Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Halálos bányató

Vasárnap este fél hat körül még látták felbukkanni, azután végleg elmerült a 32 éves H. Gyula, aki élettársával együtt a szomszédos győr-likócsi hajléktalanszállón élt. Hogy rosszullét vagy az első ijedség utáni fulladás okozta a férfi halálát, arra csak a szakértői boncolás adhat végleges választ.
illusztráció
Sokan hiszik is, meg nem is, hogy Gyulát már hiába várják haza. Tény azonban, hogy vasárnap délután két baráti házaspár választotta pihenésül a likócsi bányatavat és környékét. Rajtuk kívül aznap sokan fürödtek itt.
– Nem volt kedvünk a városi strandra menni, gondoltuk, ez itt a legközelebb pihenő – meséli Éva, aki szemtanúja volt az eseményeknek. – Ücsörögtünk, elbeszélgettünk. Melegünk volt, a férjem hívott bennünket fürödni, s ekkor mesélte el a Gyula, hogy mióta az egyik legjobb barátja fulladt bele egy ilyen tóba, azóta víziszonya van. A férfiak azonban addig győzködték egymást, hogy mégiscsak bementek a vízbe.
H. Gyula biztonságosan úszott. A két nő arra lett figyelmes, amikor a partról azt hallották, hogy „segítség, nagy baj van".

Négyen ugrottak utána

– Láttuk, hogy Gyuszi a víz közepén kapálózik – folytatja az asszony. – Mutogatott, mintha mondani akarna valamit. Akkor láttuk utoljára. A férjem is és három fiatalember is azonnal utánaugrott, de sehol sem találták. Időközben egy anyuka értesítette a mentőket.
Hogy megijedhetett, vagy szuflával nem bírta a tóban úszó férfi, senki nem tudja. A víz sok helyen mindössze derékig ér, ám a bányatavakra jellemzően néhol tízméteres „lyukak" is vannak a mélyén. A holttest után vagy háromnegyed óráig kutattak, mire megtalálták.

Gyászol a Segítőház

Az átmeneti szálló lakói alig beszélnek a történtekről, ami egyelőre feldolgozhatatlannak tűnik. Szabó Anna részlegvezető annyit azért elmond, hogy a tragikus körülmények között elhunyt H. Gyula rendkívül segítőkész, igazi közösségi ember volt. Folyamatosan dolgozott és alkalmi munkát is vállalt. Élettársával együtt most kerülhettek volna át az intézmény rehabilitációs részlegébe, a költözést szeptemberre tervezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályáztatás tempója is élmény

Félig megtelt a győri városháza díszterme a hamarosan elkészülő győri gyógy-, élmény- és termálfürdő… Tovább olvasom