Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Halászlé két tucat bográcsban

Mesterszakács is benevezett az amatőr kukták közé a Győrben rendezett VI. Halászlé- és Eceteshal-készítő versenyre.
A Győri Nők Független Szervezete hatodik alkalommal szervezte meg jótékony céllal a halászléfőző versenyét, amelyen ezúttal 27 bográcsban – közülük 9 alatt a Lurkó Alapítvány tüze lobogott – főttek a különböző receptek alapján készített halászlevek. Az ízletes halétket zömében lelkes amatőr kukták készítették, de nevezett egy étterem, valamint egy budapesti étterem egykori mesterszakácsa is úgy gondolta, hogy megmutatja, sőt, összeméri tudását a többiekkel.

A budapesti Mágnás Kertben 12 évig volt séf Czirkos Gyula:
– A friss hal a lényeg. Többféle halból, pontyból, kárászból és keszegből készítem az alaplét, s abba főzöm bele a patkókat, valamint a haltejet és halikrát. Az apróhalat lepasszírozom, hogy kellően sűrű legyen a lé, ne húslevesszerű, vékony. De lehetne tésztával is gazdagítani, mint a bajai halászlét. Most nem úgy csináljuk.

A kulturális programok, a koncert csak színesítette a halételkészítő programot. A színpadon folyamatos programokkal kedveskedtek a Móricz Zsigmond rakpartra kilátogató kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.
A szervezők elégedettek lehettek, hiszen a szemerkélő eső ellenére már délelőtt sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre, a délutánra kisütő nap még több családot csalt a Duna partjára.
A rendezvény bevételét – mint minden évben, idén is – a beteg gyerekek megsegítésére fordítja a Győri Nők Független Szervezete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókat költenek az intézményekre

A győri közgyűlés múlt csütörtöki ülésén döntött az 1,3 milliárd forintot kitevő szabad pénzmaradvány felosztásáról. A csomag része volt, hogy a város intézményeinek beruházási, felújítási és karbantartási munkálataira egyszeri nagyobb összeget biztosítanak. A részletekről Papp András, Páternoszter Piroska és Varga Gyula kulturális irodavezető-helyettes számolt be. Tovább olvasom