Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Harmincmilliót nyertek fejlesztésre Rábapatonán

Közösségi és szolgáltató térré alakítják át a művelődési ház épületét, felújítják az óvodát a településen.A két beruházás megvalósításához több mint 30 millió forintot nyert az önkormányzat.

Két éve pályázták, tavaly megkapta a rábapatonai művelődési ház az ˝Integrált közösségi és szolgáltató tér˝ címet. Az épület felújításához és műszaki korszerűsítéséhez az önkormányzat idén áprilisban nyert több mint 27 millió forint támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán.

Az óvoda felújítása és bővítése augusztusban kezdődik Rábapatonán. Fotó: Krizsán Csaba
Az óvoda felújítása és bővítése augusztusban kezdődik Rábapatonán. Fotó: Krizsán Csaba

Jutasi Kálmán polgármester érdeklődésünkre elmondta: ebből az összegből – többek között – kicserélik az összes belső nyílászárót, mozgáskorlátozott-vécét építenek, akadálymentesítik az egész épületet, kicserélik az összes elektromos vezetéket és kapcsolót, hőszigetelést kap a padlásfödém, mozgáskorlátozott-parkolót, babakocsi- és kerékpártárolót alakítanak ki és kicserélik a kazánt is. Emellett fejlesztik az épület berendezését is: különféle számítástechnikai eszközöket, asztalokat, szekrényeket, könyvállványokat és székeket vásárolnak.

A felújított-korszerűsített épület 2011-től – sok más mellett –ügyfélszolgálati, ifjúsági, lakossági és vállalkozási információs pontként, közösségi és közművelődési programok helyszíneként, könyvtárként is működik majd.

Augusztusban még egy fejlesztő beruházás kezdődik Rábapatonán, az óvoda felújítása, amelyhez 3,8 millió forintot nyert az önkormányzat. Az épületben nevelői szobát és öltözőt, akadálymentes vizesblokkot, élelmezésvezetői szobát alakítanak ki, csúszásmentes burkolatot kapnak az óvoda folyosói, felújítják az intézmény hátsó vizesblokkját, valamint kicserélik a két bejárati nyílászárót is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Carment táncolja koreográfusa születésnapján a Győri Balett

Győri balett Carmen című tánckompozíciójával köszönti 65. születésnapja alkalmából Robert North… Tovább olvasom