Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Harmadfokon is pert vesztett Korcsmáros

Harmadfokon is lezárult a munkaügyi per, amit a Győri Nemzeti Színház volt direktora, Korcsmáros György indított az önkormányzat ellen. A Legfelsőbb Bíróság is a városnak adott igazat.

Korcsmáros György kérdésünkre némi iróniával jelezte, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróság még előtte áll. ˝Fontolgatja˝ a további lehetőségeket, de az biztos, hogy Magyarországon már nincs több jogorvoslati fórum, miután harmadfokon is lezárult a 2007 óta tartó bírósági eljárás. Erre azért kerülhetett sor, mert Korcsmáros kérte a megyei munkaügyi bíróság határozatának felülvizsgálatát, mondván, hogy az jogszabálysértő. Így Budapestre került az ügy, ahonnan már valóban csak Strasbourgba vándorolhatna tovább, lévén, hogy a volt igazgató most is vesztett.

Korcsmáros György fotó: kisalföld-archívum
Korcsmáros György Fotó: kisalföld-archívum

Korcsmáros 2007-ben nyújtotta be keresetét, miután a város közgyűlése egy – revizori vizsgálatot követő – fegyelmi eljárás után elbocsátotta. A bíróság első, másodfokon is így érvelt: Korcsmáros György téved, amikor arra hivatkozik, hogy a gazdálkodási tevékenységek tekintetében tökéletesen megbízhatott szakértőiben – így például az ügyvezető igazgatóban. Ő ugyanis – állt a megyei ítélet indoklásában – saját munkaköri leírása szerint is egy személyben felelős vezető.
Ugyanerről oktatta ki a felperest most a Legfelsőbb Bíróság is, amely hatályában fenntartotta a jogerős, elutasító határozatot. Kifejtette: a felperes hiába definiálja magát pénzügyekhez nem értő vezetőnek, az ellenőrzési felelősség mindenképp számon kérhető volt rajta.
Korcsmáros György elmondta: olyan értelemben semmiképpen nem zárta le a dolgot, hogy magát továbbra is alkalmasnak tartja az igazgatói feladatkörre.

– Úgy gondolom, ha gazdálkodási okok miatt függesztettek fel, akkor az igazgatói tevékenységemet a megváltozott gazdasági felállás alapján kell megítélni – mondja Korcsmáros György. A volt direktor válasza szerint ugyanis továbbra is a számok igazolják: a közgyűlés azzal ismerte el a túlköltekezés jogosságát, hogy a következő évben a két és félszer magasabb támogatásról határozott.

Megkérdeztük a másik oldalt is, az önkormányzat jogi képviselője, dr. Rákosfalvy Zoltán üdvözölte a Legfelsőbb Bíróság határozatát.

Olvasóink írták

 • 7. janika 2011. április 12. 06:49
  „Vajon az alábbi írások ide is beillenek?

  2. janika 2011.04.09. 18:40

  Még ezeknek jár a szájuk? Hisz amikor a tisztségviselők megkapták az 50%-os béremelést, akkor nyugdíjas bírók is egyből azzal érveltek, hogy az Ő nyugdíjuk ezen túl a többi lelendő nyugdíjas bíróéhoz képest megalázó! Egyből meg is kapták az 50% nyugdíj emelést, persze a rendszer többi szekértolójával (katona rendőr ügyész stb.) együtt! No meg nem is beszélve arról, hogy a bírói felületes munka sosem derül ki, ha csak nem jön közbe a véletlen.
  1. igazszó 2011.04.09. 07:21

  Tisztelt Havasiné elnök asszony! Tud mutatni a győri bíróságokon, táblabíróságon egyetlen nem korrumpálható bírót? Olyan összefonódások, családi szálak, korrupt bírók vannak, hogy ideje rendet tenni. Jólenne, ha az igazság is felszinre kerülhetne, mert eddig nagyon rossz híre van Győr városának, bíráinak, ügyvédeinek, mert pártpolitikai érdekek, és kiszolgáltatottság nyomása alatt dolgoznak!!!!Támogatják munkájukkal a csalókat, törvényt sértőket!Aki nem az elvárásoknak megfeleően dönt, vagy megtagadná a korrupció támogatását, azt megfélemlítik, többet munkája sem lesz! Mikor lesz már végre rend, a fejekben is? Csak úgy tudják kivédeni ezt a helyzetet, megvédeni magukat, ha megtanulják hibájukat felismerni, belátni, azt elismerni, és tenni annak helyrehozásban!”
 • 6. ortadon 2011. április 11. 11:18
  „vet!
  örülhetsz, ha 1x kibírod... ;-)”
 • 5. vet 2011. április 10. 09:26
  „Ezzel a vezetéssel szemben sajnos semmi esélye.
  Sajnálom nagyon, sosem lesz ilyen igazgatója ennek a színháznak.Még most is visszasírom azokat a világszínvonalú darabokat amiket akár 10-15x néztem meg Gyuri idejében. Szerette a társulat, amikor még volt társulat. Ezt már nem lehet annak nevezni.
  Mikor lesz egy olyan előadás végre amit legalább 2x végig bírok nézni???”
 • 4. hidas 2011. április 09. 19:11
  „Széllel szembe...”
 • 3. igazszó 2011. április 09. 18:00
  „Ami Győr városában van, az maga a bűnbarlang! Igazságszolgáltatásról beszélni nem lehet, erkölcstelen és maffia az van, és nemcsak a hivatalokba, de a bíróságokon is, egész a legfelsőbb szintig utánanyúl a város vezetés, narancsos bandája!”
 • 2. Túrabakancs 2011. április 09. 16:56
  „A szívósságát mindenesetre Gyurcsány is megirigyelhetné, pedig
  az az emberke sem akármi. De ezt tudjuk is.”
 • 1. ortadon 2011. április 09. 16:52
  „2,5 X-es költségvetés, széthulló társulat, sz@r repertoár, üres nézőtér, semmi kohézió....
  nem is sorolom!
  Ennek a színháznak amúgy sem igazgatóra van szüksége, hanem egy vezetőre, aki ha kell igazgat, ha kell irányít, ha kell barát, ha kell haver, ha kell apuka, ha kell rendező, ha kell kedves, ha kell szigorú, de mindenek felett EMBER!
  Sajnálom Gyuri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvanmilliós felújításra szorul a Győri Ítélőtábla épülete

Mintegy nyolcvanmillió forintból kell kijavítani a Győri Ítélőtábla épületének hibáit - nem egészen… Tovább olvasom