Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Halálos győri munkahelyi baleset: a dolgozó négy métert zuhant

A megyei munkavédelmi felügyelőség vizsgálata szerint nincs szemtanúja a hétfői halállal végződő üzemi balesetnek, így a történtek rekonstruálása több időt igénybe vesz.


Mint arról beszámoltunk, tragikus munkahelyi baleset történt az egyik győri üzemben hétfőn reggel.

A kisalfold.hu a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve megbízott igazgatóját, dr. Bérdi Andrást kérdezte a hivatalos vizsgálat jelenlegi állásáról.

"A most rendelkezésre álló információk szerint azt tudjuk, hogy az öntősoron következett be a halálos munkabaleset.

A karbantartó részleg részéről tervezett karbantartás során a berendezés ráindítása miatt az ott munkát végző dolgozót a formázógép elforduló körasztala a közelben lévő homoksurrantóba lökte, ahol életét vesztette a dolgozó.

A baleset során a munkás négy métert zuhant a homoksurrantóba, ahol életét vesztette.

A munkavédelmi vizsgálatot nagyban nehezíti, hogy a tragikus balesetnek nem volt szemtanúja, így a történtek rekonstruálása több időt vesz igénybe.

Így számos tényezőt kell figyelembe vennünk - kezdve többek közt a környezeti tényezők felmérésétől a gépek, berendezések állapotának biztonságtechnikai vizsgálatáig -, s mindez a vizsgálati időt meghosszabbíthatja" - mondta Dr. Bérdi András.

Arra a kérdésünkre, hogy mikorra várható a munkavédelmi vizsgálat eredménye ez ügyben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve megbízott igazgatója úgy válaszolt: "a törvény úgy szól, hogy a vizsgálatot két hónap elteltével le kell zárni.

Véleményem szerint erre heteken belül sor kerülhet".

Olvasóink írták

 • 11. cica2009 2011. április 15. 12:42
  „contar! annál ahol történt.
  maradtak már ott szemcseszóróban is benn emberek, amikor az elindult, mert automatára volt kapcsolva, az a nap lett az új születésnapjuk.”
 • 10. stoka 2011. április 15. 11:38
  „Anyi észre vételem lenne ,hogy tudomásom szerint egy veszélyes űzembe egy munkás nem dolgozhat egyedűl .Tudomásom szerint a kolégáját akivel karbantartást végezte elhívták más munka terűletre .És így egyedűl nem végezhete volna továb a karbantartást .Ez azért tőnténhetet meg amire mi két hete 8óra volt adva most 4óra alatt elkel végezni
  Egy DOLGOZÓ”
 • 9. Alexander48 2011. április 14. 10:13
  „Most olvastam a szörnyű balesetet. Egy embertásunk halálát okozta a súlyos munkavédelmi mulasztások láncolata. A baleset körülményeivel kapcsolatos információkat a cikbből és a hozzászólásokból szereztem. Vajon az érintettek ismerték-e, ill. alkalmazták-e a "Kizárás-kitáblázás" eljárást, mert akkor a szörnyű tragédia nem történhetett volna meg, Őszinre részvétem a családnak.”
 • 8. Cskata 2011. április 14. 08:04
  „Sajnos az unokabátyám az áldozat. A baleset a Rábában történt. A család azt a tájékoztatást kapta, hogy egy munkás beinditotta a gépet, mert nem volt a kapcsolónál senki, aki megakadályozhatta volna ebben. A cég vezetése elismerte a felelősséget. Én már vagy négy féle változatot hallottam, mégis az elsőt hiszem el, amit a baleset után azonnal mondtak. A többi már csak kozmetikázás...”
 • 7. igazmondó 2011. április 13. 15:21
  „6. Szalinak 2011.04.13. 14:13

  "RÁBA Bush öntöde"

  ...te sem tudod, melyik cégnél történt...”
 • 6. Szalinak 2011. április 13. 14:13
  „RÁBA Bush öntöde.És bizony a főnökségről lehetne beszélni.Részvétem a családnak”
 • 5. Contar 2011. április 13. 12:11
  „cica2009!
  Melyik cégnél divat?”
 • 4. igazmondó 2011. április 13. 09:37
  „"hát annál a cégnél nem divat"

  megy az okoskodás ezerrel... azt se tudod, melyik cég, ha ilyet írsz.”
 • 3. Catherina 2011. április 13. 08:42
  „nem tudom, melyik cégről van szó, de az biztos, hogy egyikre se jellemző, ha felelőst kell találni, hogy azt vállalja bárki is....ezen kívül sajnos sokszor maga a dolgozó is figyelmetlen, mert rutinból minden óvintézkedés nélkül nekiállnak tenni a dolgukat, mert az idő ugye számít.....”
 • 2. cica2009 2011. április 13. 07:01
  „hát annál a cégnél nem divat, hogy bárminek-bárkinek felelőst találjanak. menti mindenki a saját bőrét- de legfőképpen a pozícióját. ;-( nem lát- nem hall- nem beszél, infót visszatart, mert az értékes.
  Őszintén sajnálom az Áldozatot és a Kedves Családját!”
 • 1. senkialadár 2011. április 13. 04:54
  „"a formázógép elforduló körasztala a közelben lévő homoksurrantóba lökte" aha biztos”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan csökkenhet 16 ezer forinttal az ösztöndíj az előző félévvel azonos átlagra?

Az ösztöndíjakat firtató kérdéseinkre a győri Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos… Tovább olvasom