Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Halálos sebet ejtett volt főnökén

Három és fél év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Győri Törvényszék azt a férfit, aki munkatársát Győrben úgy megverte, hogy belehalt sérüléseibe. A gyors segítség megmenthette volna. Az ítélet nem jogerős.

Cs. Péter vádlott és a sértett ugyanazon a győri munkahelyen dolgoztak, rendszeresen éjszakai műszakban, a vádlott lényegében alárendeltje volt a sértettnek.

Rosszban voltak, nézeteltérés támadt köztük, Cs. Péter reggel emiatt nem vette fel a munkát. A helyzet tovább mérgesedett és két nappal később, 2013 május 10-én közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszony.

Főnöke általában busszal járt dolgozni és bent volt kezdés előtt. A vádlott a távozás napjának estéjén sétálni indult otthonról és valamikor este kilenc után találkozott a munkába igyekvő sértettel.

Szóváltásba keveredtek, dulakodás lett belőle, méghozzá olyan, hogy az igazságügyi orvos-szakértői vizsgálat megállapítása szerint - legalább öt direkt tompa behatás érte a sértettet, miközben a vádlott nem szenvedett sérülést.

A támadó távozott, míg a sértett a 200-300 méterre lévő munkahelye felé indult. Az üzem bejárata előtt összeesett, a portás segítette be, értesítette a mentőszolgálatot; de a sértett életét már a szakszerű segítség sem tudta megmenteni.

Halálának közvetlen oka a lép roncsolódása következtében előállt vérvesztéses shock volt. Megállapították, hogy a verés után közvetlenül még segíthetett volna rajta az ellátás.

A vádlott jogos védelmi helyzetre hivatkozott, azonban dr. Köszler Ferenc tanácsa szerint a vádlott provokációja miatt szó sincs az elhárítás jogszerűségéről. Megállapította, hogy bár a vádlott szándékosan okozta a sértett sérüléseit, szándéka a halál okozására nem terjedt ki.

A vádlott és a védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pér határában ameddig a szem ellát, jeges víz alatt áll a szántóföld - fotók

A 81-es főút mentén több helyen is jól látszik: idén komoly gondokat fog okozni a belvíz. Felvételeink Pér után, Sághalomalja irányába készültek. Tovább olvasom