Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hányszor ütött a gumikalapács?

Újabb szakértői véleményeket kér a törvényszék azzal kapcsolatban, okozott-e maradandó sérülést a Sopronban lesújtott gumikalapács.
Vizsgálják azt is: hányszor ütött Zs. Rajmund, a túl ideges sofőr.

Folytatták tegnap a kalapáccsal ütő soproni autóvezető perét a Győri Törvényszéken (előz- mény: Miért sújtott le a gumikalapács? – Kisalföld, október 2., 1., 5. oldal). Három lényegi dolgot vizsgáltak. Valóban beszámítható volt-e Zs. Rajmund az eset során, mivel a védelem feszegette a kérdést, látva, hogy a szak- értő „irritálhatónak" írta le a másik sofőr arcát darabokra törő, feldühödött férfit. A jelző találó, de tegnap sem sült ki más a dologból, mint korábban: a szakértő szerint Zs. Rajmund elmeállapotát ez nem tette képtelenné arra, hogy cselekménye következményeit felismerje. Ugyanakkor dr. Árpási Zsolt ügyvéd elmondta: elképzelhető, hogy ezt a kérdést még nem tekintik lezártnak, s konzultálnak arról, lehet-e felkérni másik szakértőt.

Lényeges ellentmondás, hogy a gumikalapácsos sofőr egy ütésről beszél, áldozata kettőről. A kérdést nem tudta teljes bizonyossággal eldönteni az orvos szakértő. Pedig a történet a maga brutalitásával együtt is másképp fest, ha Zs. Rajmund hátracsapva találta el – mintegy véletlenül – ellenfelét, mintha először arcon, majd szembefordulva vele még orrnyergen is vágta volna. A vád az utóbbit állítja, s lássuk be, a sértett sérülései meggyőzőek. Hiszen azt állítja, szaglása és ízlelése azóta sem tért vissza, s a bal orrlyukán nem tud lélegezni, ami az alvást is nehezíti. A szakértők áprilisban még nem tudtak biztosat mondani arról, van-e maradandó sérülése, mert ehhez meg kellett várni a következő vizsgálatot. Most azonban kiegészítő véleményt várnak a fül-orr-gégésztől, a neurológustól, az idegsebésztől, s a tárgyalást januárban folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberben már átjöhetünk Pinnyédről

Várhatóan decembertől lehet használni a pinnyédi hidat a két városrészt összekötő úttal együtt. A… Tovább olvasom