Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Halántékon lőtte magát a lövöldöző férfi

Tét - Egy 41 éves férfi korábbi munkaadóját bántalmazta péntek reggel. Amikor a rendőrség a férfi lakására ment, a férfi fegyvert fogott és lövöldözni kezdett; egy rendőrt hasba lőtt - őt azóta megműtötték és jobban van. Az utcát lezárta a rendőrség, túsztárgyaló és a terrorelhárítás is a helyszínre érkezett. Fél 11-kor a férfi halántékon lőtte magát, a mentők kórházba szállították.
8:20 - A férfit két héttel korábban küldték el az idősek otthonából. Péntek reggel az utcán összetalálkozott korábbi munkaadójával, az intézmény vezetőjével. Bántalmazta a nőt, akinek eltört az orrcsontja.

Ezután a rendőrség a férfi lakásához ment, mire ő fegyvert fogott és lövöldözni kezdett. Az egyik rendőrt a hasán találta el. A fiatal rendőrt a Petz Aladár Megyei kórházban ápolják, a helyszínen lévő tudósítónk információi szerint jó esélye van arra, hogy felépüljön.
 
A legtöbb lövést a hatósági jármű kapta. Fotó: Krizsán Csaba

8:55 - Az utcát lezárták a rendőrök. A férfi bezárkózott a lakásba, amely előtt már golyóálló mellényben állnak a rendőrök. A megyei túsztárgyaló is a helyszínre érkezett, valamint útban van Tétre Budapestről a Terrorelhárító Szolgálat is - kaptuk a hírt kilenc óra előtt.

9:25 - Tudósítónk beszámolt arról, hogy a lövöldöző férfi idős, mozgáskorlátozott szüleivel él közös háztartásban, akik valószínűleg szintén a házban tartózkodnak. A férfi erőszakos természetű, korábban börtönben is ült.

Nagy erőkkel vonultak fel, hogy megfékezzék a lövöldöző férfit.

10:00 - Tíz órára megérkeztek a kommandósok is Tétre. Azt vizsgálják, honnan tudnak a házba behatolni: teljes készültség van. Néhány perccel korábban egy, a férfi által leadott lövés megpattant és egy mentőtiszt karját érte, az ő sérülése nem súlyos.
 
Arra már nem volt szükség, hogy behatoljanak a házba. Fotó: Tóth Gyula

10:40 - A szülők kijöttek a házból, a férfi apja elmondta, hogy a fia halántékon lőtte magát. A mentősök most vizsgálják.

11:20 - A férfit a mentők kórházba szállították. A meglőtt rendőr már jól van, délután a Rendészeti Miniszter látogatja meg a kórházban.

12:10 - Információk szerint a 41 éves férfin nem lehetett segíteni, a kórházban meghalt.

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. antistar 2008. január 20. 16:55
  „Isten nyugosztalja a lövöldözőt, őneki jobb ott... nekünk meg jobb itt ! Ja .. és ebben az országban mindenki egy kicsit HŐS... na meg egy kicsit áldozat...”
 • 122. titi 2008. január 20. 11:21
  „Józsi!
  Nem most jutott ide ebbe a lelki állapotba,mert már gyerek korában is itt volt.”
 • 121. Józsi 2008. január 19. 18:10
  „Ami tegnap Téten történt , az szörnynyű, de nézzük már meg, hogy jutott ez az ember ebbe a lelki állapotba!!!!!!”
 • 120. zsanett 2008. január 19. 15:30
  „Jobbulást kívánok a rendörnek!!!”
 • 119. volt téti 2008. január 19. 13:51
  „85-ben hajléktalanverés hajléktalan feljelentést tesz, ujabb verés hajléktalan visszavonja a feljelentést.
  Néhány év múlva kidobó ember egy vendég álkapocs csonttörés felfüggesztett börtönbüntetés.
  Késöbb 3 utcabelit agyonver.Letöltendő börtönbüntatés.
  Megint késöbb asszonyok zaklatása. Illegális vadelejtés, szülők, testvér verése. A testvér meghal verekedés következtében ezért évek múlva 1 év börtön. 4 évig éjjeliőr a savanyítóban. Vadászok autókerekeinek kiszúrása. Idősotthon vezetőjének orrcsonttörése és 101 lövés. Egy élet munkája.”
 • 118. Veronika Fartak 2008. január 19. 13:40
  „Az ilyen tettekröl gyakran hallottam már. Minden esetben a hátteret is ismerni kell, mielött itélkezünk valakiröl. Én már régen elkerültem Tétröl, nem ismerem személyesen azt a férfit. Ugy hallom mindenkitöl, hogy aki börtönben volt, annak "multja" van. Mindenkinek van multja, vagy nem? Vagy ilyen, vagy olyan. Ennek a férfinak valakik esélyt akartak adni, eröszakos természete ellenére is, amit nem fogadott el. Rövidzárlat, pánik, hogy ismét börtönbe kerül, ki tudja, mi miatt veszítette el a fejét, ami majdnem egy rendör életébe került, akinek gyors felépülést kivánok. Üdvözlettel Veronika Fartak”
 • 117. Tyutyu 2008. január 19. 13:19
  „Atika2!

