Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Halálos baleset az M1-esen Győrnél: vége a teljes útzárnak

Ketten meghaltak, egy ember súlyosan sérült abban a balesetben, amelyik hétfőre virradó éjjel történt az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán.18 óra

Már nincs korlátozás a baleset helyszínén, mindkét irányban két-két sávon zajlik a forgalom.


14 óra 20 perc

Hegyeshalom felé is megindulhatott - egyelőre egy sávon - a forgalom az M1-es autópálya azon szakaszán, amelyet az éjjel egy közlekedési baleset miatt zártak le - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.


12 óra 14 perc

Budapest felé teljes szélességében megnyitották hétfőn 11 óra előtt az M1-es autópályának azt a szakaszát, amelyet az éjjel egy közlekedési baleset miatt zártak le - közölte Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kocsis Tünde alezredes, szóvivő hajnalban tudatta: éjszaka felborult egy vasszerelvényeket szállító kamion a 116-os kilométernél, a rakománya pedig az útra szóródott. A jármű átszakította a két pályatestet elválasztó korlátot, kocsiszekrénye átsodródott a túloldalra, ahol belerohant egy személyautó. Az autó 24 éves vezetője a helyszínen meghalt, a kamion vezetője kórházba szállítás közben vesztette életét, míg utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset miatt az országhatár felé vezető oldalon még mindig teljes az útzár, míg a Budapest irányába vezető sávok közül mostanáig csak egyet használhattak a közlekedők az M1-es Győrt elkerülő szakaszán.

A szóvivő tájékoztatása szerint várhatóan dél után indulhat meg mindkét irányban teljes szélességben a forgalom.

10 óra 45 perc

Dél előtt nem nyitják meg az M1-es autópálya azon szakaszát, amelyet éjjel halálos közlekedési baleset miatt zártak le - közölte a megyei  rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A hajnalban történt halálos baleset helszínelése miatt, továbbra is torlódásra kell számítani az utakon. Fotó: Cseh Róbert
A felborult, vasszerelvényeket szállító jármű rakományát át kell emelni egy másik kocsira, ami várhatóan három órát vesz igénybe  - mondta Kocsis Tünde alezredes.  

A szóvivő hajnalban tudatta: az országhatár felé haladó oldalon  teljes az útzár, Budapest felé pedig csak egy sávot használhatnak a  közlekedők az M1-es Győrt elkerülő szakaszán, mert egy kamion  felborult a 116-os kilométernél, és a rakománya az útra szóródott.


  
A kocsi a baleset során átszakította a két pályatestet  elválasztó korlátot, kocsiszekrénye átsodródott a túloldalra, ahol  belerohant egy személyautó. Utóbbi 24 éves vezetője a helyszínen, a  kamionsofőr pedig kórházba szállítás közben meghalt, a teherautó  utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

9 óra 23 perc

Olvasónk jelentette, hogy Töltéstavánál (tekintettel, hogy a baleset nagyon közel volt a 81-es főút autópálya felhajtójához) a rendőrök a főútra sem engedik az autósokat.  Arra kérik őket, hogy Győr felé kerüljenek.

6 óra 19 perc

Egy vasszerelvényeket szállító, magyar rendszámú Mercedes kamion haladt Hegyeshalom felé éjjel fél 2-kor, a 81-es főút csatlakozását elhagyva, eddig tisztázatlan okból felborult, a pályatestet teljes egészében elzárta.

A jármű fülkéje a belső szalagkorlátot áttörve a Budapest felé haladó, belső sávba zuhant.

Épp akkor ért oda egy fiatal győri férfi, aki Opel Corsájával a fülkébe rohant, s a helyszínen az életét vesztette. A kamion sofőrje is meghalt, utasa súlyosan sérült.

A baleset miatt a rendőrség a Hegyeshalom felé haladó járműveket Győrön át tereli, a város bedugult. Az ellenkező irányban a leállósávban halad a forgalom.

