Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Három egyetem matematikai projektje Győrben

Sajtótájékoztatón mutatták be csütörtökön a Széchenyi István Egyetem, a debreceni és a szegedi egyetem HU-MATHS- IN - Magyar Ipari Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat tevékenységének elmélyítése című közös projektjét, amelynek konzorciumvezetője a győri intézmény.
 Elhangzott többek között, hogy a közel 1,4 milliárd forintból megvalósuló kutatási projekt 2017-től 2020-ig tart. A résztvevő intézmények elsősorban a jármű- és a gyógyszeriparnak dolgoznak ki hasznosítható matematikai eljárásokat. A projekt három pillére az ipari szolgáltatás, a kutatás és a képzés, fő célja a hálózat intézményi rendszerének korszerű kiépítése, egy közös ipari hasznosítási szervezet, kutatóközpont és képzési program kialakítása.

Szó volt arról is, hogy a projekt megcélozza az erőteljes nemzetközi jelenlétet is, hogy az unió kutatási keretprogramjából, a 80 milliárd euró költségvetésű Horizont 2020-ból minél több forrás juthasson a hazai kutatóknak és kutatóhelyeknek. A projekt keretében a résztvevők megalakítják a HUNIMAT Kutatóközpontot is, amelyben ipari feladatok beazonosított matematikai tartalmát kutatják.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klipforgatásra is tökéletes a győri Zichy-palota

Klipforgatásra is tökéletes a győri Zichy-palota
Jobb helyszínt nem is találhattak volna a Fugato Orchestra zenészei új klipjük forgatására, amelyben… Tovább olvasom