Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hamarosan javítják a Béke hidat

Győr - A megyeszékhely nyugati felén lévő főút forgalmának lassítása miatt keresték meg szerkesztőségünket olvasóink. Jó hír számukra, hogy a közútkezelő tájékoztatása szerint a híd elemeit tavasszal kicserélik és így feloldhatják a sebességkorlátozást.
„Győrben a Rába fölötti hídon, a Béke hídon – ami a városból nyugat felé vezet ki az 1-es úton – már egy éve kint van a harminc kilométeres sebességkorlátozást jelző tábla. A dilatációs hiba miatt? Ennyi idő alatt se tudták megjavítani? Mikor kerülhet sor a javítására? Feleslegesnek tűnik egyébként a sebességkorlátozás, mert a legtöbben nem tartják be. Emiatt le fog szakadni egyszer csak a híd? Miért kell szinte a híd teljes hosszában ilyen lassítást előírni egy olyan főúton, ami így a Győrbe bejutást így megnehezíti, ami ilyen nagy forgalmú?" – panaszolták a szerkesztőségünket felhívó olvasóink, főként hivatásos sofőrök.

A szabályok szerint egyelőre csak lassan gurulhatnak a Rába fölött az autósok. Fotó: H. Baranyai Edina

Megkeresésünkre Szőnyi Zsolt, a Magyar Közút Kht. szóvivője a következő tájékoztatást adta: „A győri Béke hídon sajnos a dilatációs szerkezet annyira elhasználódott, hogy ha jelenleg áthalad rajta egy jármű, akkor megemelkedik és ha nem tartja be a sebességkorlátozást, akkor ez balesetet is okozhat. Ennek végleges megoldását kiemelt feladataink között kezeljük, a dilatáció cseréjére kiírt közbeszerzési eljárást le is folytattuk, a kivitelezővel a szerződés megkötöttük. A híd dilatációs szerkezete annyira speciális, hogy csak Németországból lehet behozatni az új, megfelelő csereszerkezetet, aminek az átfutási ideje négy-hat hét. A javítási technológia ehhez kapcsolódóan előírja, hogy csak öt Celsius-foknál magasabb hőmérséklet esetén lehet az új dilatációs szerkezetet beépíteni. Mindezekre figyelemmel – a jó minőségű és tartós megoldást jelentő felújítás érdekében – várhatóan tavasszal kerülhet sor a javításra és a korlátozás feloldására. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnapi fejlesztés az abdai főutcán

Abda - Felújított főutcán járhatnak pár napja az abdaiak. A közútkezelő végeztette el az igencsak… Tovább olvasom