Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Három kisgyerekkel állt fejre az autó - fotókkal

Győr – Kis híján tragédiát okozott egy felelőtlenül előző autós: három kisgyermekkel, egy családanyával és családfővel szaltozott a levegőben a szemközti sávban addig szabályosan közlekedő kocsi. Életüket pusztán a vakszerencsének, pontosabban egy patakmedernek köszönhetik. A rendőrség keresi a cserbenhagyót.


"Hétfőn koraeste, 17 óra körül Győrből Szentiván felé haladva balesetet szenvedtünk az esőben. A kis híján tragédiát kiváltó sötét színű, talán sötétkék kiskategóriás autó – valószínűleg Opel Corsa – megállás nélkül továbbhajtott" – kezdte a kisalfold.hu-nak Tóth Lívia.

"Az égiek nagyon vigyáztak ránk"

"A csirketelep után levő balos kanyarban a szóban forgó autós nagy sebességgel áttért az mi sávunkba, s az ütközést csak úgy tudtam elkerülni, hogy elrántottam a kormányt. A kocsink megcsúszott, megpördült a levegőben, s végül egy kanálisban landolt – fejjel lefelé.
A műszaki mentés felvételei. Forrás: Lánglovagok.hu. További képek itt!Szaltó után szerencsés földet érés, de az autó totálkárossá vált.


Életünket a biztonsági öv és a patakmeder mentette meg: utóbbi nélkül a földbe fúródtunk volna. Szerencsére jómagam, férjem és három gyermekünk (3, 7, 9 évesek) karcolásokkal megúsztuk a dolgot. A mentők ugyan beszállítottak bennünket a kórházba, de rövid időn belül hazatérhetünk. Azóta is mondogatjuk, hogy az égiek fent nagyon vigyáztak ránk" – folytatta a családanya.

A helyszínre villámgyorsan kiérkező tűzoltók kiemelték az autót a kanálisból. Két mentőautó pár percen belül szintén a helyszínen volt – igaz, addigra más autósok segítettek a totálkárosra tört autóból kimászni a családnak –; információnk szerint ők értesítették a mentőket, tűzoltókat és rendőröket is balesetről.

A biztosító ilyen esetekben nem fizet

"Szerencsére túléltük a szaltót, s ez a legfontosabb. Ennek ellenére a sokkon túl szomorúak is vagyunk: az autónk használhatatlanná vált. Sajnos, nincs nagyon lehetőségünk sem újat beszerezni, sem ezt megjavíttatni - holott a gyerekek szállítása miatt nagyon fontos volt számunkra.

A darabjaira tört kocsink nem ért többet a baleset előtt 500-600 ezer forintnál, de a szerelési költség több mint egymillió forint lenne. A biztosító pedig addig nem fogja kifizetni a kárunkat, ameddig nem jelentkezik a balesetet okozó autós" – hallottuk Tóth Líviától.

Hozzátette: igyekszik jóhiszeműen megközelíteni a történteket, s nem feltételezni azt, hogy szándékosan nem állt meg a száguldó sofőr.

"Olyan nagy sebességgel haladt, hogy bőven el tudom képzelni, miszerint nem is látta, ahogy megpördültünk a levegőben" – hallottuk végszóra.Kérés olvasóink felé: segítsen, aki tud!

Ha bárki, bármilyen segítséget fel tud ajánlani a balesetet szenvedett háromgyermekes család részére – akkor tegye meg. A 30/276-26-29-es számon vagy az online@kisalfold.hu e-mail címre várjuk a jószívű felajánlásokat, s szerkesztőségünk természetesen partner a támogatás közvetítésében.
Várják a szemtanúk jelentkezését

Nos, ha látta, ha nem, a rendőrség természetesen keresi a baleset okozóját.

