Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hamis ruha és parfüm karácsonyra

Győr-Moson-Sopron - A karácsonyi ünnepek környékén főként hamis termékeket, ruhákat, parfümöket, edényeket, cigarettát s játékokat foglalnak le a pénzügyőrök. A Győri Fővámhivatal ez évben idáig 270 szabálysértési és 200 büntetőeljárást indított. A jogsértő cselekmények elkövetési értéke meghaladta a 837 millió forintot.

A Győri Fővámhivatal felderítései között jelentős az adó- és zárjegy nélküli jövedéki termékekkel való visszaélés. Ezenfelül az ünnepek környékén az ajándékozásra alkalmas árukhoz kapcsolódó bűncselekmények vagy szabálysértések adnak munkát a pénzügyőröknek.

A fővámhivatal parancsnoka, Tajti Tamás alezredes elmondta lapunknak, hogy az év végi hónapokban megnő a hamisított ruházati termékek, az ugyancsak hamis illatszerek, edények s műszaki cikkek száma.

– Népszerűek a pirotechnikai és a közbiztonságra veszélyes eszközök is, mint például a vipera vagy a boxer  – tette hozzá Tajti Tamás, fővámhivatal parancsnoka.

A fővámhivatal pénzügyőrei ez évben idáig kereken 200 büntető-, 270 szabálysértési eljárást indítottak. A jogsértő cselekmények elkövetési értéke meghaladta a 837 millió forintot. A bűncselekmények közül 115 eset jövedéki orgazdaság volt, azokban 17 ezer karton – 204 ezer doboz – cigarettát foglalt le a hivatal.

A bűncselekmények több mint 50 százaléka a dohánygyártmányok jogellenes forgalmához kapcsolódik. A cigaretta elrejtésére átalakított gépkocsikból 32-t foglalt le a pénzügyőrség.

A hamis árumegjelölés miatt 12 esetben csaknem 340 millió forint értékű árut foglalt le a fővámhivatal. Kiemelkedő felderítésnek tekinthető az az eset, amikor november 16-án 2368 ruházati terméket és kiegészítőt sikerült lefoglalni három üzlethelyiségből mintegy 18 millió forint értékben. A kábítószerrel való visszaélések során csaknem 44 kilogramm különböző fajtájú drogot foglaltak le.

A Győri Fővámhivatal által feltárt 270 szabálysértés döntő többsége – 147 eset – a bizonylati fegyelem, illetve számla és fizetési jegyzék elmulasztása miatt indult. Jelentős a vámszabálysértések száma is, melyből 52-t derítettek fel. Az állampolgárságot tekintve a teljes esetszámból 155 eset magyar, 115 külföldi állampolgárokhoz kötődik.

A fővámhivatal november végéig a közúti fuvarozással kapcsolatos szabályok betartása végett 27 ezer esetben végzett ellenőrzést. Ennek során 1212 jogsértést tárt fel. Az ellenőrzések során 195 millió forint adót, adóbírságot és közigazgatási bírságot szabtak ki a fuvarozók részére. A megállapított összegekből 171.700.000 forint összeg folyt be.

Olvasóink írták

  • 1. Chanel 2007. december 19. 23:33
    „Igaz nem olyan nagy halak, de megint mennyi "márkásparfüm" meg "távcsöves-bicskás" árus van a Baross úton...Főleg az irhabőr kabátosok szaporodtak el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr az óriások földje lett

Győr - Több mint tíz bevásárlóközpont nyílt meg eddig Győrött, s közismert, hogy a sornak még nincs… Tovább olvasom