Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Halálos baleset a 19-es úton: személyautó ütközött kamionnal - galéria

Halálos kimenetelű baleset történt Győrnél Likócs és az M1-es autópálya felhajtója közötti szakaszon, a 19-es úton hétfőn reggel. Egy negyvenegy éves győri férfi az áldozat. Délutánig tartott az útzár.

16.36 

Néhány perce véget ért az útzár, újra teljes szélességben járható a 19-es.


13.18.

A felborult tartálykocsiból 20 ezer liter etilalkoholt kell átfejteni. A dél körül kezdett munka két-három órát is igénybe vehet. Emiatt még sokáig eltart az útzár.


Előzmény:


A kisalfold.hu információi szerint a Mitsubishi vezetője tért át a menetirány szerinti bal oldalra hétfőn délelőtt.

A szemben közlekedő tartályos kamion sofőrje az út szélére húzódott le.

Halálos baleset Likócsnál - sokkoló képek! Fotók: Bertleff András


Az ütközést azonban így sem sikerült elkerülni. A teherautó vezetőfülkéje az árokba csúszott, tartálya felborult.

A személyautó sofőrje - egy negyvenegy éves győri férfi - a helyszínen életét veszítette. A kamionsofőr is megsérült, úgy tudjuk, nem súlyosan.

Halálos baleset Likócsnál II. - sokkoló képek! Fotók: Bertleff András


Információink szerint a kamion veszélyes anyagot, etil-alkoholt szállított, amelyet Győrben töltöttek bele. A tartály nem sérült meg, ám a robbanásveszélyes, tiszta étkezési szeszt átfejtik egy másik teherautóba.

A balesetet szenvedett jármű annyira összetört, hogy az képtelen továbbmenni.

A helyszínen a tűzoltóság mellett a megyei katasztrófavédelem szakemberei is felügyelik a munkálatokat.


A helyszínelés ideje alatt teljes az útzár. A rendőrök Likócsnál az autósokat az 1-es útra terelik. Az autópályán nem lehet lehajtani a 19-es főútra, ezt Győrszentivánnál, vagy Veszprém felé lehet megtenni.


Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. einfahrer 2010. szeptember 22. 00:28
  „Arról sehol nem esik szó,hogy a kamion az ütközés után kigyulladt.A kollegám sérülései ellenére eloltotta a tüzet.(a mentők vákumágyban vitték el)Az alább író rosszul tudja mert nem a folyadék tud berobbani hanem a gőze.Sajnálom a történteket,Őszinte részvétem a családnak.”
 • 61. cinege76 2010. szeptember 19. 13:21
  „Őszinte részvétem az egész családnak .Nyugodj békében Csaba.”
 • 60. SünPiroska 2010. szeptember 15. 00:56
  „Nem az autó típusán múlik, hogy ki milyen "stílusban" vezet. Bár, ma éppen agy audis vágott elém a zöldre váltó lámpánál a jobbra kanyarodó sávból, és folytatta útját egyenesen. Valahova biztos nagyon sietett. Kis híja volt, hogy nem ütköztünk... Na, ő megérdemelte volna a szitkozódó hozzászólásokat!!!”
 • 59. Dwatson 2010. szeptember 14. 21:15
  „Korábban ezen az úton jártunk Szentivánra,de két eset is meggyőzött hogy többet ne ezen az úton menjünk,mind a kétszer egy szürke terepjáró jött szembe velünk.az első esetben 110-nél két keréken tudtuk hajszál híján elkerülni a frontális ütközést,a második esetben volt idő lefékezni és lehúzódni mert már messziről láttuk,de a tükör így is bánta a találkozót...”
 • 58. prescott 2010. szeptember 14. 19:42
  „Kedves Csaba!

