Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Harisnya a csatornában

Győr hatszáz kilométernyi csatornahálózatából száz kilométer szorulna felújításra.
Győr hatszáz kilométernyi csatornahálózatából száz kilométer szorulna felújításra, ehhez legalább hatmilliárd forintra lenne szükség. Megkezdett programját folytatja a Pannon-Víz rt.

Látványos munka a győri Aradi vértanúk útján: a csatornából csövön időnként gőz száll fel, máskor különféle berendezések merülnek négy és fél, öt méter mélyre... „Harisnyát" húznak a csatornába. Kicsit szakszerűbben fogalmazva: speciális technológiával műanyag béléssel látják el az öreg kanálist. Rá is fér, hiszen majdnem százéves már, s eredetileg ötven esztendőre tervezték. Most újabb harminc évre megújul, anélkül, hogy fel kellene túrni miatta az egész utcát.

A technológia nem ismeretlen Győrben. Tavaly így újították fel a belvárosban a Kisfaludy utca, a Baross út és a Teleki utca hálózatát. Az Aradi vértanúk útjai munka ennek a programnak a tervszerű folytatása, nem a múltkori özönvíz következménye.

Egyed Julianna, a vízmű műszaki igazgatóhelyettese a Kisalföldnek  elmondta: Győr 600 kilométernyi, jórészt régi csatornahálózatából 100 kilométernyit kellene felújítani minél hamarabb. Többütemű program készült, ezt aszerint valósítják meg, ahogy pénzük lesz rá. Összesen 6 milliárd forintra lenne szükség, így állandóan figyelik a pályázati lehetőségeket is. Még egy jellemző adat: a szóban forgó béleléses technológiával 13 ezer forintba kerül egyetlen méternyi csatorna hosszú távra szóló felújítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliót blicceltek el mostanáig

A Kisalföld Volán számításai bejöttek, a buszsofőrök fel- és leszálláskor szigorúbban ellenőrizték az utasokat, azóta kevesebb a bliccelő a győri buszokon. A hamis bérlettel vagy jegy nélkül utazók miatt a társaság az első negyedévben százmillió forintos veszteséget szenvedett el. A sofőröket már kevesebb atrocitás éri, de kell még vitatkozniuk az utasokkal. Tovább olvasom