Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Hangos szalont terveznek

Győr - Most ért véget a VII. Győri Könyvszalon, de a szervezők már a jövőt tervezik. Elképzelésük szerint ismét egy helyszínes lenne, műfaji nyitással gazdagodna a népszerű könyves seregszemle.
– A könyvszalonnak két „ura" van: a közönség és a kiadók, a rendezvény egyik nélkül sem létezik – vélekedett érdeklődésünkre Horváth Sándor Domonkos. A szervező Galgóczi Erzsébet városi könyvtár igazgatója szerint egyik oldalnak sem kellett csalódnia.

– Esetleg a kisebb kiadók panaszkodhatnának, hiszen a három-négyezer forintos könyvárak visszafogták a vásárlókedvet, és mire az érdeklődők a sátorból a színház csillárszintjén lévő standjaikhoz jutottak, akkorra már csak a nézegetéshez, böngészéshez maradt a pénztárcájukban „energia". Örömmel mondhatom, hogy a könyvszalon rendezvényeinek túlnyomó többsége telt házzal zajlott. Külön említem a Márai-estet, amelyen minden ülőhely elfogyott, sőt, szép számmal álltak a Petőfi művelődési ház színháztermében. Hasonlóképpen fergeteges volt a Misztrál együttes Dsida-műsora is.

Horváth Sándor Domonkos elmondta, hogy már a jövőn gondolkodnak: biztos a 2008-as könyvszalon időpontja – október első hétvégéje –, miként az is, hogy a korábbi rendhez „visszatérve" ismét egy helyszínre szeretnék összefogni a programokat.

– Erről még részletekbe menően tárgyalunk a városi önkormányzat és a Győri Nemzeti Színház vezetőivel, de én a színház épületét tartanám a legideálisabbnak. Lehet, hogy kisebb standokkal, esetleg kisebb számban, de ott kapna helyet valamennyi könyvszalonra jelentkező kiadó. A színpad alkalmas lenne – két-három óránkénti váltással – a Márai-esthez hasonló, nagy húzórendezvényeknek, a kamaraszínházban pedig a finom, bensőséges irodalmi beszélgetések kapnának helyet.

A győri városi könyvtár igazgatója megemlítette, hogy jövőre a zeneműkiadókkal műfajilag is szeretnék gazdagítani a kínálatot. Így a könyvek mellett megjelennének a hangzóanyagok – CD-k, kazetták – is, illetve számos – különféle korosztályt célzó – koncert, hangverseny színesítené a VIII. Győri Könyvszalon palettáját.


Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvszalon: Kevesebb könyv fogyott

Győr - Felemás hangulatban ért véget a VII. Győri Könyvszalon. A kiadók még mindig a… Tovább olvasom