3 óra 40 perc

Győr közelében egy kamion felborult az M1-es autópályán, átszakította a betonkorlátot, s frontálisan ütközött egy Budapest irányába közlekedő személygépkocsival hétfő hajnalban.

Az első információk szerint a főváros felé haladó autó sofőrje életét vesztette a balesetben.

A tragédia helyszínén Hegyeshalom irányába mindkét sávot lezárták, míg a Budapest felé vezető oldalon csak az egyik sávon lehet közlekedni, itt torlódásokra kell számítani.

Halálos baleset az M1-esen - fotók: H. Baranyai Edina.

Olvasóink írták

111 hozzászólás
 • 111. Roby71 2011. március 06. 17:30
  „:-((”
 • 110. 88kismano 2010. november 04. 21:57
  „tudom, hogy az élet megy tovább, de undorító, hogy két ember meghal, teljesen mindegy, hogy kinek a hibájából, és itt mindenki arról csacsog, hogy milyenek utána az útviszonyok.. szánalmas, ez Magyarország.. ismerősünk volt a fiatal fiú, és teljesen ledöbbentünk, de ha nem is lenne így, akkor is megállnék egy pillanatra, mert van bennem emberség. részvétünk a családoknak és rengeteg erőt!”
 • 109. mecsoka 2010. november 03. 16:55
  „:(”
 • 108. Hiszterikusz 2010. október 30. 07:52
  „Nagyon jó lenne, ha a baleset körülményeiről is írnának. Hibáztatják a kamionost, holott nem azért halt meg, mert felborult.
  Ajánlom mindenki figyelmébe a tegnapi cikk kommentjeit.
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gyori_kamionsofor_kitalal_hogyan_jatsszak_ki_pihenesi_idot_a_fuvarozasi_cegek/2185960/
  A 62-es hozzászólásban van a lényeg.”
 • 107. veronika05 2010. október 28. 11:38
  „Nekem kamionos a férjem és nem szabadna elítélni őket,mert az én férjemnek is menni kell ha a főnök azt mondja ,mert ha nem ér oda időben akkor kirúgják,az ő életük sem fenékig tejfel!!!!Sajnos sokszor fáradtak de a rutinosabb tudja h maradjon ébren!Nem a kamionost védem csak tudni kéne az ő helyzetüket is!!!!”
 • 106. Goldmund 2010. október 26. 21:54
  „101. ficoj 2010.10.25. 21:28

  Természetesen volt egy jó adag irónia abban a bekezdésemben. Habár a vonatot azért preferálni kéne, és ehhez némi állami beavatkozás is kéne, hogy megérje a szállíttatónak.
  Sajnos könnyen el tudom képzelni, hogy a sofőr kénytelen jobb lelkiismerete ellenére szabálytalan dolgot vállalni, mert a cégvezető erre utasítja.
  Akár azt is el tudom képzelni, hogy a cégvezető azért ügyeskedik, mert annyi fuvarozó áll sorban fuvarért, hogy nyomottak az árak és nem lehet kigazdálkodni a szabályos fuvar költségét.
  Itt jönne be a hatóság szerepe:
  Egyrészt ellenőrizzék rendszeresen a kamionok műszaki állapotát, a pihenőidők betartását, másrészt legyenek minimálárak megszabva a fuvarokért, és az annál alacsonyabbakat büntessék (dömpingár tilalma).”
 • 105. bendeguz105 2010. október 26. 10:38
  „Üdv mindenkinek
  Kedves Mankapunka engedd meg ,hogy segitsek kicsit .Az a nagy vasdarab amire az van írva:Katatasztrófavédelem. A györi önkormányzat és a györi tűzoltóság vásárolta közbeszerzésen.
  Ja a nagy vasdarab az a daru :-) És mégegyszer a tűzoltást és a műszaki mentéseket a TŰZOLTÓSÁGOK végzik mert nekik vannak meg hozzá a +felelö eszközeik.
  Katasztrófavédelem nem =Tűzoltóságok :-) Egyébként ha a daru gémjére az lenne irva :Liebher akkor ök mentettek volna . :-)”
 • 104. kicsirigo 2010. október 26. 07:22
  „kedves tber!
  "Azért valljuk be, ha másnak nem is de magunknak azért valaki ismételten hibázott és ez ismét emberéletbe, sőt életekbe került, mondjuk ki értelmetlenül."a cikkből csak az okozatot tudjuk az okot nem.már a kapuvári balesetnél is irtam,ogy sok minden közrejátszik egy ilyen balesetnél.kár hibáztatni bárkit is mig az okot nem tudjuk.nekem ez jött le a te hozzászólásodból.ha a jövőben pedig olyan dologgal szeretnél foglalkozni amivel segíteni tudsz másokon ahhoz sok sikert és kitartást kívánok.remélem mielöbb olvasok róla itt és hozzá szólhatunk a te munkádhoz,és bízom abban csak jó és bíztató hozzászólásokat fogsz kapni.”
 • 103. Mankapunka 2010. október 25. 23:51
  „bendegúz

