Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Harmadszor bőgnek fel a formula motorok Győrben

41 csapat formula autója áll rajthoz jövő hétvégén, a Formula Student Hungary nemzetközi versenyen. A világ legjobb egyetemeinek legkiválóbb hallgatói harmadik alkalommal mérik össze tudásukat az általuk tervezett és készített versenyautóval a magyar futamon, a gönyűi kikötőben.
A három évvel ezelőtti kezdethez, az első Formula Student versenyhez képest megnégyszereződött a résztvevők létszáma: az első futamon hat ország tizenegy csapata rajtolt, a jövő hétvégén pedig tíz nemzetből negyvenegy team méretteti meg magát. Az augusztus 17-20 között megrendezett nemzetközi verseny több szempontból is különleges: most először elektromos motorral felszerelt autók is szerepelnek, a többivel együtt, egy kategóriában indulnak és Indiából is érkeznek versenyzők a gönyűi kikötőbe.

„Ez a verseny nem csak a szaktudásról szól, hanem sok más egyéb képességről. Hogy tudjunk kommunikálni, tudjuk imidzselni magunkat. A Formula Student versenyen részt vett fiatalok hozzászoknak ahhoz, hogy felelősek valamiért, hogy teljesítményt kell nyújtani időre, hogy lehet úgy is versenyezni, hogy nem haragszunk a másikra.

Ezáltal fejlődik a kreativitásuk, hatékonyságuk, jobban megállják egy munkahelyen a helyüket, talpraesettebbek" – vélekedett a verseny sajtótájékoztatóján Hanula Barna egyetemi docens, az Audi Hungária tanszékcsoport vezetője. Pintér-Péntek Imre, a versenyt rendező xmeditor ügyvezetője is a tehetség megmutatását hangsúlyozta, mint lehetőséget: „Amerikában azért találták ki ezt a versenyt, hogy a fiataloknak legyen lehetősége arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, hogy megmutathassák, miben jobbak, mint mások, egy szóval karriert építsenek". A versenyt az „aranymosás" névvel illette, ezzel illusztrálva, hogy a világ legjobb hallgatói közül a még jobbakra hívják fel az autóipari cégek figyelmét. Az idei, harmadik futam sikereként említette, hogy a negyven versenyhely 52 másodperc alatt elkelt.

Csütörtöki Tamás, az xmeditor Autó Üzletágának vezetője, az Formula Student Hungary igazgatója úgy véli: „ma már presztízskérdés részt venni ezen a versenyen. Olyat sikerült három évvel ezelőtt alkotni, aminek a világban pillanatok alatt híre ment, amelynek révén a világ távoli pontjain is tudják, hol van Győr". Az eseményen a közönség találkozhat a Széchenyi István Egyetem csapatának tagjaival is.

A sajtótájékoztatón a SZEnergy Teamet képviselve Istvánkó Károly elmondta: olyan motoron dolgoznak, amely kifejezetten erre a versenyre lesz kifejlesztve. „Cél, hogy az új motor a jövő évben a versenypályán is látható legyen, remélhetőleg minél több autóban" – fűzte hozzá. s

Olvasóink írták

  • 2. polgar79 2012. augusztus 11. 08:16
    „A gönyűi kikötő Győrben lenne? Akkor én is Győrben lakom nem egy gönyűi házban ezzel a logikával.”
  • 1. azmiaz 2012. augusztus 10. 19:16
    „Mikor és hol pontosan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégére fel! Programok kicsiknek és nagyoknak

Gyűjts ölteteket a hétvégi szabadidő eltöltésére, szemezgess megyei programajánlatunk közül:… Tovább olvasom