Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Hamis húszezressel próbálkoznak

Győr - Vízdíjtámogatás ürügyén feltehetően hamis húszezresén próbált meg túladni egy megnyerő modorú hölgy az egyik adyvárosi társasházban. A tulajdonos nem dőlt be a trükknek, elzavarta a csalót. Ezúttal nem jött be a trükk.
A Kodály Zoltán utca egyik tízemeletes épületében próbálkozott a jól öltözött, németes akcentussal beszélő hölgy. Feltehetően találomra csengetett be egy nyugdíjas házaspár otthonába. „Hoztam a nyugdíjasok vízdíjtámogatását, itt helyben kifizetem, de elfogyott az apróm. Ha vissza tudnak adni egy húszezresből tizenötöt, akkor már rendben is vagyunk, itt legyenek szívesek aláírni!" – szólt a csábító ajánlat.

– Csak gratulálni tudok a hölgynek, hogy nem dőlt be a trükknek. Több támogatási rendszer is létezik, de a közvetlen pénzosztás nem tartozik ezek közé. Munkatársaim a vízmű ügyfélszolgálatán személyesen vagy akár telefonon is bárkinek készséggel adnak felvilágosítást a lehetséges vízdíjtámogatásokról. Önkormányzati rendeletek által szabályozott adósságkezelési vagy lakásfenntartási támogatás igényelhető. Az első lépést azonban mindig a fogyasztó teszi meg, a továbbiakban munkatársaim vele tartják a kapcsolatot – mondta el a Kisalföldnek Hollós Zsolt, a vízmű értékesítési osztályvezetője. – Vízmérő-leolvasóink mindig arcképes igazolvánnyal dolgoznak, belépéskor kötelezően igazolják magukat.

Az ötletekből kifogyhatatlanok a csalók. Egy álvállalkozó csoport is járja a környező megyéket és víznyelőtisztítás ürügyén próbálnak meg pénzhez jutni.

– Általában furgonnal érkezik a három-négy fős társaság, mindig dolgoznak is néhány percet, ezalatt egyikük kiállítja a számlát, gyakran százezres nagyságrendben – vette át a szót Tóth László diszpécserszolgálat-vezető.

Előszeretettel keresnek fel intézményeket, irodákat, cégeket, hivatkozva egy előző megbeszélésre, szerződésre vagy akár a múlt hónapban elmaradt munkára. Legjobb védekezés a megelőzés: közterületi víznyelők tisztításáért soha senki ne fizessen, a saját ingatlanára pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Győrben és környékén

Győr - Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2.,… Tovább olvasom