Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Három autó ütközött a 82-es főúton Veszprémvarsány előtt

Veszprémvarsány előtt a 82-es főúton három autó ütközött kedden. Heten sérültek meg könnyebben.


Heten sérültek meg könnyebben, amikor összeütközött két autó kedd este a Bakonyban, a 82-es úton - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: a baleset Veszprémvarsánynál történt, az ütközést az okozta, hogy az egyik autó vezetője nem adott elsőbbséget a másik kocsinak.

Olvasóink írták

 • 12. vvvv 2012. december 06. 11:30
  „Anonim01! A felvetésed nem nagyon helytálló, csak ésszerűen kellene végiggondolnod a dolgokat. Hyppolit-nak teljes mértékben igaza van- a nyúli körforgalom nevetséges - nem kellene ott lenni - funkciója igazából nulla jelenleg.
  A Veszprémvarsányi elágazóban pedig évről évre balesetek vannak- ott kellett volna megoldást találni nem a nyúli benzinkúthoz és temetőhőz és az el nem készült Ipari part beágazóhoz körforgalmat létesíteni. Kicsit át láthatnád a dolgokat. Persze hogy böki a szemünket egy felesleges dolog... Ne magasztald fel emiatt a helyi vezetést. Szerinted nem az ember életek a legfondosabak hanem hogy egy funkció nélküli körforgalomnak örülhessetek?”
 • 11. urbaniastapista 2012. december 05. 23:00
  „Nyúlon nem csak a lassítás, hanem némi telekfelértékelés is motiváció volt.”
 • 10. Mankapunka 2012. december 05. 11:13
  „Miért kellene oda is körforgalom? STOP táblát nem a verebeknek rakták ki.

