Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Három gyerekkel kerültek az utcára

Egy család 3 gyerekkel az utcára került, a főbérlő hajthatatlan volt, nem maradhattak tovább az albérletben.
„A gyermekeinkért a jó Istenig is elmennénk, ennek ellenére tanácsként kaptuk: adjuk a kicsiket intézetbe, mi pedig költözzünk ki a likócsi hajléktalanszállóra. Ez Magyarország, ennyi a jóakarat meg az emberség" – fakad ki a férfi, aki társával két kislányt és egy 10 hónapos kisfiút nevel.

Az elmúlt napokban kértek, telefonon könyörögtek, próbáltak egyezkedni a főbérlővel is a szülők: ha utcára teszi őket, a három gyermek issza meg a levét. Sem a gyermeksírás, sem pedig a szorult helyzet nem hatotta meg a főbérlőt, aki ráadásul bepanaszolta munkahelyén addigi bérlőjét. A lényeg: azóta Orsós Mónika és Szkok Szabolcs a három gyermekkel együtt elköltözött, s talán egy rokonuknál húzhatják meg magukat – már ha befogadják őket.

– Ideig-óráig maradhatunk, de nem tudunk merre mozdulni – mondta a családfő Győrszemerén, a helyi családvédelmi szolgálat irodahelyiségében.

– Sok viszontagság, nélkülözés volt az életünkben, hiszen a lányaim eddig félárván nevelkedtek – folytatta Mónika. – A kislányok ragaszkodnak a páromhoz, aki tudom, viszontszereti őket. Hát hogyan lehet erre azt mondani, hogy vigyük őket az intézetbe! A család az család, bárhogy is történt, szeretnénk együtt maradni.

Lehoczky Miklós családgondozó, a Sokoróaljai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgáltatási Társulás munkatársa régről ismeri Orsósékat. Bajukban már többször segített rajtuk, így a kislányok árvasági járadékának folyósításában is ő közvetített.

– Szemerén nem találtunk albérletet – szögezte le Lehoczky Miklós.
Felvették a kapcsolatot a roma kisebbségi önkormányzattal, a likócsi Segítőházzal is, de sajnos csak a Cirill és Method alapítvány szállása tudná fogadni az anyát a három gyermekével együtt, ám ide az apa nem mehet. Mivel a bejelentett lakcímük győri, ezért a megyeszékhelyen vagy annak környékén kellene valamilyen gyors megoldás – például egy olcsóbb albérlet – után nézni.

– Nem ismeretlen előttünk a család, hiszen a helyi rendelet szerint eddig is támogattuk őket – tájékoztatott Páternoszter Piroska, a győri polgármesteri hivatal irodavezetője. – A megváltozott körülmények miatt tegnap újra egyeztettünk velük és a jövőben próbálunk olyan közös megoldáson gondolkodni, hogy ne szakadjon szét a család.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilekkel induló kispártok?

Több ciklus óta a választások előtt egy évvel ismert, vagy legalábbis nagy valószínűséggel sejthető volt, ki indul Győr polgármesteri székéért. Ez most nincs így, bár lakossági fórumokon, baráti beszélgetéseken egyre többször szóba kerül, kik közül kerülhet ki jövő ősszel Győr vezetője. Számos forgatókönyv létezik minden pártban. A Kisalföld legutóbb a nagy pártok lehetséges jelöltjeit mutatta be. Tovább olvasom