Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Halál a csornai strandon: van-e felelőse Balázska halálának?

Megkezdte a tárgyalást a Győri Városi Bíróság abban a tragikus ügyben, amely a kis C. Balázs halálának körülményeiről szól.

A cikk címében feltett kérdésre válasz született kedd délután, a városi bíróság ítéletet hirdetett: S. Gábor első rendű vádlott 120 ezer forint pénzbüntetést kapott és egy év próbaidőre felfüggesztették. A főrménök és a fürdő vezetője 2 év próbára bocsátást kapott.

A kisalfold.hu értesülései szerint az ítélet nem jogerős.

Korábban:

Az ötéves fiúra rádőlt a focikapu
a csornai termálfürdőben 2009 júniusában, a vádlottak padján hárman ülnek: az akkori fürdővezető, a főmérnök és a büfé üzemeltetője, aki a kapukat elvitte eredeti helyéről.

Az utóbbit, S. Gábort láthatóan nagyon megviselték a történtek, s drámai pillanat volt, amikor a halott kisfiú édesapja kedd délelőtt azt mondta: senkit nem tart felelősnek. Az ügyészség azonban gondatlanság vétsége miatt indítványozza a három férfi felelősségre vonását, s hogy miért, arról szóljon a vádirat rövid összefoglalója:

E szerint 2009 májusában a Csornai Aqua Termálfürdő és emping üzembentartója a K. Kft. volt. Főmérnöke B. János, akinek feladata volt a gépek, berendezések megfelelő műszaki színvonalának biztosítása. Ténylegesen 2009. május 21-től szóbeli megállapodás alapján M. Béla – ahogy nevezik, Béla bácsi – mellett fürdővezetői feladatokat látott el. S. Gábor első rendű vádlott a bűncselekmény elkövetése idején a termálfürdő területén egy büfét üzemeltetett.

A termálfürdő hátsó részén lévő nagy medence mögött, sportolásra kijelölt helyen, 2 darab üreges vasból hegesztett, körülbelül 30-35 kiló súlyú, merevítővázas futballkapu volt kihelyezve. A bűncselekmény elkövetését megelőzően pontosan meg nem határozható ideig a futballkapuk ezen a helyen egy-egy U alakúra görbített betonvassal voltak rögzítve.

Május 29-én S. Gábor I. rendű vádlott zárás után utánfutóval átszállította a két futballkaput a strand bejáratától balra eső, a büfé közelében lévő füves helyre, ott azokat felállította, rögzítésükről azonban nem gondoskodott.

Június 1-én, délután öt körül a büfé közeli füves részen futballozott az 5 éves sértett édesapjával, az I. rendű vádlottal és további két gyermekkel. Balázska az egyik futballkapuhoz szaladt szemből lendülettel, mindkét kezével felkapaszkodott a kapu felső kapufájával, lábait előrelendítette, majd a hátrafelé hintázva a földre esett és a futballkaput magára rántotta. A kapu a gyermekre, szívtájékot és a mellkast érve zuhant. A jelenlévő szülők a sérült gyermeket azonnal kórházba szállították, a kisfiú az alkalmazott kezelések ellenére egy hét múlva meghalt.

Olvasóink írták

 • 5. CsabaKiraly 2012. január 31. 23:08
  „120 ezer forint egy gyerek eleteert? 50 McDonald Hamburger is tobbe kerul. Nalunk ilyenert milliokat fizetnenek buntetesert (dollar). Az kell ott is, hogy megelozzenek ilyen szerencsetlenseget.”
 • 4. orion1 2012. január 31. 20:01
  „Szerintem is gyenge ítélet született, mert az ürge nem csak egy büfés volt, aki arrébb tett egy focikaput, hanem "fürdővezetői feladatokat látott el", vagyis tőle már elvárható lett volna hogy szakembere legyen a rá bízott feladatnak”
 • 3. umberto 2012. január 31. 19:31
  „Tudom, hogy könnyű kívülállóként a partvonalról okoskodni, de azért elég barátian lett elbírálva ez a gondatlanság (-ból elkövetett emberölés).”
 • 2. lolita 2012. január 31. 18:04
  „Eleg sokaig tartott ez ügy lezarasa,tipikus Magyarorszag!!!!”
 • 1. Dr.Lang 2012. január 31. 15:58
  „Muanyagbol kene mar ezeket a kapukat csinalni. Erre mikor jon ra valaki??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyes karambol Győrben - fotók

Négy személyautó ütközött Győrben a Tihanyi Árpád és a Lehel út sarkán kedden délután három óra… Tovább olvasom