"A Győri Rendőrkapitányság kéri az okozó gépjárművezető, valamint szemtanúk jelentkezését a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

Az érintettek személyesen a Győr, Zrínyi út 54. szám alatt, vagy a 96/520-092, valamint a 107-es telefonszámon jelentkezzenek" – közölte Kálmán Gabriella, a Győri Rendőrkapitányság sajtóügyeletese.Motorost sodort el az autóvezető

"Ugyancsak adatainak hátrahagyása nélkül hajtott el, az az ismeretlen autóvezető is, aki május 27-én délután, a Rónay Jácint út 2. szám előtt miután figyelmetlenül indult el, a védett úton haladó segéd-motorkerékpárost közlekedésében akadályozta.

A motoros ennek következtében elesett és könnyű sérüléseket szenvedett" – tudtuk meg Kálmán Gabriellától. Ez ügyben szintén várják szemtanúk jelentkezését, illetve keresi a baleset okozóját a győri rendőrség.


Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Saabolcs 2009. július 28. 18:18
  „Üdv!

  MINdenek előtt a családnak üzenem: kitartás, és remélem a gyerekek is túl vannak / lesznek az átélteken!

  MInden hozzászólótól kérdem ezt most:

  mibe kerülne nektek, 60 hozzászólónak összedobni fejenként 1-2000ft-ot ennek a családnak?
  Jót tennétek vele, segítenétek embereken akiknek szükségük van rá, ahelyett hogy felesleges hozzászólásokkal múlatjátok az időtöket...vagy rosszul gondolok valamit?

  Tisztelettel”
 • 59. fortuna54 2009. június 29. 18:06
  „Még ilyent állittani,mikor m.országon szépen,libasorban sétálnak az autók.A rendörök minden km.nél mosojog-
  va nézik a békéssen halladó kocsikat.Csak azt nem értem,mért van a sok kereszt az utak mellett?
  Olyan vallásos nép a magyar?”
 • 58. AHA. 2009. június 29. 14:29
  „Dr_Kriszpi
  Adakozzál, nem az észt osztogasd hanem a pénzt!
  ha még hiszel a mesékben...”
 • 57. Dr_Kriszpi 2009. június 29. 12:14
  „hmm még mindig nem lehet semit tudni mért kell egyböl fa...ágokat irkálni nem értem. ez a jó magyar mentalitás... rugjunk mégjobban bele akinek igy is baja van... sok ember szégyelheti magát..
  patriot neked meg csak annyit hogy el lehet menni azon az úton és meg lehet nézn hogy az út minösége... ccccc csak vigyázz nehogy .... és akkor majd rolad is aztmondjuk hogy csak a szád sir meg gyüjteni akarsz új kocsira elképesztő vagy..”
 • 56. Haru 2009. június 29. 08:32
  „metrooman! Én sem aggódom magunkért, szerintem a gyerekeim is ellesznek anélkül...”
 • 55. metrooman 2009. június 26. 12:27
  „Ja igen és Győrtől 20KM-re lakom.”
 • 54. metrooman 2009. június 26. 12:27
  „Haru
  Mi meg 3-an vagyunk testvérek és egészségesen felnőttünk autó nélkül kutya bajom nincs.”
 • 53. Haru 2009. június 26. 09:07
  „Hát halljátok!
  Simán megkérdezhetik a nagy gyerkeket a rendőrök. Nekem is effektív egy hasonló ügyben kihallgatták az 5 éves lányomat. De ha nem is hivatalosan, akkor is meghallgatják, úgyhogy ilyen lükeséget ne írjatok, hogy nem kérdezhetik meg őket.
  Egyébként , aki tud, segíthet nekik nyugodtan... Legalább tenne valami jót is életében.!!!

  Mi is épp most veszítjük el a családi lízingelt kiskategóriás autónkat három gyerekünk mellől a "válság" hatásai miatt, de nem koldulok itt. Bár, lehet, hogy én is megpróbálom? ! :)

  A családot mégsem ítélem el emiatt, mert nem hiszem, hogy a pénzkéregetés csupán a cél, s kapóra jött volna a fejreállás.

