Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hárman a bakonyaljai körjegyzőségben

Elsőre elfogadta Tápszentmiklós önkormányzati testülete a település idei költségvetését. Lázi után a szomszédos Románd is csatlakozik a körjegyzőséghez.
Százötvenmillió forintból gazdálkodik idén Tápszentmiklós, az önkormányzati képviselők elsőre elfogadták az előterjesztést. Noha a község sem bővelkedik forrásokban, a legfontosabbakra idén is jut. A költségvetésből kiviláglik, hogy a község tartani tudja a nívót, nem vesz vissza az eddigi juttatásokból. Tápszentmiklós minden réteget támogat valamilyen formában, az óvodásoktól az idősekig.

Érezzék az emberek, hogy törődnek velük, az önkormányzat értük van – vallották a képviselők. Ennek jegyében változatlanul százezer forinttal támogatja az önkormányzat az első lakáshoz jutást, az általános iskolás gyerekek elsőtől a nyolcadik osztályig ingyen kapják a tankönyvet, segítséget kapnak a családok az iskolakezdéshez, és segíti az óvodás gyerekek szüleit is az önkormányzat. Új óvodai részt építenek a községben a régi mellé, gépesítik az óvodai konyhát. Szükség lesz rá, hiszen már idén száz adag ebédet főznek naponta.

Egyre nő az igény a szociális étkezés iránt, ezért gépkocsit vásárolnak, és azzal szállítják majd ki a huszonöt-harminc egyedülálló, idős embernek delente az ebédet.

Tápszentmiklós és Lázi már az óesztendőben is közös körjegyzőséget működtetett, s a legutóbbi önkormányzati ülésen elfogadták Románd jelentkezését. A Tápszentmiklóstól kilenc kilométerre lévő település szintén csatlakozik a közös körjegyzőséghez. Miután a szándékot előre kell bejegyezni és csak az új év első napjától valósítható meg, a romándiak így 2005 januárjától csatlakoznak a szomszédokhoz. Tápszentmiklóson úgy vélekednek, ezzel erősödik a körjegyzőség, nem mellékesen Tápszentmiklós egymillió forint bevételhez jut és hasonló előnyt jelent majd a közösség a romándiak számára is.

A Tápszentmiklóson minap tartott önkormányzati tanácskozáson egyben közmeghallgatást is hirdettek, ám most sem élt senki a lehetőséggel, hogy kérdezzen a képviselőktől. Az év minden egyes munkanapján nyitva állnak az ajtók az emberek előtt – mondta Kovács József polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a helyi nyugdíjasbuszbérlet

Nyolcvan forinttal csökken márciustól Győrben a nyugdíjasbuszbérletek ára – döntött… Tovább olvasom