Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Harmadik hónapja élet és halál között

Zsuzsa, az első győri szívtranszplantált, bár bőven lenne oka az elkeseredésre, mégsem adja föl.

Az új év első napján rosszul lett és kritikussá vált az 52 éves Trajtlerné Herczeg Zsuzsa állapota, akit orvosai csak néhány napra engedtek haza. Az asszony ma is hálás azoknak, akiknek segítségével jelenleg van hova hazatérnie.

Bő egy hónapig gépek tartották életben Trajtlerné Zsuzsát, aki kapaszkodik az életbe és áldásnak tart minden új napot. Olvasóink bizonyára emlékeznek rá: ő az az asszony, aki nevelt leányával, Ramónával egy városkörnyéki víkendházban élt és júniusban lesz két éve, hogy szívtranszplantáción esett át, új szívet kapott a városmajori klinikán. Akkor és most is kapaszkodott minden segítségbe, egyszerűen élni akart.

˝A legsúlyosabb, négyes fokozatú kilökődésem volt, ami nagy valószínűséggel sajnos egy rosszul megválasztott gyógyszernek köszönhető. A bal szívkamra tönkrement, egy vérrögöt is el kellene távolítani, hetekig élet-halál között voltam. Az orvosok felvetették egy újabb szívátültetés lehetőség, de remélem, erre nem lesz szükség. Egy vesével élek, ám a megmaradt szerv sem működik százszázalékosan, így a vesetranszplantáltak listáján is sajnos ott vagyok...˝

Trajtlerné Herczeg Zsuzsa
Trajtlerné Herczeg Zsuzsa

Minden oka meglenne az elkeseredésre, az egészségügyi maszk mögött mégis mosolyog a négycsaládos édesanya, akinek életében lehangoló változás, hogy nevelt lánya nagy valószínűséggel lelkileg nem bírta a megpróbáltatásokat: többször megszökött otthonról, így róla most a soproni József Attila Nevelőotthonban gondoskodnak.

˝Sajnálom a történteket, ám bizonyos fokig elfogadom azoknak a családtagoknak, a szeretteimnek a döntését, akik velem együtt megszenvedik ezt a helyzetet, a betegségemet. Hetekig altattak, kétséges volt, egyáltalán életben maradok-e, s ha igen, miként alakul tovább az életem. Míg élek, hálával tartozom azoknak a Kisalföld-olvasóknak, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre tagjainak, akiknek köszönhetem, hogy van egy hely, ahova hazajöhetek, ahol gyógyulhatok.˝

Zsuzsa steril szobában lábadozott, s ide legföljebb csak a hírek jutottak el az aggódó ˝testvérektől˝, a szívtranszplantáltak nagy családjának tagjaitól. Szinte bizonyos, hogy az asszony a következő heteket ismét a városmajori klinikán tölti és húsvétra sem jöhet haza, ám reményei szerint hamarosan végleg hazatérhet.

Olvasóink írták

 • 5. ANKO 2010. április 01. 18:11
  „A hölgy betegségével nem kellene tréfálkozni!
  Én mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok!!!”
 • 4. Mankapunka 2010. április 01. 14:30
  „Mona Lisa se volt egy gyönyörűség a maga korában amúgy.”
 • 3. elemér 2010. április 01. 13:58
  „Zsuzsa az nem egy Mona Lisa, ez igaz.”
 • 2. Mankapunka 2010. április 01. 13:53
  „Hol látsz te mosolyt az arcán???”
 • 1. elemér 2010. április 01. 13:27
  „Minden oka meglenne az elkeseredésre, mégis mosolyog. Mindenki máskép csinállja. Kivánok neki jobbulást.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommandósélet testközelből

Kölyök kommandós tábort szervez ez évben is három megyei rendőr. A tavalyi nagy érdeklődésre való… Tovább olvasom