  Na megyek, bepakolom a gyerekeket, beborulok az árokba, aztán talán találkozunk itt!!!
  Emberek ekkora hülyeségeket írni, komolyan!”
 • 52. viperetta335 2009. június 25. 18:44
  „Még ha az az autós ott is volt,akkor se fog jelentkezni,majd marha lenne."Cserbenhagyó"-nak nevezték,így lett kinyomtatva,az egész arra ment,hogy a család összekoldulja a totálkáros autó árát.Ilyen alapon minden nap lehetne kéregetni,ez nem etikus dolog,és a Kisalföldnek nem is lett volna szabad ezt kinyomtatni a cikkhez...Valamit ki kell találni,mert ha a biztosító nem fizet,akkor nekik kell elkárolni a dolgot,értem én,de akkor is disznóság ezért adakozást kérni.”
 • 51. metrooman 2009. június 25. 17:55
  „Imcsi
  Nem tudom de szerintem a frontálisnál az rosszabb amikor oldalról kapsz valamit mivel oldalról nincs semmi védelem elől ott van a lökhárító meg a horpadástér. Legalábbis a Discovery-n valami fószer (kaszkadőr) direkt ütközéseket vizsgáltak bár csak kis sebességgel (azért hapsi sem kamikaze)”
 • 50. patriot 2009. június 25. 15:18
  „"mese,mese mátka pillangós batárka....."
  K. Béla (igazság.szakértő) véleményére lennék kíváncsi,vagy a rendőrségi helyszínelő által felvett adatokra illetve az autó műszaki állapotára.
  Különös tekintettel a gumira és a fékekre!
  ..ja és a gyerekeket nem szokták ilyen esetekben megkérdezni, elég agyalágyult gondolat.”
 • 49. Dr_Kriszpi 2009. június 25. 15:00
  „colomano... ebben igazad van hogy egy reflex pl a 19 esen közlekedve 1 nagy vaddisznó ki cammogott elém és persze hogy az első a korménymozdulat és fék. amugy meg ha már jártatok volna szentiván felé azon az után szinte minden nap lehetne baleset mert a minösége tiszta BALKÁN és a kedves POLGÁRMESTER csak saját...
  de ha az ő gyereke vagy családtagjával törtétvolna ez már most csinálnák az utat erröl ennyit.”
 • 48. colomano 2009. június 25. 13:15
  „Yeno a kormányelrántás egy "életvédelmi" reflex. A sofőr így próbálja megvédeni magát. Ezért hal meg sokkal több utas, mint sofőr.”
 • 47. Imcsi 2009. június 25. 12:18
  „42. Yeno : "...az elrántottam a kormányt szóöszetételböl az én olvasatomban az érezhetö ,hogy jobban féltettem az autómat mint magamat..."
  A frontális ütközésnél szinte minden más jobb!”
 • 46. lelkiismeret 2009. június 25. 09:38
  „Kedves Mindenki!
  A baj az baj, a baleset az baleset, rosszul is végződhetett volna... erre jó magyar szokás szerint nem úgy illlik reagálni,hogy ki miben csalt hazudott, hanem hogy hála Istennek túlélték. Felháborító,hogy mennyire tudunk vádaskodni ami a közlekedést érinti, de az utakon meg képtelenség normálisan közlekedni az állandóan szabálytalankodó autósoktól, mert még "beférek, és előzök.... meg majd úgyis beenged.... hallom néhány eszement autós reagálását, ha szóváteszek hasonlót..."
  Nekem is vannak gyermekeim, én is naponta szállítom őket, és nem gőzöm elhárítani az efféléket... remélem mi is Isten tenyerén vagyunk és sikerül. Kíánom,hogy Önöknek is sikerüljön túlélni minden utat!”
 • 45. AHA. 2009. június 25. 09:31
