Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Harminchat győri frissdiplomás zeneművész

A győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet előadóművészet alapképzési és klasszikus hangszerművész, tanári zenetanár mesterszakjain szombaton harminchatan vették át diplomájukat.
Tizenheten alapképzésben végeztek, a legtöbben, négyen-négyen a zongora és a hegedű szakokon lettek diplomás zeneművészek.

A két legnépszerűbb hangszer mellett a kürt, a fuvola, a klarinét, a trombita, a cselló és a mélyhegedű győri frissdiplomásai is tovább építhetik zenei karrierjüket. A tizenkilenc mesterképzésben sikeres frissdiplomás zongora, hegedű gitár, fuvola, klarinét, ének, trombita, orgona és ütőhangszer szakokon lett okleveles zeneművész. Az alapképzésben résztvevők többsége a mesterszakon folytatja tanulmányait, a végzett mesterek zenekaroknál, zeneiskolákban, konzervatóriumokban kezdik vagy folytatják már hallgatóként elkezdett sikeres munkájukat.

- A Széchenyi István Egyetem zeneművész képzésére többségében a dunántúli konzervatóriumok diákjai jönnek, de népszerűek vagyunk a budapesti, a távolabbi térségek és a határon túli fiatalok körében is. Nálunk a legnagyobb szerepe, a leghitelesebb hívó szava a tanárnak, a zeneművész mesternek van/ -- mondta dr. Ruppert István egyetemi
tanár, a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet igazgatója. A tekintélyes zeneművész mesterek munkáját a szép környezet, az egykori zsinagóga épületegyüttese mellett a hazai felsőoktatásban a legszínesebb, legszélesebb körű ösztöndíjrendszer, a Győr Symphonic Band és a Győri Egyetemi Zenekar munkájában való részvétel, a sokféle fellépési lehetőség és Győr város szellemisége motiválják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós nyomravezetői díj - Fegyverrel rabolta ki a győri takarékot

Az ismeretlen tettes a Jókai úton lévő takarékszövetkezetet rabolta ki még június elején. Tovább olvasom