  A sok otromba előítéletekkel teli <moderálva> ne foglalkozz! Nagyon sok ember csak irigységből ír olyat amilyet. Tudom milyen ember voltál. A kreszt-t betartottad. Büntetést gyorshajtásért nem kaptál. Az hogy terepjáród volt? Teljesen lényegtelen. Ha motorral történt volna a tragédia akkor azok a "rohadt motorosok" lettek volna pellengérre állítva. Most a terepjárósok lesznek.
  Köszönöm hogy a postásod lehettem!
  Kedves Andrea! Fogadd őszinte részvétemet!”
 • 57. Goldmund 2010. szeptember 14. 14:42
  „56.hsz-ra:
  Pedig ez logikus. A közelekedőknek akartak információt adni arról, hogy árokban egy tartálykocsi, de szerencsére ép a tartály, tehát csak a normál balesetnél levő helyzetre kell számítania annak, aki arra jár.
  Az, hogy volt halálos áldozat, az a többi közlekedőnek teljesen mindegy.

  A cikk azon állításán csodálkozom, hogy az etil-alkohol robbanásveszélyes. Nyilván éghető, tehát tűzveszélyes, de nem hinném, hogy berobbanna.”
 • 56. Lacus 2010. szeptember 14. 13:13
  „Tegnap az egyik kereskedelmi rádió ( S.Balázs ) minden órában bemondta a baleset tényét. FÉLIG!! Elfelejtették közölni, hogy halálos baleset következtében borult az árokba a tartálykocsi és meg sem említették, hogy halálos áldozata is volt az ütközésnek. A legfontosabb dolog - amit folyamatosan kihangsúlyoztak - hogy nem sérült meg a tartály. Azért ez nem semmi!!”
 • 55. lacim6 2010. szeptember 14. 12:10
  „54. hozzászólás Josh Ha Orvos volt annak kötelessége megállni, persze másnak is de egy orvosnak KÖTELEZŐ, ha tudod ki volt azt jelezd az illetékesek felé. Vagy dobd ide ki a nevét.”
 • 54. Josh 2010. szeptember 14. 11:16
  „Egyetlenegy gondolatot szeretnék a balesethez fűzni...Számomra nagyon megdöbbentő volt a mai Kisalföldben megjelent cikk lábjegyzete:Miszerint a baleset után többen a rocsonkat kerülgetve továbbhajtottak köztük EGY KÓRHÁZI ORVOS!A roncsokat látván nem valószínü h ogy tudott volna segíteni a terepjáróson viszont a kamionsofőr túlélte és megsérült őt elsősegéjben részesíthette volna...Meg egyáltalán ha semmit sem tudott volna csinálni akkor is kötelessége lett volna megállni és legalább megpróbálni tenni valamit.Doktor úr remélem nagyon szégyelli magát és ha rajtam múlna holnaptól utcaseprő lenne vagy az se mert lehet h az utcaseprő megállt volna!Ennyit a Hippocratesi esküről....”
 • 53. bocikriszti 2010. szeptember 14. 10:28
  „Nyugodj békében Csabi:( a legjobb főnök voltál.”
 • 52. annobon 2010. szeptember 14. 08:41
  „A szomorú az egészben az, hogy a19-es út szerintem az ország egyik legbiztonságosabb útja. Indoklásaim: először is eredetileg autópályának tervezték (akkor még nem volt téma a Győrt elkerülő szakasz), ezt bizonítja, hogy a 19-es út mellett a másik két (autópálya-)sáv földmunkái elkészültek, továbbá a hidak is úgy épültek meg, hogy anno elférjen alattuk a másik két sáv. Aki arra megy láthatja. Másodszor: éppen az elkerülő M1-es miatt ezen a szakaszon (viszonylag) kicsi a forgalom! Harmadszor pedig: a haladósávok mindkét oldalán leaszfaltozott és az átlagosnál szélesebb leállósávot alakítottak ki, éppen ezért jól le lehet húzódni és aki rendszeresen jár arra, az meg is tapasztalhatja ezt, azaz azt, hogy három jármű kényelmesen elfér egymás mellett. (Mondjuk az egyik kicsit lehúzódik, a másik éppen előzi, a harmadik meg jön velük szemben.) Ez utóbbi manőver próbálná meg valaki mondjuk a 86-os úton! Tuti csattanás!”
