Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Három hónapon belül lesz időközi választás Láziban

Lázi - A lázi polgármester szerint elsősorban személyes sértettség vezetett a képviselő-testület feloszlásához. A képviselők úgy látják: a település vezetője tehet arról, hogy már nem bíznak benne.
Két évvel azután, hogy 2006-ban polgármestert és képviselőket választottak a láziak, idén ősszel újra az urnákhoz járulhatnak. A testület kedd esti ülésén nagy többséggel megszavazta saját feloszlását. A javaslatra a név szerinti szavazáson mind az öt képviselő – Bódis Ferenc alpolgármester, Németh Klára, Horváth Péter, Németh István és Tobak László – igennel szavazott, egyedül a második ciklusát töltő Fekete Teréz polgármester voksolt nemmel. (A feloszlás kimondásához egyébként négy igen is elegendő lett volna.) A lépés hátterében az áll, hogy a képviselők nem kívánnak együtt dolgozni a település vezetőjével.
Folytatás a 3. oldalon.

Bódis Ferenc alpolgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: a falu anyagi helyzetével és a fejlesztésekkel nincs probléma, de a polgármester sok embert megbántott, döntéseibe számos esetben személyes érzelmeit vitte bele, és folyamatosan részigazságokat „nyilatkoztatott ki". Szerinte mindez oda vezetett, hogy a község tenni akaró része tőle és a képviselő-testülettől is elfordult, amit például az mutat – említette –, hogy a rendezvényeken egyre kevesebben akarnak segíteni és részt venni.

Az alpolgármester hozzátette: lépésükkel ezt akarták megállítani. Kilátásba helyezte, hogy hiába választja meg a falu a jelenlegi képviselőket az időközi választáson, lemondanak, ha Fekete Teréz marad a polgármester. Bódis Ferenc ugyanakkor arról nem tud, hogy közülük bárki is indulni akarna polgármesterjelöltként.

Fekete Teréz – aki újra jelöltetni fogja magát – elmondta: a feloszlás kimondásának hátterében az ülésen elhangzottak és a jegyzőkönyv tanúsága szerint az áll, hogy a képviselők elveszítették bizalmukat benne, noha jó polgármesternek tartják. „Úgy látom, két hangadó képviselő részben családi, személyes, személyi sértettsége, érdeksérelme miatt történt mindez, amihez csatlakozott a másik három képviselő is" – jegyezte meg.

Bajcs Hajnalka körjegyző arról tájékoztatta lapunkat, hogy mind a polgármester, mind a képviselő-testület ellátja feladatát és gyakorolja hatásköreit egészen az új testület alakuló üléséig. Egyelőre nem tudni, erre mikor kerül sor. A helyi választási bizottság várhatóan már ma esti ülésén kitűzi az időközi választás időpontját, noha erre harminc napja lenne. A jogszabályok értelmében a feloszlás kimondásától számított 90 napon belüli dátumot kell megjelölniük, így – más törvényi kötöttségek miatt – a legvalószínűbb, hogy egy október végi, november eleji vasárnapon voksolnak Láziban.

Olvasóink írták

  • 1. "?????" 2008. augusztus 14. 17:35
    „Helyes ! A törvény értelmében nincs bebetonozva egyetlen képviselőtestület sem. Ha valami rosszul működik,váltani lehet. Erről is szól a demokrácia. Több sikert az új testületnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati milliók munkagépre, szemétmentesítésre

Öttevény - Több mint hárommillió forintot nyert munkagépbeszerzésre, egymilliót illegális… Tovább olvasom