Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Halottak napjára szépülnek a temetők

Győr - Készülve a közeledő kegyeleti megemlékezésre, a napokban megkezdte a győri temetők takarítását a szolgáltató. Rendbe hozzák a csapokat, pótolják a paddeszkákat. Mától november 4-ig tovább tartanak nyitva a temetők, megerősítik a portaszolgálatot.
A legnagyobb munkát a folyamatosan hulló falevél összegyűjtése jelenti a temetőkben a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nek (Komszol). Az aszfaltozott utakat seprik, a kavicsos utakat gereblyézik, de dolgoznak az asztalosok és lakatosok is.

– Szakembereink ellenőrzik a kutak állapotát, a biztonságos üzemeltetés érdekében a vízvevő helyeken elvégzik a szükséges javításokat. Rendbe hozzák a padokat, pótolják a paddeszkákat, ahol kell, ott le is festik azokat. A virágágyásokban elültették a kétnyári virágokat – tájékoztatta a Kisalföldet Nagy Csaba, a társaság szóvivője.

A győri köztemetők mától november 4-ig meghosszabbított nyitva tartás szerint reggel 7-től este 9 óráig látogathatók. A behajtásra jogosultak autóval november 1-jétől 4-ig nyitástól délelőtt 11 óráig hajthatnak be a nádorvárosi temetőbe.

– Ehhez a mozgáskorlátozott-igazolványt fel kell mutatni a portán. Aki nem rendelkezik ilyennel, de nehezen mozog, az a társaságunktól írásban vagy személyesen – a Kálvária utcai központban – igényelhet névre szóló, a személyi igazolvánnyal együtt érvényes behajtási engedélyt. A kérelemhez mellékelni kell az orvosi igazolást vagy annak másolatát – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba.

A távolról érkezőknek fontos lehet, hogy a nádorvárosi és a Szabadi úti temetőben november 1-jén és 2-án, a kisebb temetőkben – révfalui, újvárosi, Sugár utcai, Templom utcai, Malomsori és Koroncói úti – november 1-jén a cég délelőtt 10 és délután 4 óra között ügyeletet tart. Ebben az időben többek között a helyszínen sírhelyügyintézésre is van lehetőség.

– Társaságunk a nyáron készítette el azt, az adatbázis nagyságát tekintve országosan egyedülálló speciális sírhelykereső programot, amelynek segítségével bárki megkeresheti hozzátartozójának nyughelyét a győri köztemetőkben.

A szolgáltatást nyitvatartási időben a nádorvárosi temető régi és új bejáratánál és a Szabadi úti temető portájánál kihelyezett terminálokon lehet igénybe venni – javasolta a szóvivő, hozzátéve: a www.komszol.hu internetcímen előre is lekérhető az információ. A sírhelykereső program mellett 13 térképpel ellátott, nagy felületű tájékoztató tábla segíti a tájékozódást.

– A temetők biztonságáért felelős cég emberei az ünnepi nyitva tartás alatt megerősítik a portaszolgálatot, a lopások megelőzése érdekében járőrszolgálatot is ellátnak. Emellett kérjük, hogy a látogatók még rövid időre se hagyjanak értéket – lakás- és autókulcsot, táskát – a sírokon és a kutak környezetében – mondta végül Nagy Csaba.
Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi központ

Téti kistérség - Felavatták a csaknem húszmillió forintból kibővített és felújított kistérségi… Tovább olvasom