Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Halálos ijedtség az 1-es főúton

Tragédiák sorát hozta az elmúlt hétvége a közutakra, tizenkilencen haltak meg. Győr peremén, az 1-es főúton egy 35 éves nő vesztette életét, amikor busszal ütközött. Könnyű sérüléssel úszta meg az a nő, aki Skodáját állította fejre a 83-ason.


Halálos „ijedtség" a Nép utcánál

Az ország útjain 19-en haltak meg az elémúlt hétvégén, közülük 7-en vasárnap késő délután és hétfő hajnal között. A megye sem maradt ki a tragédiák sorából, egy 35 éves győri nő az 1-es főút és a Nép utca kereszteződénél vesztette élet, amikor frontálisan ütközött egy Győr felé tartó autóbusszal. Azon nem voltak sérültek.

A hajnal ötkor történt baleset vizsgálatának eddigi megállapítása szerint egy 56 éves férfi akart kikanyarodni Renault-jával a Nép utcából a főútra, Abda felé. A vezető állítása szerint a kereszteződésben megállt, majd tovább indult. A Győr felől érkező Opellal érkező nő úgy érzékelhette, hogy nem adja meg neki az elsőbbséget, s a balesetet elkerülendő balra rántotta a kormányt. Ekkor ütközött a szemben lévő forgalmi sávban haladó busszal, amiről a sokkal kisebb Opel lepattant, megpördült és nekivágódott a vezetőjét kormányzásra kényszerítő Renault-val.
A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy elsőbbségadás elmulasztása okozhatta-e a baleset. A főút forgalmát a baleset és a helyszínelés idejére reggel 7 óráig mindkét irányban lezárták, a forgalmat elterelték, részben Ikrény, másrészt az autópálya felé. Később egy sávban felváltva haladhattak a járművek.

A Nép utcánál korábban már történ két halálos baleset, s több könnyű sérüléssel és anyagi kárral járó ütközés. A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Kiss Zoltán alezredes tájékoztatása szerint a kifogásolt kereszteződésben a közútkezelő tíz nap múlva megkezdi a munkálatokat – lezárult a közbeszerzési eljárás –, a főúton bordás figyelmeztető felfestéseket helyeznek el keresztbe. A Nép utcában „belógatott" Stop-táblát szerelnek fel az „Elsőbbségadás kötelező" háromszög helyett, s fehér csíkokat festenek keresztbe. Később a hosszú távú megoldásban balra kanyarodó sávokat alakítanak ki, valamint kivilágítják a kereszteződést (Kisalföld 09.30.).

A helyszínelőknek és tűzoltóknak újabb baleset adott munkát hétfőn reggel, nem sokkal a Nép utcai után. Egy ajkai nő Skoda Feliciával haladt a 83-as főúton Győrszemere felé. A vizes aszfalton egy jobb kanyarban megcsúszott, letért a bal padkára, majd az út menti rézsűre csapódott, s fejtetőre állt. A nő könnyű sérüléssel megúszta a balesetet. A 83-as forgalmát fél 9-ig teljesen, majd a műszaki mentés idejére még fél órára részlegesen lezárta a rendőrség.

Polgár Sándor, az újvárosi részönkormányzat képviselője a kisalfold.hu-nak hétfőn délelőtt küldött közleményében azt írta "az útkezelő júniusi levelében megírta nekem, hogy a tervek készen vannak a csomópont átépítésére. Azonban pénz egyenlőre nincs. Szeptember elejére ígérték balesetmentesítést táblák és sárga csíkok felfestésével.

Júniusban, augusztus végén és most is meghalt egy ember. Az első kettő kerékpáros volt. Múlt hétfői részönkormányzati gyűlésen a Közút képviselője azt ígérte, hogy az év végéig elvégzik az ígért munkákat.

A teljes átépítésre a pénzhiány nem ok. Az nem indok! Mennyit ér egy ember élete?" - tette fel a kérdést Polgár Sándor.


Percről-percre - Halálos baleset Győrnél: személyautó és busz ütközött

7.50 - 82-esen Kismegyer közelében 4 autó csúszott össze.

7.45 - Az 1-es főút és a 85-ös út kereszteződésében óriási a dugó, rendőrök irányítják a forgalmat. Dugót jelentettek a pápai útról is.

A Sopron felől érkező buszok fél órát is késhetnek.

Baleset az 1-es főúton - Olvasónk fotói


7.05 - Mindkét irányba megindult a forgalom az 1-es főúton.

6.50 - Információink szerint a kék Vectra Győr felől Abda irányába haladt, az autóbusz Győrbe. A Nép utcából érkező bordó autó "szerepét" a balesetben egyelőre vizsgálják a szakemberek.