  Nem rád céloztam személy szerint. Akinek nem inge ne vegye magára!”
 • 116. Atika2 2008. január 19. 13:15
  „Tyutyu!
  "Néhányan nem is értették" - Nem lehet, hogy te nem értesz vmit?! és még észre sem veszed?!”
 • 115. Tyutyu 2008. január 19. 12:44
  „Seduxen!

  Igazad van4 De én már ezt leírtam. Néhányan nem is értették :-)”
 • 114. seduxen 2008. január 19. 12:00
  „Gratulálok mindenkinek aki segített ezt az ügyet megoldani!
  Jobbulást persze a rendőrnek is, gyógyuljon meg.
  De egy szó sem esett a mentősökről akik végülis stabilizálták az állapotát, akik esélyt adtak arra hogy meggyógyuljon, hogy éljen.
  Mindenki orbánnal meg gyurcsánnyal jön ide pedig ennek semmi köze a politikához.”
 • 113. Antizsernyák 2008. január 19. 10:47
  „Köztudott,hogy most volt a rendőrség-határőrség fúzió!hát én annyit szólnék hozzá, hogy azok a barmok,akik ezt az egészet levezényelték, körültekintés nélkül,papírról szórták az embereket.például az erősebb, keményebb testalkatút betették határrendészeti osztályra okmányokat ellenőrizni, a vékonyabb, átlagos testalkatút meg odarakták a bevetési osztályra ütő-verő rendőrnek! no comment”
 • 112. Lívia 2008. január 19. 10:16
  „Végigolvasva a hozzászólásokat elszomorít, hogy az általánosítgatás és politizálás a legjellemzőbb reakció. Jobbulást kívánok a meglőtt rendőrnek és a sérült mentősnek, akkor is, ha egyesek szerint ez a dolga, illetve "csak" áldozattá vált-ahogy valaki korábban írta. Sajnálatosnak tartom, hogy a sok okoskodó a számítógép mögött ülve hogy nyilatkozik. Mentek volna oda ők, és mentették volna ki a rendőrt korábban. Ez a valóságban nem úgy működik, mint a filmekben...”
 • 111. bufurc 2008. január 19. 09:24
  „Átnézve a helyszíni fotókat és a híradó filmbejátszásokat egy furcsaság tűnt fel, ami igazából már csak a szervezetre vet rossz fényt. Ettől függetlenül a vezetőknek fel kellene figyelni ezekre. Nekem elég nagy káosznak tűnt a helyszín! Az utca tele volt autókkal és látszólag céltalanul álldogáló rendőrökkel. Ez nekem akkor is szakszerűtlen ha már biztonságos távolságban voltak. Láttam ott sok olyan rendőrt, akinek beosztását tekintve nem sok keresnivalója lehetett ott, amikor még élt az elkövető... bűnügyesek, közalkalmazottak...”
 • 110. Habó 2008. január 19. 08:21
  „Győrben is volt kommandós alosztály, de felszámolták! Gratulálok tisztelt Vezető Úr! Most Bp-n kell különleges kiképzésű rendőröket berendelni, utaztatni, aztán majd ők megoldják, amit itt helyben nem tudunk! Még szerencse, hogy a munkatársuk életben maradt!”
 • 109. abdul laiet 2008. január 19. 07:00
  „teljesen egyetértek veled jós!”
 • 108. Horváth Árpád 2008. január 19. 05:23
  „Óriási különbség van Amerika és Magyarország között, az egyik, sok államban engedélyezett a fegyvertartás Amerikában, Magyrországon nem engedélyezett, Amerika egy városában élnek annyian mint Magyarországon, innentől kezdve a bűnözési arány is növekszik, a szám összehasonlításokkal nem árt vigyázni!
  Amerikában nagyon kevés esetben gyilkolnak, lövöldöznek azért mert csóró lett, vagy elhagyta az asszony! Itt Amerikában, -én itt élek- rengeteg nemzetiség van, ezáltal rengeteg szemetet is összefújt a szél, itt inkább rasszizmus, vagy más agresszív ok miatt lövöldöznek, vagy azért mert elég sznobok és ezt látják a tévében! Ha megnézed az otthoni híreket, hát elég elkeserítő, hogy miért tesznek ilyet, és lehet,hogy otthon jobban közrejátszik a gazdasági helyzet, itt Amerikában egyátalán nem az a fő oka a lövöldözéseknek. Ez nem azt jelenti,hogy akkor holnaptól aki nem gazdasági okból akar lövöldözni az megteheti, csak kicsit az összehasonlításaidat szerettem volna kiegészíteni kedves "JÓS". Remélem nem bánod.