 • 51. Hombre 2010. szeptember 14. 06:53
  „Nekem nagyon jó haverom volt,de tényleg nem volt az a száguldozós,pofátlanul mindenkit leszorítós fajta terepjárós. Nagyon de nagyon sajnálom!”
 • 50. AHA 2010. szeptember 14. 05:52
  „miklos.1 2010.09.13. 22:24
  Mindegy milyen autóban hal meg valaki az itt jelenlévők akkor is röhögnek ......!
  <moderálva...>
  Pedig bármikor előfordulhat velük.is.Akkor majd mi röhögünk ezeken a szerencsétleneken.”
 • 49. HarconaMarcos 2010. szeptember 13. 23:01
  „Próba, Magyar! Szerintem, ha ismerted, és leírod, hogy rendes, nyugodt, megfontolt ember volt, normálisan közlekedett, akkor azt azért a -normális- többség biztosan elhiszi.
  Lehetett ez olyan műszaki hiba is, ami már nem nagyon derül ki, mert annyira összetört a kocsi eleje.”
 • 48. HarconaMarcos 2010. szeptember 13. 22:56
  „Kedves I. Miklós! Szeretném tisztázni, hogy elég nagy autóm van. (Megelőzve kérdésed: más sem kicsi.) Nem voltam, nem is vagyok, és nem is szeretnék rendőr lenni.
  Mindezektől függetlenül a terepjáróval közlekedők kb. 90 százaléka úgy viselkedik, mint a megveszekedett barom. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az itt megszólalók többsége is hasonlóan vélekedik, nem pedig azért, mert mindenki ovis vágyait szeretné dömperben kiélni, csak nem fussa rá és ezér´ irigy.
  Természetesen a maradék 10 százalékot is érheti fatális baleset, vagy lehet rosszul az úton, csakhát ez ugyanaz a történet, amikor az ezer lóerős sportmotor fekszik az úton, aztán mindenki azt hiszi hogy ő jött kéccázza´. (Nem, a motort sem irigylem.)”
 • 47. próbamagyar 2010. szeptember 13. 22:51
  „Mit is lehetne mondani...ismeretlenül szidni a legkönyebb,ismerősként védeni hogy ő nem olyan volt,megalázó.
  Részvétem a családnak.
  Egy régi "jóbarát"”
 • 46. miklos.1 2010. szeptember 13. 22:24
  „<moderálva> röhögnek azon, ha valaki meghal az úton, csak azért, mert terepjáróban utazott.
  Hiába állatnánk rendőrt 100 méterenként, és csökkentenék 30 km/h ra a sebességhatárt, miközben azt kivánnák, hogy dögöljön meg, akinek több pénzze van mint nekik. Ennek ellenére is lehetnének halálos balesetek, mert a közlekedés "veszélyes üzem". És tényleg az.

  Szerintem a kocsi sofőrje vagy rosszul lett, vagy pedig elaludt vezetés közben. Azon a szakaszon
  nagyon jó az út minősége, ill. remekül belátható az adott útszakasz, aki
  járt arra, az tudja.”
 • 45. soci70 2010. szeptember 13. 22:15
  „Omarhulm 37

  Pontosan erre céloztam!

  üdv”
 • 44. Andianyu 2010. szeptember 13. 22:08
  „Nyugodj Békében.Igazságtalan az élet.”
 • 43. RickCartman 2010. szeptember 13. 21:57
  „nocsak, a nagy terepjáró sem véd meg mindentől?”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy autó a parkolóházban

Kigyulladt és teljesen kiégett egy autó motortere Győrben, a Nádor aluljáró melletti parkolóházban… Tovább olvasom