Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Harminckét kistérséget hoznának helyzetbe

A hátrányos helyzetű roma csoportok társadalmi beilleszkedését szorgalmazó és az érdekeiket képviselő civil szervezetek megerősítésének hálózatba szervezését segíti elő egy közel 58 millió forintos uniós program, amelyről hétfőn délután tartottak tájékoztatót Győrben, a városháza dísztermében.


A húszhónapos projektre a Társadalmi Egyesülések Szövetsége (TESZ), valamint a Czinka Panna Roma Kultúrális Egyesület nyert, és a már civil szerveződésekben élők mellett azokat a leszakadó rétegeket is is helyzetbe hozná, akik a civileken – mint katalizátorokon keresztül – könnyebben pályázhatnának, elérhetnék céljaikat.

Rácz Sándor, a TESZ elnöke elmondta, a sikeres együttműködés érdekében összesen négy koordinációs irodát alakítanak ki, – (egyet-egyet Pécsen, Tatabányán, Vasváron és Győrben) – ezek munkáját egy központi iroda hangolja össze. Ha a program sikeres, létrehozói az országos lefedettségért lobbiznának.

Jakus László, a Czinka Panna Roma Kultúrális Egyesület titkára úgy nyilatkozott, a résztvevő civilek a szervezetfejlesztéstől a pályázatírásig, a kommunikációtól a közösségépítésig sokféle módszert elsajátíthatnak, s a kistérségi iroda bárki számáras elérhető. Az alulról jövő kezdeményezés sikere jobbára most már az érdeklődőkön és az ismertségen múlik, ami bizonyos: 90 önkéntes kivételes lehetőséghez juthat. (Bővebb információval dr. Rácz Sándor elnök a 96-os körzetszámú 618-805-ös telefonszámon szolgál, e-mail: postmaster@civilszovetseg.t-online.hu, illetve Jakus László a Hermann Ottó út 16. szám alatt szolgál, e-mail: czinka.panna@freemail.hu).

Dr. Rácz Sándor és Jakus László.
Dr. Rácz Sándor és Jakus László.

Olvasóink írták

  • 1. akos1 2010. szeptember 13. 20:12
    „díszpintyek, lóvé van, a többi meg kit érdekel.
    90 önkéntes? nevetséges!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rent: rockopera a győri színházban

A "Rent", "Bérlet" című musical Puccini Bohémélet című operájának az ezredvégi változata. Tovább olvasom