  http://www.langlovagok.hu/kepek/5484_allo-kisteherautoba-csapodott-es-felborult-egy-kamion-az-m1-esen

  Itt is segítenek felállítani a nyergest. Itt akkor ki rakta talpra???”
 • 102. Mankapunka 2010. október 25. 23:46
  „-”
 • 101. ficoj 2010. október 25. 21:28
  „Kedves Goldmund, azt azért Te sem gondolhatod komolyan, hogy az ökrös szekér a megoldás! Egyébként ezen járműnél sem lehet teljességgel kizárni, hogy "KIKÜSZÖBÖLHETŐ okok miatt vétlenek haljanak meg" !! Ilyen alapon nem közlekedhetne semmilyen jármű sem. Akár vízen, úton sínen, levegőben vagy közúton közlekedik! Az általad emlegetett vonat és kisteherautó sem kivétel! Naponta sok százan halnak meg "KIKÜSZÖBÖLHETŐ okok miatt vétlenek" a világon, és sajnos ez belátható időn belül így is marad! Persze mindent meg kell(ene) tenni a számuk minimalizására ( alaposabb műszaki ellenőrzés, pihentebb sofőrök, biztonságosabb járművek és utak stb. stb. ) Sajnos ez mind pénzbe kerül, tudom azt szoktuk mondani, legdrágább az emberi élet, ez így is van. Nagyon sok vállalkozó azonban a magasabb profit érdekében kockáztat:rosszabb kocsi, túlhajszolt sofőr, a megengedettnél nagyobb tömeg stb. stb. Abban bízik, hátha nem történik semmi, legtöbbször nem is történik semmi, de a nagyszámok törvénye alapján időnként megtörténik a tragédia! Hangsúlyozom nem kitiltani kell, hanem a kockázatot csökkenteni, sajnos megszüntetni a mai tudásunk alapján nem lehet, ezzel együtt kell élnünk, bár tudom, akit közvetlenül érint, az nehezen, vagy egyáltalán nem tud!”
 • 100. Goldmund 2010. október 25. 20:09
  „97. .Atis 2010.10.25. 19:47
  "milyen apro dolog elég lehet ahhoz hogy egy ekkora tömeg meginduljon a tehetetlenség irányába... "

  Hát, ha ilyen kiszámíthatatlan egy kamion vezetése, akkor egyáltalán ne is közlekedjen belőlük több!
  Vigyék el az árut vonaton vagy kisteherautókkal. Vagy felőlem akár ökrös szekéren is.
  Nitroglicerint sem szállítanak olyan járművel, amin felrobbanhat.

  De szerintem a baleset okát vagy a jármű műszaki állapotában, vagy a sofőr állapotában (aludt? evett?) ábrándozott?) kell keresni.
  Márpedig az nem lehet megoldás, hogy ezen KIKÜSZÖBÖLHETŐ okok miatt vétlenek haljanak meg és ezrek rostokoljanak dugóban!”
 • 99. Truder 2010. október 25. 19:51
  „Részvétem, ez nagyon csúnya baleset”
 • 98. bendeguz105 2010. október 25. 19:50
  „Üdv mindenkinek

  A ,,Katasztrófa védelem,, állitotta fel a traktort.!? Kedves MANKAPUNKA nem tudom mit néztél a képeken de ök azok akik ott sem voltak :-) katasztrófafédelem nem = a tűzoltóságokkal .