  Két különböző világ két különböző mentalitás, nem is lehet igazán összehasonlítani a kettőt!
  A rendőrök nincsenek felkészülve az ilyen szitukra, és ha én is annyit keresnék mint ők, biztos nem tenném kockára az életem,az nem ér annyit! Illetve elég rossz fegyvereik vannak sajnos a magyar rendőröknek, nem lehet vele normálisan célozni, és sokkal többet kéne őket gyakorlatra, kiképzésre vinni! Ha pedig lelövi a rendőr a manuszt, mit csinálnak vele? Felfüggesztik, vizsgálják az ügyet, hogy hányszor szólította fel, hány figyelmeztető lövést adott le miközben lelőtték a társát, hát ez nonszensz, ne is haragudjatok! Pestről kell hívni a kommandót? Na ne szórakozzunk már emberek! Ha nagyobb gáz van akkor mi lesz? Ezen az illetékeseknek elkéne gondolkozni.”
 • 107. Lizsu 2008. január 19. 02:41
  „jÓS: Bár bocsánat, de az USA államaiban tavaly 11000(!), Kanadában 70(!!) esetben gyikoltak otthon tartott fegyverekkel. Mindkét ország gazdaságilag fényévekre van tőlünk.
  Szóval mi köze van a gazdaság állapotának ahhoz, hogy mennyire állatok az emberek??? Semmi.”
 • 106. Jós 2008. január 18. 22:59
  „Sajnos minél rosszabb gazdasági helyzetben lesz az ország, minél kilátástalanabb lesz az emberek mindennapja, annál kevesebb vesztenivalója lesz egyre több családnak! Ez a feszültség egyre jobban le fog csapódni a hivatásos szervek dolgozóin, már egy szimpla közúti ellenőrzésnél is elszabadulhatnak az indulatok! Csupán az kell hogy aznap az illetőnek pocsék napja legyen, például a bank elvegye valakinek az ingatlanát, mert az nem tudta fizetni a részleteket! Friss hír: Felrobbantotta saját családi házát a tulaj, mert fizetésképtelenné vált, és a ház a banké lett! Bizony ez is a mai napon történt ebben a drága (szó szerint) országban!
  Biztos vagyok benne, 2-éven belül megszokottá válnak a brutális esetek, és még optimista alkat is vagyok!
  Jobbulást a sérülteknek!”
 • 105. Sunyi 2008. január 18. 22:25
  „Nem értk egyet velled Zsolt mert van amikor mellet hal meg a koléga mert nem tud mit csinálni mert nem mehet a közelébe nekem ez a véleményem és tudomásom tapasztalatom!”
 • 104. Gab2000 2008. január 18. 21:55
  „Na egyre jobb ez az oldal de a lényeg az. A rendőr az rendőr valamikor parancsot teljesít valamikor saját intézkedést tesz.
  Parancsra ment oda . És ezt ne felejtse el senki.
  Politika mentesen ment oda. És kész.
  Nem tudom, hogy ha az itt fórumozó egy két ember családtagját verték volna úgy meg és annak az elkövetőjéért mentek volna és ugyan így járt volna szerencsétlen akkor is ígyirogatnátok.
  A rendőri eskü szövegét ajánlom pár embernek abban benne van: akár az életem árán is. Na ezt vésse pár ember jól a kicsi agyába.

  Na és egy kicist durvábban az ugasson igazán aki volt már ilyen helyzetben és ott állt esetleg egy bűnözővel szemben. Ja és na csak úgy a végére akárhogy is kapott e már életében golyót ?
  Elég szar érzés higgyétek el.”
123 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogállamban a cél a bíróság elé állítás

Tét - Estig tartó tárgyalásra készült a rendőrség múlt pénteken Téten, amikor egy férfi… Tovább olvasom