Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Három évtizede egy óvodában

Évek, évtizedek óta ismerem, de még soha nem láttam rosszkedvűnek. Móricz Árpádné 31 éve van a pályán, az Erzsébet ligeti óvodában pedig kereken a harmadik évtizedét „gyűri”.
A győri Erzsébet ligeti óvoda Tulipán csoportjának óvó nénijét legutóbb a magyar kultúra napján tüntették ki több évtizedes magas színvonalú munkájáért, kreativitásáért. Szerinte nem is neki, sokkal inkább annak a kollektívának köszönhető az elismerés, akikkel együtt dolgozik, hiszen az intézmény tevékenysége igazi csapatmunka.

– Mindig jó érzéssel töltött el, hogy érezhettem: szükség van a munkámra – árulta el Móricz Árpádné, az éppen egy évtizede életre hívott nyárbúcsúztató ötletgazdája és főszervezője. – Annak idején nekem nem okozott különösebb fejtörést a pályaválasztás: egészen kiskoromtól óvónőnek, de legalábbis gyerekek közé készültem. Az álmom megvalósult, később pedig szívesen vettem részt a másoddiplomás képzésen Sopronban. A tanulás újólag ráébresztett, mennyire fontos a családok és az intézmény együttműködése, a szabadidő mind hasznosabb eltöltése.

A játszóházak, a baba-mama klubok, illetve a nyárbúcsúztató programsorozat a kulturális rendezvényektől az ügyességi bemutatókig egyenként is vonzóvá vált a kisgyermekes szülők körében. Már nemcsak a környékbeliek, de a város több pontjáról is kíváncsiak voltak a családok: mi történik augusztus utolsó hétvégéjén az Erzsébet ligetben? Szponzorok, szülők és vállalkozók is támogatták a megszállott óvónő munkáját, aki ezekben a napokban több időt töltött a szervezőmunkával, mint a családjával.

– Minden év nagy kihívás – szögezte le mosolyogva Irénke –, a gyermeki lélek azonban ma is kifürkészhetetlen, mindig tartogat valami újat. A „ligeti sokadalom" sokszor még hetekig beszédtéma a környéken, ami új energiákkal, jókedvvel tölt fel. Szerencsére mindenben hátteret jelentenek a munkatársaim, a férjem és három felnőtt gyermekem, valamint a kis unokám. Fannit boldogan fogadtuk, ő most az igazi napsugár az életünkben, a kitüntetés számomra olyan pluszajándék, aminek csak örülni lehet.

Az óvoda a mai családok életében igazi sziget, ahol az óvó nénik nyugalmat, biztonságot teremthetnek a legkisebbeknek. Halk szavukkal vagy éppen határozottságukkal, mosolyukkal és játékosságukkal válhatnak olyan példaképekké, amiből egy csipetnyit megőrizhet a felnőttkor, a szülői szerep. Irénke ilyen személyiség, akinek nevét nemcsak a kicsik, de a már felnőtté cseperedő anyukák, apukák is beleírták a szívükbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világpremierrel itt a WiMAX

Nagy csapat, nagy lendülettel dolgozik Győrben az intelligens város program megvalósításán. Összesen tizenhárman vannak világszerte, amelyeket a legnagyobb számítástechnikai gyártók, fejlesztők által létrehozott Digitális Közösség a kiemelten figyelemre méltók, köztük Győr is. Az intelligens város program egyik győri kezdeményezője, az Int-air.net Kft. volt. Tovább olvasom