Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Halálos késelés miatt életfogytiglanra ítéltek egy hajléktalant Győrben

A férfi több tucat késszúrással megölt egy győri nyugdíjast, majd számos értéktárgyát magával vitte, eladta, az értük kapott pénzt pedig elitta.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy hajléktalan fiatalembert, aki tavaly januárban több tucat késszúrással megölt egy győri nyugdíjast, majd számos értéktárgyát magával vitte, eladta, az értük kapott pénzt pedig elitta.

A másodfokú bíróság ezzel lényegében helybenhagyta a Győri Törvényszék február végi döntését, amely szerint K. Richárd legkorábban harminc év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

A győri nyugdíjas és a hajléktalan férfi tavaly januárban együtt italozott a sértett lakásában, közben azonban összevesztek. A Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró által kihirdetett ítéletben emlékeztettek arra, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetője 28 sérülést okozott áldozatának. Az ítélőtábla kiemelte, nem láttak lehetőséget határozott idejű szankció kiszabására. A vádlott többször volt büntetve, erőszakos, többszörös visszaesőként is, de a korábban alkalmazott, határozott idejű szabadságvesztések nem érték el a céljukat.

Az elsőfokú ítélet február 21-ei kihirdetésekor Köszler Ferenc bíró úgy minősítette a történteket, hogy az mészárlás volt. Utalt arra is, hogy a konyhakéssel okozott sérülések közül négy a hátán érte az áldozatot, és a haláláig tartott a szurkálás. A vádlott később ugyan beismerte tettét, megbánást tanúsított, de utóbbi jelentős része önsajnálat volt.

Hozzátette: az áldozatot talán akkor sem lehetett volna megmenteni, ha bemosakodott orvoscsapat van a helyszínen. Utalt arra is, hogy a tettes, észlelve, hogy áldozata nem lélegzik, előbb ágyterítővel letakarta a tetemet, lefürdött, majd ruhát, tévét, mobiltelefont magához véve távozott. A tévét eladta, a bankkártyával pedig megpróbált pénzt felvenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan lehet hat éjszakát fizetés nélkül tölteni egy győri szállodában?

A 25 éves brit nő a következő taktikát alkalmazta: egy éjszakára foglalt szállást, de másnap mindig… Tovább olvasom