Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Halpusztulás az adyvárosi tavon: eltávolítják a tetemeket kedden - fotó

Olvasó-tudósítónk szerint szaga is van az adyvárosi 1-es tavon történt halpusztulásnak. A Győr-Szol munkatársai kedden elszállítják a haltetemeket.

22.32 - "A tetemeket a tóba bedobált hulladékkal együtt kedden a Győr-Szol munkatársai csónakba rakják és eltávolítják" 

"A Győr-Szol Zrt. munkatársai a helyszínen vizsgálták meg az adyvárosi tó állapotát. Elsősorban a nádas részeken találtak kisebb mennyiségben, kisméretű elpusztult halat, és tapasztaltak környezetükben enyhe bűzhatást.

Elhullásuknak lehet természetes oka is, hiszen például a nagy melegben csökken a víz oldott oxigéntartalma, amit bizonyos fajok nehezen viselnek, és egyedeik pusztulását okozhatja.

A tó vizéből ezeket a tetemeket a tóba bedobált hulladékkal együtt kedden a Győr-Szol munkatársai csónakba rakják és eltávolítják. Ezzel várhatóan a kellemetlen szaghatás is megszűnik.

A következő időszakban a tó állapotának alakulását fokozott figyelemmel követi a szolgáltató, s amennyiben a jelenség megismétlődik, szakértő segítségét kérik annak megállapításához, hogy a természetes mértéket meghaladja-e az elhullás, illetve a jelenség okainak kiderítéséhez.

Az adyvárosi tó és környezete köztisztasági szempontból kiemelt területe Győrnek, rendszeres a takarítás és karbantartás, a szökőkút üzemeltetése is a vízminőség javítását szolgálja" - válaszolta kérdésünkre Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

13.10

Halpusztulás a győri adyvárosi 1-es tavon. Már szaga is van... - írta levelében olvasó-tudósítónk, aki fotókat is küldött.

Halpusztulás az adyvárosi tavon. Fotó: tudósító

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Résen voltak a bankban - Más irataival akart pénzt felvenni egy férfi Győrben

Más nevére kiállított okmányokkal, jogosulatlanul akart pénzt felvenni egy győri pénzintézetben. Tovább olvasom