ezer forintot lehet keresni, nem kell éjszakázni, minden második hétvége legalább részben (szombat vagy vasárnap) szabad, de van egy nagyon fontos feltétel: dolgozni kell!!! Kiindulva a PrettyWoman névből, valami egész más lehet az elképzelése.....”
 • 5. sme 2009. július 23. 21:00
  „Tornacipő! Ha kinyitnád a csipás szemed, a főbb uticélok között alul nem látod Sopront.”
 • 4. PrettyWoman 2009. július 23. 14:20
  „Örülök, hogy a panzió- és szállodatulajdonosok nem panaszkodnak a forgalomra. S ennek következtében nyilván a bevételre sem. Akkor viszont már csak azt nem értem, miért ők a modern-kori rabszolgatartók eklatáns példái. Ugyanis, ha valaki jelentkezik recepciósnak, akkor kemény 70 ezer forint fizetésért éjjel-nappal, hétvégén 12 órázni kell. Jó ha jut heti egy szabadnap. Pedig akkor ezek szerint nem a kevés bevétel az oka az alulfizetettségnek. És a kevés pénzt illetően azt szokták mondani ezek a derék tulajdonosok, hogy ezt nem lehet pénzért csinálni, csak szerelemből, elhivatottságból. Ez nagyszerű. Csak abból nem lehet bevásárolni a boltban és a postán sem fogadják el fizetőeszköz gyanánt. De ha így van, akkor nekik is csak filléreket kéne kérni a vendégektől, mert ha az ő szlogenjüket veszem alapul: ezt nem pénzért kell csinálni, hanem szerelemből. Tehát a turista is megszállhatna olcsón, pl. szerelemből.”
 • 3. tornacipő 2009. július 23. 11:43
  „sme, talán ha kinyítnád a "csippás" soproni szemed látnád sopront is”
 • 2. gall 2009. július 22. 19:11
  „Sopron mindig is mostoha-gyerek volt.sajnos.”
 • 1. sme 2009. július 21. 19:28
  „Ezzel az istenhozta.kisalfoldes új oldallal csak az a baj, hogy a főbb uticélok közül (alul) Sopront kihagyták. Ez az oldal inkább csak Győrt propagálja. Magáról Sopron városáról semmit sem találtam. Ez elég furcsa, mert még Kapuvár is le van írva részletesen. Tudtommal Sopron hazánk műemlékekben leggazdagabb vidéki városa, és ennél többet érdemelne. Túlságosan nyomatják Győrt, amivel nem is lenne baj, ha nem egy másik város "kiiktatásával" történne erről az új oldalról. Kérném a T.szerkesztőket, hogy oda Sopron is kerüljön fel, vagy az nem tartozik a megyéhez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövővár: öt megyei intézmény is kapott támogatást

Győr-Moson-Sopron - Átadták a 10. évébe lépett Wienerberger Jövővár-pályázat díjait. Tovább olvasom