  „Nem is feltételezi senki, hogy szándékos volt! Ekkora baromságot senki nem gondol.
  De ha se a férj, se a feleség nem ismerte fel a kocsi márkáját ,akkor a gyerekek hátul mit észlelhettek szerinted?
  A másik: ha annyira tudja, hogy volt ott egy másik autó, akkor miért nem várja meg a nyomozás végét, és utána kezdi a kéregetést?? Hisz ha előkerül az okozó akkor fizet a biztosító.
  A mai nyomtatott újságban az áll, hogy elég jó arányban meg lehet állapítani a nyomokból , hogy mi is történt.
  A zsaru is mondja, hogy nagyon sokfélét kitalálnak ilyen esetben az emberek.
  Állat ugrott elé, leszorították, stb..
  Persze az lenne a legjobb ha igazuk lenne, mert akkor kártalanítanák őket!”
 • 44. viperetta335 2009. június 25. 09:22
  „Én nem sarkítottam ezt ennyire ki,hogy hazudik-e az anyuka vagy sem,mert nagyon megijedt és nyilván a gyerekek is,és tényleg nagy szerencséjük volt.Viszont valóban nem bizonyítható,amit mesél,hogy mindez pusztán egy másik autós és nem az ő ügyetlensége miatt történt.Azt sem gondolom,hogy "hazugságra nevelik a gyerekeket",hiszen a gyerekek nyilván nem a közlekedési helyzetet elemezték a baleset előtti percekben,hanem egymással voltak elfoglalva,vagy netán aludtak.
  Viszont határozottan felháborítónak tartom az adakozásra buzdítást.Miért pont nekik,amikor ennél valódibb tragédiák kapcsán sem tesz az újság ilyet???Lehet,ha nagyon megvizslatnánk,egyből kiderülne,kinek a szomszédai,barátai,rokonai,stb.”
 • 43. Haru 2009. június 25. 09:04
  „Az élet sánta dolgokat produkál! Még azt ki ne találjátok, hogy direkt előre megtervezetten három gyerekkel fejreálltak, hogy legyen új autójuk. Ekkora marhaságot!
  A férj is ott volt. Két háromgyermekes szülő nemhiszem, hogy arra nevelné a gyerkeket, hogy hazudjanak.
  Egyébként is ismervén a saját gyerekeimet, biztosan elmondanák , hogy nem volt semmiféle autó, akik miatt történt a baleset. Márpedig biztosan ők is meg lettek hallgatva!”
 • 42. Yeno 2009. június 25. 08:24
  „Ez nagyon sánta!!!!! 30 év tapasztalattal csak anyit tennék hozzáa jármüvekkel valo közlekedés veszélyes üzem aki ezt nem látja át hagyatkozzon a megfontolt, tapasztalt, autóbusz gépkocsivezetökre! az elrántottam a kormányt szóöszetételböl az én olvasatomban az érezhetö ,hogy jobban féltettem az autómat mint magamat de ki tudja!!!!pedig autót lehet venni egészséget nem. és hát a rutin tartós hiánya erósen szagos ebból a balesetböl,mind azzal együtt nagyon sajnálom öket,de az elkövetkezökben remélem tömegközlekedni fognak!”
 • 41. kisem 2009. június 25. 07:29
  „Egy kicsit azért sánta ez az ügy.
  Az úgynevezett cserbenhagyó -az ő szemszögéből nézve- közvetlen előtte egy vasúti keresztezésen egy szűk bal íven, majd egy hasonló jobb íven haladt át. Szóval, nem lehetett ott "olyan nagy sebessége". Ellenben a levegőben történő megpördüléshez ...”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint egy cserbenhagyás: balesetet okozott, majd továbbment

Győrben, június 23-án, kedden, 18 órakor közlekedett a Kossuth Lajos úton a Petőfi tér irányába… Tovább olvasom