6.15 - A másik irányból érkezőket a Dunacenternél fordítják vissza a rendőrök. Munkatársunk helyszíni jelentése szerint a Dunacenternél már nagy a dugó.

6.10 - A Mosonmagyaróvár és Sopron felől érkezőket az autópályára terelik.

Korábban

5.45 - A balesetben a gépkocsi vezetője életét vesztette. Holttestét a győri tűzoltók vágták ki a kocsiból.

A kisalfold.hu értesülései szerint más sérült nincs, a buszon nem voltak utasok. A helyszínelés jelenleg is tart.


Halálos baleset a Radnóti szobornál - Fotó: Bertleff András


Olvasóink írták

129 hozzászólás
 • 129. bbalint 2009. október 17. 11:52
  „kedves SX4. ha a fényszóró pont olyan magasságban van mint a szallagkorlát, már nem is annyira biztos hogy a pirkadatban észre lehet venni.
  a megoldás lenne, elsőként megtiltani a balra kanyarodást a Néputcára, Abda felől.”
 • 128. sx4 2009. október 15. 00:31
  „Azért egy dolog motoszkál bennem.
  Azt mondja, sugallja némelyikőtök, hogy nem nagyon látni a Nép utcáról balra....
  Könyörgöm emberek:
  hajnalban történt az eset, tehát a fényszórót mindenképpen látni kellett !!!
  Tehát nem adott elsőbbséget.
  ennyi.”
 • 127. Bérczi 2009. október 14. 20:53
  „Kedves Haszo!!!

  Ha lanne jogsid és tudnál vezetni, talán értenél is a dolgokhoz!!!
  A KRESSZ a nagyok dolga, ezért te ne magyarázz bele, hogy a sofőr mit tegyen menet közben.
  Ha fele annyi rutinod lenne, mint annak a sofőrnek, akkor elmondhatnád, hogy pedzegeted a közlekedést!!!
  De szerintem neked még jogsid sincs, mert azok magyaráznak a legjobban, akik hozzá sem szagolnak a közlekedéshez!”
 • 126. fortuna54 2009. október 14. 18:44
  „5-ös.A bordó autó egy sport trabant volt.”
 • 125. Fábri 2009. október 13. 23:14
  „Haszo !
  Ha olyan bátor lettél volna ,mint amekkora szád van,segithettél volna a baleset után.
  Én tudom,hogy a sofőr mennyivel ment,mert láttam.A 60-at sem haladt a busz.
  Ha értenél a buszokhoz,és tudnád,hogy melyik tipus hogyan müködik befognád a szádat.

  GAB2000!
  Maradj a könyveknél,ha nem tudod,hogy mi hogyan müködik a valós életben.”
 • 124. Edward 2009. október 13. 17:36
  „A közlekedés veszélyes üzem!!!!!!Jobb lábad a pénztárcád,és az életed.A körülmények kiszámithatalanok 1 másodperc kihagyás és egy életnek annyi.RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK”
 • 123. kekec 2009. október 13. 14:59
  „"Azért jobbra belátható az út"
  Igen, némileg, de fordítva - tehát Abda felől a Nép u-ra, ami szintén hasznos lenne - már nem. Persze ennek sokkal kisebb a jelentősége. A másik irányból sokkal rosszabb, ez egyértelmű.

