Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Halálra verte a nőt, mert befeküdt egy bokor alá

Győr - Az alkoholtól menni alig tudott, mégis halálba verte, rugdalta hajléktalan élettársát az 51 éves S. József Győrben, Likócs közelében. A rendőrséget a férfi értesítette: a nő elesett a biciklivel és nem mozdul. Az emberölés gyanúját a boncolás alapozta meg.
Egy férfi jelentette be telefonon a rendőrség ügyeletére múlt héten szombaton hajnalban, hogy hajléktalan élettársa, egy 46 éves nő fekszik, s nem ad életjelet az 1-es számú főút mellett, Likócs közelében. A férfi elmondta azt is, hogy a nő előző este olyan ittas volt, hogy többször elesett biciklivel.

A helyszíni szemlén az egyik bokor alatt fekvő nőn olyan sérüléseket találtak, amelyek valóban keletkezhettek eleséstől, s ott akkor nem utalt semmi idegenkezűségre. Annak gyanúját már a hatósági boncolás alapozta meg, ugyanis az orvos szakértő sorozat bordatörést és a létfontosságú szerveket ért olyan sérüléseket tárt fel, amelyek egyértelművé tették: bűncselekmény történt.

A megyei rendőr-főkapitányság elrendelte az igazságügyi boncolást, a nyomozók megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást, amelynek során kirajzolódott, hogy mi törtét valóban június 5-én pénteken. A rendőrség tudomására jutott, hogy a férfi korábban többször is megverte a nőt, akivel egy közeli erdőben laktak. Ugyanis az 51 éves S. Józsefet – aki ellen erőszakos bűncselekmények miatt már többször folyt büntetőeljárás – alkoholista életvitele miatt kitiltották a likócsi hajléktalanszállóról. A nő is italozott, de a vacsoráért bejárt, s mindig az erdei „hajlékba" vitte az ételt.

Akkor pénteken a nő szintén ment a vacsoráért, de olyan ittas volt, hogy nem engedték be a szállóra, kihozták neki az ételt a kapuba. Az este a pár még italozott az egyik likócsi búfelejtőbe, majd biciklijüket tolva elindultak a vackuk felé. Útközben a nő annyira elzsibbadt, hogy elfeküdt az egyik bokor alá, ami a férfinek nem tetszett. Veszekedni kezdtek, majd S. József annyira bepörgött, hogy ütni verni kezdte az élettársát. Majd amikor már kidühöngte magát, lefeküdt ő is a bokor alá.

