Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Három és fél milliárd a győri hitelállomány

A tervezettnél jóval kevesebb fejlesztési kölcsönt vett fel a győri önkormányzat az első háromnegyed évben.
Győr pénzügyi helyzete a tavalyinál kedvezőbben alakult az év első kilenc hónapjában: az önkormányzat számláján a napi átlagos pénzkészlet magasabb volt, mint az előző években, és mindössze augusztusban kellett folyószámlahitellel áthidalni – a csupán két napig jelentkező – likviditási problémákat – szerepel Borkai Zsolt polgármester előterjesztésében, amit csütörtökön tárgyal a győri közgyűlés. A dokumentumból kiderül az is: a hitelfelvételből fedezni kívánt beruházások számláinak mintegy felét átmenetileg saját pénzből állták, csökkentve ezzel a kamatfizetési terheket. Szeptember végéig 637 millió forintnak megfelelő euróhitel felvételére került sor a tervezett 3,2 milliárddal szemben, a közlekedési beruházásokhoz. Ezzel az önkormányzat forintban kifejezett euróhitel-állománya 3,4 milliárd forintra emelkedett.

Az anyagban az is olvasható, hogy illetékekből és helyi adókból nagyjából annyi pénz folyik be szilveszterig a város kasszájába, amennyit várnak. Ez úgy jön össze, hogy illetékbevételből 90–100 millió, építményadóból 150–200 millió forint többletre, iparűzési adóból 200–300 millió forint kiesésre számítanak.

A kiadások jelentős szeletét, 3,3 milliárd forintot fordította az önkormányzat beruházásokra. Az összeg mintegy felét, 1,6 milliárd forintot a közlekedésihálózat-fejlesztések és az útkorszerűsítések tették ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a lépcsőházban

Ki gondolná, hogy egy tízemeletes épület lépcsőházában is lehet karácsonyi ünnepséget rendezni? Tovább olvasom