  "megoldást, de GYORSAN!"
  Mondom: bokorirtás! A nemrég kirakott táblák árából kb. meg is lehetett volna oldani.”
 • 122. omarhulm 2009. október 13. 14:22
  „121. kekec:
  Azért jobbra belátható az út, (balra nem, ebben az esetben ennek nincs jelentősége). Ezzel NEM védekezhet az illető úriember...
  Vannak ennél még rizikósabb útelágezádások (bocsánat Miniszter Elnök Úr!) útelágazások is. Ismeri valaki a Nagyszentjános bekötő út-1. sz. főút kereszteződését? Vagy Sághalomalja végénél a Pér-Pannonhalma összekötő útra való kanyaródásnál a balról jövő forgalom beláthatatlanságát? Igaz ezek szerencsére nem hívták fel a figyelmünket magukra, úgyhogy a Nép u.-hoz megoldást, de GYORSAN!”
 • 121. kekec 2009. október 13. 14:02
  „120. hozzászólás puntócska 2009.10.13. 12:55
  "Miért nem várta meg amíg elmegy az Opelos?"
  Talán mert nem is látta?
  Függetlenül attól, hogy az adott konkrét esetben ki mennyire volt óvatlan és/vagy ijedt meg (esetleg feleslegesen), az TÉNY, hogy abban kereszteződésben a Nép u. felől jövet egyik irányba sem lehet a főutat belátni (és viszont), amin MÉG MINDIG úgy lehetne a legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb megoldásként segíteni, ha a torkolat két oldalán kiirtanák a bozótot.
  Talán végre észbekap valaki ´illetékes elvárs´...”
 • 120. puntócska 2009. október 13. 12:55
  „Hát ezt én sem értem.Miért nem várta meg amíg elmegy az Opelos?
  Végül is írták nem? Türelmetlen volt!
  Inkább megölt egy ártatlan embert!
  Példamutató büntetés kell neki!!”
 • 119. omarhulm 2009. október 13. 12:51
  „"A vezető állítása szerint a kereszteződésben megállt, majd tovább indult."
  Ez aztán a magyarázat...”
 • 118. bugyortudor 2009. október 13. 11:48
  „alátámasztaná (bocs, csak néha lelassul a gépem)”
 • 117. bugyortudor 2009. október 13. 11:47
  „A Kisalföld Volán buszainak tachográfját rendszeresen, szigorúan ellenőrzik. Erről a balesetről busz sofőrje egyáltalán nem tehetett. Mivel busz is érintett volt a balesetben, így több szakértő is vizsgálja az esetet. A buszsofőr felelőssége senkiben nem merült fel, sem gyorshajtás, sem bármilyen más okból!
  A balesetet a Renault okozta, a sofőr nyilatkozatával ellentétben a tények ezt igazolják. Már csak abban reménykedhetünk, hogy nincs nagyon jó ismerőse a rendőrségnél, aki eltusolhatná az ügyet, és esetleg alásztaná az ő verzióját.
  B.”
 • 116. omarhulm 2009. október 13. 11:22
  „Senki nem okoskodott, legfeljebb csak te próbáltad belekeverni az ügybe a buszsofőrt, mintha az ő sebessége miatt halt volna meg a hölgy...”
 • 115. bugyortudor 2009. október 13. 11:21
  „Patriot!

  Nem az ÖK csináltatta a támfalat, hanem a tulajdonos!!!!
  PM Asszony szerint ezt minden tulajdonosnak meg kéne tennie, akkor lenne igazán normális a falu.

  B.”
 • 114. Haszo 2009. október 13. 09:08
  „Aki nem volt ott az sztem ne okoskodjon... de mind1 megtörtént mindenki mást mond.... Vétkes volt a bordó mazda is....ezt nem vitatom. De ti akkor se voltatok ott...ennnyi. téma lezárva:(”
 • 113. Lovasbandi 2009. október 13. 03:59
  „Patriot!
  Nem tudom kiét igazolják, csak belinkeltem. Azért az tény, hogy a vectra jobb oldala az elejét nem számítva érintetlen, szerintem "érintőlegesen" azzal a felével nem ütközhetett. Ha nem azzal a felével ütközött, akkor megpördült előtte. Az tény, hogy valamelyik oldalával kapta el a rönót, mert annak tükre is letörött.

  Mindenesetre nagyon sajnálom a hölgyet és családját! És remélem most már csinálnak tényleg valamit azzal a kereszteződéssel!”
 • 112. Túrabakancs 2009. október 12. 22:53
  „Őrület hogy pár ember a buszvezető felelősségét is emlegeti az állítólagos gyorshajtás végett. Ha a busz ment 70-el, a kocsi pedig
  csupán 80-nal, akkor sem élte volna túl senki ezt az ütközést, még a terminátor sem.A Lánglovagok oldalán több képet lehet látni a balesetről, a gyengébb idegzetűek az utolsót ne nézegessék...
  Egy valamiről nem esett szó: a hölgy használhatta a biztonsági övet?
  Csak azért kérdezem, mert a képeken ott ahol a sofőr ült, a szél-
  védő pontosan olyan formában van betörve, ahogy egy test neki tud ütközéskor csapódni. Ez csak feltételezés a részemről hogy
  esetleg nem használta az övet, de egy ilyen ütközést még így is
  nehezen lehetne túlélni.”
 • 111. Agent 2009. október 12. 21:17
  „A kereszteződést a rendezésig meg kell szüntetni, a régi bécsi út és a nép utca is megközelíthető a centernél lévő kereszteződéstől, ezek csak rövidítóutak, viszont ehhez képest túlzottan kockázatosak, pár beton záróelemmel megoldható lenne.”
 • 110. ADAMOPELAG 2009. október 12. 20:55
  „beismerik hogy hosszú ideje rengeteg a baleset...mennyinek kell még történnie hogy végre valami pozitív változás legyen?!
  Télen tuti fain lesz az új csomópont minősége...remélem nem egy újabb használhatatlan kereszteződés lesz...úgy mint a Dunacenternél...”
129 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógus Szakszervezet: tüntetés és sztrájk is lehet

A 2010-es költségvetés újragondolását követeli a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely hétfőn tiltakozó gyűlést tartott a győri Révai Miklós Gimnáziumban. Tovább olvasom