Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Harci repülők Győr felett

A Győr melletti gyakorlótéren, földön és levegőben gyakorlatoznak a légierő egységei a jövő héten. Emiatt a lakosság számíthat rá, hogy harci helikopterek és vadászrepülők zúgnak el a város felett.
A 12. légvédelmi rakétadandár parancsnoka, Varga László dandártábornok a Kisalföldnek azt mondta: biztosítja a lakosságot, hogy nem fognak zavart okozni, a légierő repülő alegységei is minden repülési szabályt betartanak a hétfőn kezdődő gyakorlaton.

– A dandár minden évben rakéta-éleslövészetet hajt végre Lengyelországban. Idén a második légvédelmi rakétazászlóalj és a -dandár más alegységeiből kijelölt állomány készül a lövészetre. Ennek a felkészülésnek az egyik állomása a jövő héten kezdődő gyakorlat, amin a légierő-parancsnokság illetékes szervezetei megítélik, hogy a felkészülésben meddig jutottak a részt vevő alegységek – kezdte lapunk gyakorlatot firtató kérdéseire adott válaszát Varga tábornok.

– Nemcsak a dandár végzi kiképzési feladatait ebben az évben, hanem a légierő repülőerői is. S ezt a kettőt célszerű összehangolni úgy, hogy a repülők imitálják a légi ellenséget, akár az oltalmazott objektum, akár az oltalmazó kötelék ellen. Erre kerül sor a jövő héten. Mi a lakosságot nem fogjuk zavarni, viszont a gyakorlótér és Győr körzetében a repülőerők tevékenysége hanghatásokkal jár. De biztos vagyok benne, hogy ők mindenféle olyan repülési szabályt be fognak tartani, legyenek magyarok vagy akár külföldiek – hiszen más gyakorlatok is folynak –, ami a magyar légtérben kötelező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés a kórháztörvény ellen

A Magyar Demokrata Fórum megyei szervezete szombaton délelőtt kilenc órától aláírást gyűjt Győrben a… Tovább olvasom