Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Hangulatos, modern, múltidéző

Múlt századok hangulatát idézheti, persze modern köntösben, a győri Babits Mihály utca. Faltól falig átépített, háromszáz méteres szakaszát tegnap ünnepélyesen adták át.
A mostani Babits Mihály utca és környéke Győr nádorvárosi, délnyugati részén a tizenkilencedik-huszadik század fordulóján jómódú kereskedők és értelmiségi polgárok lakóhelye volt: még elég közel a belvároshoz, de már tisztes távolban a városi nyüzsgéstől. Az utcákat szépen rakott nagykockakő burkolta, ez is adta a patinás jelleget.

Aztán az idők során jött az aszfalt, majd az is rendre tönkrement. Aki most elmegy a Babits Mihály utcába, múlt századok hangulatával találkozhat, természetesen modern köntösbe öltöztetve. A házsoron végignézve azonnal szembetűnik, itt zömmel ma is tehetős polgárok élnek, erről árulkodnak az utcán parkoló autók is. Ami viszont a legújabb: a tönkrement aszfalt helyét a környezetbe illeszkedő, hangulatos térburkoló kő vette át...

A háromszáznegyven méteres szakasz csaknem 50 millió forintból épült újjá, beleértve a járdákat és a vízelvezetést is. A tegnapi ünnepélyes átadáson Eredics Imre alpolgármester többek között azt mondta, Győrben idén nem ez az első, s remélhetően nem is az utolsó ilyen esemény, a Babits utcai tapasztalatok folytatásra érdemesek.

Az útszakaszt a kivitelező Betonút Rt. főmérnöke, Lőrinczi Lajos adta át a helyieknek, s köztük dr. Schreiner Lászlónak, az utcában lakó önkormányzati képviselőnek. Az átadást követően a képviselő lapunknak elmondta, meglepő volt számukra, ahogy a munkálatok során az építőmunkások az utca lakóinak közlekedését, nyugalmát a lehető legemberségesebb módon segítették. Azt is elmondta a képviselő, hogy bár rendkívül örülnek a felújított útszakasznak és várják a folytatást, még maradt a környék lakóinak gondja, a nagy járműforgalom.

A Babits Mihály utcáról ugyanis nincs kijárási lehetőség a 81-es főút felé, így azok is végigmennek a most átadott szakaszon, akiknek nem lenne feltétlen szükséges. Több javaslat készült már a forgalmi megoldásra, remélhetően sikerül valamelyiket megvalósítani...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredmények és további feladatok Nádorvárosban

– Nem csupán a választási kampányok idején kell számot adni az eredményekről – vallja… Tovább olvasom