Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Három járattal az utcán élőkért

Győr - Egy évtizede maguk az alapítók sem gondoltak arra, hogy a szociális palettán milyen sokszínű formában és mennyi családban számítanak támogató tevékenységükre.
A tíz éve működő Segítőház Alapítvány január első napjaitól beindította harmadik utcai szociális szolgálatát, amely egyben azt is jelenti, hogy az utcai gondozómunkát – a várossal kötött megállapodás alapján – a civil szervezet munkatársai végzik.

Az alapítvány karitatív tevékenységei közül eddig jobbára a különböző gyűjtő- és újraelosztó tevékenység érdemelt említést. A peremhelyzetű családok, gyermekek tanévkezdését tanszersegéllyel, illetve alapvető iskolai szerekkel segítették és elsősorban olyan gyermekek nyaralását szervezték meg évről évre, akiknek erre nem lett volna más lehetőségük. Emellett a szervezet több olyan kiadvány megjelentetésében is részt vállalt – Látlelet, Létlelet s a 2007. év végén megjelent Segítő szó –, amelyekben folyamatosan koordinálta a segítőterületre vonatkozó információk gyűjtését, feldolgozását. Főpályázóként részt vett a HEFOP 2.2.1. pályázat lebonyolításában, ami a szakmai munkát is erősíti.
Az idei télre való felkészülés általánosnak mondható, ám fontos, hogy a helyi politikusoktól az egyházakig ki-ki a maga területén fordult a legelesettebbek felé.

A raktárba mindig jól jön a ruha, a készletből visznek ki meleg kabátot, pulóvert, takarót a gondozók az utcán élőknek. Fotó: Krizsán Csaba

Jelenleg 200–220 hajléktalan él az utcákon, bontásra ítélt épületekben, sátrakban, mi több, autóban. Számukra a túlélést a másoktól megnyilvánuló szolidaritás és a személyes gondoskodás is jelentheti.
Februárban név és hely szerint is beazonosítják a fedél nélkülieket Győrött is, a hajléktalanszámlálásból az utcai gondozók is kiveszik a részüket. Likócson egyébként jelenleg 270, a Stromfeld utcai téli menhelyen 60 hajléktalannak jut ágy és meleg ezekben a napokban, s jelzésértékű, hogy tegnap már pótágyazni kellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az abdai önkormányzat honlapja

Abda - A község honlapját, ami a www.abda.hu internetes címen érhető el, maga a polgármester, Szabó… Tovább olvasom