Reggel szólongatni kezdte a nőt, cigarettával kínálta, de az nem reagált, ekkor értesítette a rendőrséget. A férfi először tagadott, majd az elétett bizonyítékok hatására beismerte tettét. A bíróság emberölés gyanúja miatt elrendelte S. József előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 14. bugriskin 2009. június 14. 18:35
  „Ki tudja,lehet hogy ez a tett humánusabb volt mint, hogy tovább szenvedjen, ha jobb sorsra nemérdemes, mint ember? Hisz rajtunk kívül nem érdekelt senkit.”
 • 13. Domestic 2009. június 14. 18:28
  „....fontos hír,
  kell, hogy legyen mire büszke lehessen a nép!
  ..hát nem történik semmi ami fontosabb mint ezek a .... amit csinálnak!
  Sirassátok, sajnáljátok őket! Ragozzuk el, hogy ki mindenki segíthetett volna...
  (ez maga a "végállomás")”
 • 12. bugriskin 2009. június 13. 11:43
  „A tisztelt újságíró cikkéből kiderült, hogy az illetékesek előtt közismertek voltak. Talán lehetett volna tenni e tragédia megelőzése érdekében elvárható eseményeket. Azt szívesebben olvastuk volna a Kisalföld.hu rovatában. Talán legközelebb erre is sor kerülhet, ha az illetékesek is olvassák az olvasók véleményét és rádöbbenek az elvárásaikra és mire képesek a posztjaikon.”
 • 11. knifemaster 2009. június 13. 04:54
  „5.
  Még ha sikerülne is alkalmazni egy ilyen jómunkás embert,nagy eséllyel az első fizetése után eltűnne a ködben,meg a szeszben.”
 • 10. Goldmund 2009. június 12. 22:33
  „Nem hinném, hogy egy alkoholistával az tesz jót, aki pénzt ad neki, hogy alkoholra költse.”
 • 9. soproni 2009. június 12. 20:43
  „Hát igen....az alkohol hatására és az alkoholért sokan képesek állattá vállni.”
 • 8. Szilágyi_Zsolt 2009. június 12. 20:02
  „Erről eszembe jut egy történet, amelyet apukámtól hallottam. Az is egy újságcikk volt. Valamikor a hetvenes, vagy nyolcvanas években történt, hogy egy idősebb, jómunkásemberféle, "italozó életmódot folytató házaspár" piát vett magának, afféle kétliteres, pancsolt kannás bort. Hazamentek, a férfi (a már előzőleg benyelt szeszektől) lefeküdt szunyálni, az asszonyban viszont még volt lendület, nekifeküdt, és mire az ura fölkelt, leküldte az egész karnisztert. Ezen a férfi úgy fölmérgesedett, hogy dühében agyoncsapta a nőt (fejbe verte, az meg valahogy elesett, még jobban beütötte a fejét, és abba halt bele; valahogy így volt). És az újság ezzel a címmel hozta le a sztorit: "Megfegyelmezte asszonyát". Hát itt is valami ilyesmi történt: meg lett fegyelmezve a feleség...”
 • 7. obama 2009. június 12. 16:43
  „kedves tapmancs hogy honnan telik nekik hat az ugy van hogy meg vannak rendes emberek abba az orszagba.
  rallydave.az a hejzet hogy gazdasagi valsag van mindenhol oszinten te felvennel egy hajlektalant dolgozni?hozza teszem en igen mert engem nem erdekel ki honnan jott mit csinalt csak becsulettel dolgozzon.de ez nalatok nem mukodik mert ha valaki megy munkainterjura egybol buntetve volte iszik dohanyzik?cigany nem cigany meg sorolhatnam.”
 • 6. beleptem 2009. június 12. 16:20
  „ne ítélj, hogy ne ítéltess”
 • 5. rallydave 2009. június 12. 15:58
  „Bocs beleptem de szerintem inkább el kellene ítélni őket mert nem képesek dolgozni és az országnak csak rontanak a helyzetén! Légy optimista de ne ennyire mert a végén még te jársz rosszul! A hajléktalanok ha ilyenek akkor nem is fognak megváltozni mert ha egy kicsit is rávennék magukat, az nagyon nagy lépést jelentene nekik! Nem cigire,piára és más egészségre káros dolgokat kellene nekik venni!”
 • 4. beleptem 2009. június 12. 15:50
  „Tapmancs, ezt az életformát nehezen lehetne drogok nélkül elviselni, főleg a hideg téli napokon.
  Nem hiszem, hogy azt a tablettást bort, vagy pancsolt szeszt sajnálni kellene tőlük. Cigiből sem a legdrágábbat szívják, sokszor saját maguk tekerik, ahogy jó néhány dohányosnál ez már bevett szokás.”
 • 3. kismarti 2009. június 12. 15:36
  „Köszi”
 • 2. kismarti 2009. június 12. 15:26
  „Valaki javítsa már ki az utolsó mondatban a helyesírási hibát, mert így elég vicces a büntény, hol ott valójában szomorú a történet.”
 • 1. Tapmancs 2009. június 12. 15:23
  „Az is érdekes hogy a hajléktalanoknak mindig telik cigire és piára. Mégis honnan, amikor 4-500Ft egy doboz?

  Lecsukják, de sajnos az nem büntetés lesz neki, hanem jótett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bűnözésben is recesszió: 40 százalékkal jobbak a mutatók

A megyei közgyűlés pénteki ülésén számolt be a rendőrség tavalyi, illetve 2009 első öt hónapjának… Tovább olvasom