Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Három alpolgármestere lesz Győrnek

Ha a képviselő-testület megszavazza, az eddigi négy helyett három alpolgármestere lesz Győrnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK >>

Borkai átvette a városházát (2006-10-06) >>
Borkai: Ígéreteim számon kérhetők (2006-10-03) >>
A Fidesz Szabadhegyért (2006-09-09) >>
A kisgazdák nem támogatják Borkait (2006-09-04) >>
Borkai visszavonná a rendeletet (2006-07-13) >>
Borkai: olcsó fűtéskorszerűsítés (2006-09-28) >>
Borkai: ''Az életben egyszer jön ilyen felkérés'' (2006-06-15) >>

Ha a képviselő-testület megszavazza, az eddigi négy helyett három alpolgármestere lesz a városnak. Míg eddig ketten – Eredics Imre és Kun András – főállásban, ketten – Schmidt Péter és Dömötörné Holeczky Judit – társadalmi megbízatással töltötték be ezt a posztot, mostantól mindhárman főállásban látják majd el feladatukat.

Jobboldali jelöltek

Borkai Zsolt polgármester egyik jelöltje Németh Zoltán fideszes belvárosi képviselő, a párt eddigi győri frakcióvezetője, emellett nyolc éve a környezetvédelmi bizottság elnöke. Alpolgármester lehet Simon Róbert Balázs – aki szintén a Fidesz–KDNP színeiben képviselőjelöltként Eredics Imre volt szocialista alpolgármestert győzte le a szabadhegyi–kismegyeri választókerületben –, valamint a Bácsán Bárány István Pro Urbé-s képviselőt maga mögé utasító, eddig részönkormányzati képviselőként tevékenykedő dr. Ottófi Rudolf (Fidesz–KDNP). Utóbbi „civilben" a Széchenyi-egyetem docense. Borkai Zsolt polgármester a frissen megalakuló városi közgyűlés elé terjeszti jelöltjeit, és nyilvánosságra hozza azt is, tervei szerint melyik alpolgármester milyen területért lesz felelős a városvezetésben.

Kabinetiroda áll fel

Borkai Zsolt tegnapi sajtótájékoztatóján szólt az önkormányzat tervezett szervezeti átalakításáról is, amelyre a polgármester szerint a hatékonyabb, s egyben gazdaságosabb működés érdekében van szükség. Részleteket ugyan egyelőre nem árult el, azt azonban elmondta: az eredeti tervekkel ellentétben nem kezdődött el a szervezet átvilágítása, mert pályázat során választják ki a legkedvezőbb ajánlatot tévő céget erre a feladatra. A már működő szakirodák mellett hamarosan megalakul a polgármesteri kabinetiroda Bolla Péter vezetésével, ennek létrehozásához azonban az önkormányzat szervezeti működési szabályzatának módosítására van szükség.

Két új sajtós

A polgármester bemutatta a sajtó képviselőinek az önkormányzat két új sajtóreferensét, Golubkovics Pétert és Bakács Lászlót is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentélyt kapott az otthon

Megáldották szombaton a győrújbaráti Szent Anna Otthon megújult szentélyét. A kápolnát két éve… Tovább olvasom