Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Hamarosan fehér kistigrisek születhetnek Győrben - videó

Tigrisritkaság érkezett a győri állatkertbe.
Ritka, mint a fehér tigris – akár így is hangozhatna a mondás, hiszen nemcsak a vadonban, hanem az állatkertekben is különlegességnek számít a fehér, csíkos ragadozó. Egy példány mostantól a győri állatkert lakója.

A fehér tigris nem önálló faj, hanem a bengáli tigris egy különleges színváltozata. Sokan albínónak hiszik a krémesfehér szőrű, metsző világoskék szemekkel igéző állatokat, pedig nem azok. A természetben igen ritkán fordulnak elő, mivel feltűnő színük miatt a túlélési esélyeik jóval kisebbek, mint normál színezetű fajtársaiknak. Az állatkertekben is nagy látványosság egy-egy ritka példányuk, nem csoda, hogy a győri vadasparkban nagy várakozás előzte meg Raul, Európa legszebb fehér bengáli tigris hímjének érkezését.Az angliai születésű, kilencéves impozáns nagymacska egy nemzetközi tenyészprogram keretében került a győri vadasparkba, amely mostantól részt vesz ennek a különleges színváltozatnak a tenyésztésében. A nyíregyházi állatkerttel együtt dolgoznak a programon, ott eddig hazánkban egyedüliként láthatott a közönség fehér tigriseket.
A csokibarna csíkos Raul egyelőre külön kifutóban ismerkedik új lakhelyével, a tervek szerint hamarosan összeszoktatják a vadaspark „megözvegyült" nőstényével, Kámával. A méretbeli különbség már most szembetűnő köztük, s nem csupán az eltérő nemük miatt: a fenséges fehér tigrisek mindig nagyobb testűek, mint normál színezetű társaik.

A fehér hím tavasszal várhatóan társat is kap, egy fehér nőstény személyében, ami azt jelenti, hogy hamarosan fehértigris-kölykökkel gazdagodhat a Xantus János Állatkert. Annál is inkább, mert míg a hagyományos színű tigriseknek lehet normál és fehér színű kölykük is – akár egy almon belül –, két fehér tigrisnek csak fehér kölykei születhetnek. Az állatkert új sztárja addig egyedül fogadja a látogatók hódolatát, s remélhetőleg elég jól érzi majd magát a megyeszékhelyen ahhoz, hogy a jövőben megalapozza a győri „fehértigris-dinasztiát".

Hamarosan fehér tigrisek születhetnek Győrben - Fotó: Cseh Róbert

Olvasóink írták

  • 1. centralasian2 2012. augusztus 16. 21:01
    „ez a leggyönyörűbb állat:-) örülök, hogy itt is lett egy helyben”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely himnusszal köszöntötték Győrt

Csíksomlyóról érkezett fiatalokat, Böjte Csaba testvér pártfogoltjait látják vendégül tíz napig a… Tovább olvasom