Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Három havi pénz a túlélésre: megmenekül-e a Rómer-ház?

A Rómerért rendezett jótékonysági fesztivál 450 ezer forintot hozott a konyhára. Ez az összeg körülbelül három havi villanyszámára elég. De hogyan tovább?

"Azt gondolom, elmondhatjuk: sikeresen ért véget a Civilek a Rómerért kezdeményezés által létrejött Rómer Fesztivál" - kezdte a kisalfold.hu-nak Koch Barnabás.


Hogy jutott idáig a Rómer-ház?


A megyei önkormányzat forráshiányra hivatkozva nem tudja támogatni évente 5 millió forinttal a Rómer-házat ezentúl.

Tekintettel, hogy egy fillért sem kap idén a Rómer Ház, civil összefogás szerveződött a győri underground kultúra legfontosabb intézményének megmentéséért.

A szóban forgó jótékonysági fesztet január végén tartották a Rómerért.  


Pénzt nem tud adni a Megyei Önkormányzat, de ingyen biztosítja a Rómer Ház használatát  

Írásunk kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a következőket szeretné tudatni:

"A megyei önkormányzat az évi 5 millió forint támogatást gazdálkodási nehézségei miatt valóban nem folyósítja ebben az évben, de nem pontos az az állítás, miszerint `egy fillért sem kap idén a Rómer Ház´.

A megyei önkormányzat ugyanis a Rómer Ház Közalapítvány részére továbbra is lehetővé teszi a Rómer Ház (közel 360 m2-nyi terület) térítésmentes használatát, melynek éves bérleti díja - a piaci árakat alapul véve - 10-11 millió forint lenne" - mondta portálunknak Ponty Zita.

A Megyei Önkormányzat sajtóreferense hozzátette: "örömmel értesültünk, hogy a Rómer Ház megmentésére szerveződött civil összefogás sikeres volt, s a jótékonysági fesztivál keretében 450 ezer forintot sikerült összegyűjteni".   


"Természetesen kérdés, hogy mit nevezünk sikernek. Amennyiben a befolyt összeg és a fesztiválon résztvevők száma alapján ítélünk meg egy fesztivál, annyiban elmondhatjuk: ez a fesztivál sikeres volt.

Ha viszont arra a kérdésre kell válaszolnunk, hogy sikerült-e megmentenünk a Rómert, azt kell mondanunk: nem tudjuk" - folytatta a Civilek a Rómerért egyik tagja.Szavazzon!


"A kétnapos fesztivál 450 000 forint bevételt eredményezett. Félreértések elkerülése végett: ez az összeg nem született volna meg, ha a fellépők művészek nem ingyen vállalják a szereplést, ha a büfé nem ajánlotta volna fel nyereségét, ha...

Mivel az intézmény a rezsiköltségek kifizetésének megkönnyítésére nem tud pályázni, ezért a befolyt összeg nagy százalékát a Rómer a rezsiköltségek kiegyenlítésére kell hogy fordítsa" - tudtuk meg Koch Barnabástól.


Csendélet a Rómerben.
Csendélet a Rómerben.


"Ez az összeg körülbelül három havi villanyszámla kiegyenlítését fedezi. Ezen kívül egy kisebb összeget a fapadlózat régóta aktuális kijavítására szánnak.

Bízunk abban, hogy ennek a kezdeményezésnek a kapcsán elindul egy kis összefogás. Szeretnénk ugyanis elérni, hogy a Rómer Ház nagyobb szerepet kapjon a megye és a város életében.

Ezért természetesen a jövőben bármikor készen állunk tenni valamit.
Rajtunk nem fog múlni!" - zárta szavait Koch Barnabás.

Olvasóink írták

 • 4. Irwine 2010. február 16. 17:06
  „Hát ez elég érdekes... ha felújításra is jut a pénzből, akkor lehet, hogy mégsem olyan rossz a helyzet?
  A másik kérdésemmel magamban sem tudtam dűlőre jutni. De ha egy vállalkozást csak 5m Ft-os támogatással lehet fentartani, akkor lehet, hogy nincs rá kereslet??? Ha amatőr művészeket támogatunk, akkor gondolom nekik nem kell olyan nagy gázsit fizetni, akkor miben különbözik vagy miért van rosszabb helyzetben egy közönséges szórakozóhelyhez képest?”
 • 3. kolckhy 2010. február 15. 21:57
  „t-a-bi:
  "Félreértések elkerülése végett: ez az összeg nem született volna meg, ha a fellépők művészek nem ingyen vállalják a szereplést, ha a büfé nem ajánlotta volna fel nyereségét, ha..."

  Arra gondolsz, hogy minden bulin ingyen kéne játszani? Szerinted a zenészek miből élnek?”
 • 2. musicnummer1 2010. február 15. 16:11
  „Egy ilyen "fesztivál" bevétele nekem is jól jönne a 42 ezer orintos nyögdijam mellé.......”
 • 1. t-a-ibi 2010. február 15. 13:12
  „Három havi pénz a túlélésre: megmenekül-e a Rómer-ház?

  Egyszerű, mindig meg kell ismételni.

  A három kérdés?--- ennyit erről.
  érték-szabadság?--- vicc!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás Győrött: emlékek Varga László professzor életművéből

Varga Lászlóra, a győri Széchenyi István Egyetem 2006-ban elhunyt nagytekintélyű professzorára… Tovább olvasom