  Köszi: Bendeguz105 aki legalább ott is volt :-)”
 • 97. .Atis 2010. október 25. 19:47
  „Marcell! A véleményedből lejön hogy életedben nem vezettél teherautót tehát fogalmad sincsen arról hogy milyen apro dolog elég lehet ahhoz hogy egy ekkora tömeg meginduljon a tehetetlenség irányába... ha valamihez nem értesz akkor ne kommentáld légyszives...”
 • 96. rockergyerek 2010. október 25. 19:46
  „Amugy a rendőrség megint bölcset tett a terélés alatt. A személykocsikat beterelte Töltéstava fele( még a városba meg az ipari parkhoz se engedte őket) a kamionok meg mehettek a pálya felé.”
 • 95. tber 2010. október 25. 19:17
  „Kedves kicsirigo! Nem azt szűrted le a mondanivalómból amit üzenni akartam. - egyébként, ha a mostani hozzászólásomat olvasod nem minősítettem senkit csak az utalt esetben de szerintem ott szinte bárki megmondhatná, de ott sem az volt a lényeg csak a tények kedvéért - Egyikünk sem hibátlan sőt, még nem is tévedhetetlen, de azért ne védjük a mundért mert mi is oda tartozunk, ezért nem is kell általánosítani- legalábbis szerintem nem célravezető - Ilyen esetekben már csak rendszerint arról folyik a vita, hogy szegény "ezek" meg szegény "azok" meg tróger "ezek" meg tróger "azok". Ez nem vígasztalja és nem enyhíti a család fájdalmát. Ha valaki ezekre tekintettel kicsit elgondolkodik vagy netalántán ha sikerülne ezek miatt legalább egy tragédiát megelőzni akkor már megérte. Egyébként ha emberekként egy fikarcnyit is több tiszteletet adnánk egymásnak mind a közlekedésben - mind a mindennapi életben - akkor sok tragédia megelőzhető, vagy elkerülhető lenne. Ez lenne a lényeg. Egyébként nem tervezem amit javasoltál, mert nekem megvan a magam útja ahol segíteni tudok másoknak a bajban.”
 • 94. kisnovi79 2010. október 25. 18:56
  „Marcell!

  Én kamiont és autót is vezetek. Párszol már padkára kellett húzódnom előző autók miatt a kamionnal, reszkirozva hogy ha laza a padka,beleborulok. Sokan úgy vannak vele,hogy majd megáll,hisz nem megy gyorsan. ja,csak 40 tonna... Nem tudni mi történt lehetett defekt is.”
 • 93. nagylaura 2010. október 25. 18:52
  „Mindenki csak a kamionost szidja, hibáztatja. Esetleg azoktól kéne érdeklődni , akik ott voltak, és talán láttak is valamit. Ha megnézitek a képeket, és nem csak a holttesteket keresitek, akkor látjátok, hogy nem 1-2 autó (akmion) állt félre, akik valószínű szemtanúk voltak...
  Az itteni viták, okoskodások már a sofőröket nem hozzák vissza, részvétem a családoknak!”
 • 92. marcell 2010. október 25. 18:43
  „a sok mocskos kamion okozza a sok balesetet......kialvatlan sofőr, katasztrofális műszaki állapotú kamionok...ennyi
  Mostanában feltünően sok a balhé az M1 pályán. Máskor alig volt, most meg állandóan erről hallani.”
111 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaengedték Győrből a legkevésbé súlyos állapotú beteget

A legsúlyosabb beteg állapota stabil, de még mindig életveszélyes. A harmadik beteg szépen gyógyul. Tovább olvasom