Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Harmincmillió szakképzésre

A szakképzés eszközeinek megújítására 30 millió forintot nyert pályázaton a Krúdy-középiskola.

Nagy Attila iskolaigazgató a Társadalmi Operatív Program (Támop) pályázatán elnyert összeg felhasználását ismertetve hétfői tájékoztatóján elmondta: az informatikai teremre, illetve a vendéglátóipar szakmai gyakorlati oktatásának elősegítéséhez szükséges eszközök vásárlására – terítékekre és terítőkre, asztalokra, székekre, mosó-szárító gépre, mixergépre – költötték a támogatást.

A rendezvényen megjelent Ottófi Rudolf alpolgármester hangsúlyozta, mindezt az tette lehetővé, hogy a város korábban sikerrel hozta létre a győri TISZK-et, azaz a kormányzati előírásoknak megfelelő Térségi Integrált Szakképzési Központot.

A pályázati pénzből vásárolt eszközök a vendéglátóipar szakmai gyakorlati oktatását segítik. Fotó: K. Cs.
A pályázati pénzből vásárolt eszközök a vendéglátóipar szakmai gyakorlati oktatását segítik. Fotó: K. Cs.

A megjelent érdeklődőknek – többségében a szakképzéssel is foglalkozó oktatási intézmények képviselőinek – Nagy Attila igazgató röviden vázolta az októberi kormányhatározatnak megfelelően az intézménye életében jövőben várható változásokat. Ennek lényege: megszűnik az eddigi 2+3 éves szakképzési rendszer, helyette legfeljebb négy-, de még inkább a korábbi hároméves oktatási szisztéma kerülhet előtérbe. A képzési idő csökkentése nem mehet a szakmai kompetenciák rovására, ezért várhatóan az általános műveltséghez szükséges tantárgyak – magyar, történelem – oktatása szorulhat ismét háttérbe. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adj vért és ments meg három életet!

Véradás lesz a Széchenyi István Egyetemen november 18-án 9-14 óráig. Tovább olvasom