  Inkább a sok alkalmatlant kellene eltiltani a vezetéstől,sokkal olcsóbb lenne.”
 • 9. Hyppolit 2012. december 05. 10:35
  „8. Anonim01! Amit írsz, az csúsztatás. Senki szemét nem böki, csak akár ezen a főúti szakaszon is lett volna indokoltabb szakasz, ahol a pénzt el lehetett volna költeni a biztonságosabb közlekedés zászlaja alatt. Az említett önrészl pedig itt egy állami közúti szakaszon lett elköltve. Célszerűbb előbb utánanézni, hogy forgalomtechnikai szempontok alapján mi indokol egy körforgalmi kialakítást, és azok a paraméterek milyen prioritásban vannak. Amit írsz a pályázatról az azért valótlan, mert a nyúli körforgalom a településen belül van, tehát saját "felségterület", míg Veszprémvarsánynál a településen kívül, tehát Vvarsány ugyanígy akkor pályázhatna akár a cseszneki vár előtti parkoló felújítására is. Szóval mindig célszerű a jobb megoldást keresni, mint egy rosszabbat megmagyarázni. A "Hajrá Veszprémvarsány"-hoz csak annyit, Neked meg hajrá, újítsad fel "a szomszédod lakását".”
 • 8. Anonim01 2012. december 05. 05:20
  „"Scania- Hyppolit" Lehet, hogy böki a szemeteket, hogy Nyúlon megépült a körforgalom. Ott a helyi vezetés áldozott önrésszel a biztonságosabb közlekedésre pályázott! Ezt Veszprémvarsány is megtehetné, vajon miért nem, hiszen annyi Uniós pénz marad a kasszában, hogy az hihetetlen.
  Különben egy csomópont átépítése baleseti kockázat csökkentése nem attól függ, hány halálos áldozat történt.
  Sajnos az ismeretségi körömben is történt ott baleset. Két vétlen utas halt meg, ismerős házaspár mai napig szenved a baleseti sérülései miatt. Vétkes autó vezetője az ifjú hölgy felfüggesztett büntetéssel megúszta.
  Hajrá Veszprémvarsány, pályázni lehet a körforgalomra.
  Nem megdöglött a lovam, dögöljön meg a szomszédé is.”
 • 7. Hyppolit 2012. december 04. 22:05
  „6. Scania!
  Köszönöm a ponosítást, valóban Toyota volt. Minden leírt gondolatoddal egyet értek! A nyúli körforgalomnak semmi értelme, semmi sem idokolta!! Köztudott, hogy a körforgalmi csomópontok egyik alapvető sajátossága, hogy szinte nincs benne halálos baleset. Nyúlnál ebben a néhai kereszteződésnek sem mondható útcsatlakozásban még az életben nem volt baleset (a vasúti átkelőnél volt a Robur, de az más). Viszont most hopp, épült egy benzinkút!! Veszprémvarsánynál a csomópont átépítése indokolt már évtizedek óta, csak ne kívánjon még több áldozatot...”
 • 6. Scania 2012. december 04. 20:43
  „Hyppolit!
  1999-ben egy Toyota Avensis átsodródott a szemközti sávba ahol frontálisan ütközött egy szlovák Skoda 120-assal,ott több ember is köztük gyerekek is meghaltak
  Nem traffipax kell ide!
  A Nyúlnál megépült korforgalmat ide kellett volna megcsinálni!
  120 millió forintot oda költöttek ott még sohasem volt baleset itt már több amely halállal végződött.
  De még a térség országgyűlési képviselője is fontosnak találta a nyúli körforgalmat.
  Ezzel érveltek az építés kapcsán:
  "A Balatonhoz vezető főúton rendkívül nagy a forgalom, a településen keresztül naponta átlagosan 10-12 ezer gépkocsi közlekedik. Az új csomópont lassításra készteti a 4200 lakosú Nyúl községen áthaladó járműveket."
  Nos az 0 10-12 ezer áthaladó jármű honnét és hová mennek? Veszprémvarsányon keresztül?
  Kérdezem én még hány embernek kell itt meghalnia,hogy belássák kellene tenni valamit.”
 • 5. Hyppolit 2012. december 04. 19:25
  „Bizonyos szempontból mindegy, hogy előtte, vagy utána. Jó pár éve Veszprémvarsány előtt (tehát ahogy Manka is mondja), vagyis a Veszprém felőli irányból is volt egy hatalmas halálos baleset, ahol az édesapa végignézte, ahogy a kisfiát szállító előtte haladó gk durván ütközött egy átsodródó -talán- Nissannal. De a Győr felőli oldalnál a benzinkúthoz közel eső csp-ban is számtalan halálos baleset volt már. Legutóbb -talán év elején- egy motoros volt a sajnálatos áldozat. De halt ott meg már külföldi, magyar egyaránt. Kegyhely is látható. A cspont belátható, de a baleseti statisztika szerint szerintem régen át kellett volna építeni. Tény az is, hogy mindkét oldalról a helységnévtábla előtt szinte alig csökkentik a sebességet. Ravazdhoz hasonlóan itt is elkelne a traffipax...”
 • 4. Mankapunka 2012. december 04. 18:26
  „Scania

  Veszprémvarsány előtt azon az oldalon van. Arról én nem tehetek,hogy ebben az országban az emberek null fogalommal vannak dolgok fel.
  Mivel a km számlálás nem Győr felöl indul. Folyónál sem mindegy,melyik a jobb vagy a bal partja.”
 • 3. Blazek13 2012. december 04. 17:55
  „Mikor később? Már rég befejezték a helyszínelést.”
 • 2. Scania 2012. december 04. 17:47
  „Nem három hanem két autó volt és a szokott helyen a kisbér pápa 82-es kereszteződésben.
  Mankapunka nem ereszkedett meg senki sem.
  Amihez nem értünk nem szólunk hozzá.”
 • 1. Mankapunka 2012. december 04. 16:47
  „Biztos,az egyik megereszkedett a lejtőn,és puff neki paprika. Tény,hogy a nagy dögökkel ott felmászni a Bakony-felé néha rohadt nehéz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz István és Keresztes Dóra grafikusművészek kiállítása Győrben - fotók

A kiállítás nyílt Orosz István és Keresztes Dóra grafikusművészek munkáiból Győrben az… Tovább olvasom