Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Három hét múlva programözön

A várható rossz időjárás mellett a közelgő labdarúgó-világbajnoksággal is „meg kell küzdeniük" a 41. Győri Nyár szervezőinek. program várja a közönséget.
Ahogy tavaly, idén is Besenyei Péter műrepülő-világbajnok légiparádéjával kezdődik június 23-án a nyári fesztivál, mely három hete alatt zenei és színházi produkciók tucatjait kínálja. Az előrejelzések szerint rossznak ígérkező időjárás, mint bizonytalansági tényező mellett a 41. Győri Nyárral egy időben zajló foci-vb is konkurenciája lesz a programoknak. Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál Iroda vezetője szerint ez az eddigi tapasztalatok alapján 10–20 százalékkal visszaveti a látogatószámot, de így is legalább százezer nézőre számítanak. Nézni pedig lesz mit, hiszen húsz helyszínen több mint száz esemény várja a közönséget, s a fesztivál mára nemcsak a város, hanem az ország határain is túlnőtt: a szlovákiai Somorján és Pozsonyban is lesznek programok.

A 41. Győri Nyár programjairól a Kisalföldben június 17-én és július 1-jén megjelenő fesztiválújságból tudhatnak meg többet olvasóink.
A Győri Fesztivál Iroda tegnapi sajtótájékoztatóján Csurák Erzsébet, az iroda vezetője már azelőtt válaszolt az évek óta újra meg újra felmerülő kérdésre, hogy miért nem lépnek fel világsztárok a fesztiválon, mielőtt az elhangzott volna. Az ok természetesen a pénz – a fesztivál költségvetése idén kicsit kevesebb a tavalyinál, 32 millió forint, melynek negyede szponzori felajánlás –, ennek ellenére több műfaj nemzetközileg ismert nagyjai fellépnek Győrben, mint például Jevgenyij Nyesztyerenko operaénekes, aki a zeneirodalom leghíresebb basszusáriáiból ad estet.

Csurák Erzsébet szerint nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy nekünk is vannak sztárjaink, akik szép számmal képviseltetik magukat a fesztiválon: Szakcsi Lakatos Béla, Vukán György, Pege Aladár is itt lesz egy-egy este erejéig, s ha nem is eredeti előadásban, de izgalmas, jazzes hangszereléssel az ABBA slágerei is felcsendülnek a Cotton Club Singers jóvoltából.

Nem maradhatnak el a minden évben visszatérő rendezvények sem, mint a Kárpát-medence ételremekeinek megőrzésére kitalált szakácsverseny – idén először izgalmas szakácspárbajjal színesítve –, a mára szinte önálló fesztivállá nőtt nemzetközi néptáncfesztivál, vagy a több mint hatvan kiállító képeit bemutató szabadtéri fotópiknik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akivel nem csak a levél érkezik

Huszonnégy éve járja a mórichidai utcákat Papp Árpádné. Postásként a falu minden örömét-bánatát… Tovább olvasom